Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Istrië - het Toscane van Kroatië

#PKG-33

Duur : 7 dagen / 6 nachten

Bestemming : Kroatie

CTT Troef : 7-daagse reis in het prachtige Istrië

2022

Mei - juni - juli - augustus - september

Vanaf

1055.00€

 

Istrië - het Toscane van Kroatië
 

Istrië, het grootste schiereiland in de Adriatische Zee, met zijn schilderachtige stadjes en sprookjesachtige vergezichten. De grille kust met zijn rots- en kiezelstranden, vele eilandjes en baaien. Het achterland met zijn ongerepte natuur, beboste heuvels, vruchtbare dalen met slanke wijnranken en pittoreske dorpjes. De Italiaanse invloeden zijn terug te vinden in de bouwstijl en lekkere gastronomie. Istrië, Terra Magica!   

Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.

 

Dag 1 - Brussel – Ljubljana – Porec
Afspraak op de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht Brussel naar Ljubljana in Slovenië. Onze lokale bus wacht op ons aan de luchthaven en brengt ons naar het hotel te Porec voor check-in. Avondmaal en overnachting.

Dag 2 - Porec
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan ons verblijfsoord Porec. In 1267 was Porec de eerste Istrische stad die koos voor een Venetiaans bewind. Als gevolg hiervan werden er paleizen, pleinen en religieuze bouwwerken gebouwd, allen in de Venetiaanse stijl, die we volop kunnen bewonderen. Het bekendste bouwwerk is de Euphrasius basiliek. Deze basiliek is in de zesde eeuw na Christus gebouwd en is vernoemd naar de Byzantijnse bisschop Euphrasius. Het bouwwerk is als Werelderfgoed erkend door de UNESCO. Blikvangers zijn de prachtige, eeuwenoude wand- en vloermozaïeken. Na onze lunch genieten we van een vrije namiddag in Porec. Avondmaal en overnachting in ons hotel


Dag 3 - Porec – Limski Kanaal – Vrsar Rovinj – Vrsar-Porec
Na het ontbijt trekken we naar het Limski Kanal of Lim fjord, een apart geografisch kenmerk en vroeger de grens tussen Dalmatië en Italia. Het kanaal fungeerde jarenlang als schuilplaats voor piraten. De vallei is 35 kilometer lang en herbergt de rivier Pazincica. Met haar 10 kilometer lang estuarium is dit een prachtig stukje natuur en ideaal voor het kweken van oesters en mosselen. We lunchen in één van de restaurants aan de oever waar u de overheerlijke streekproducten kunt proeven. Na de lunch stappen we aan boord van de boot in Vrsar en varen richting Rovinj. We verkennen het mooie Rovinj. De boot brengt ons daarna tot aan het Lim Fjord en de piratengrot. Na dit bezoek varen we terug naar Porec en genieten van ons avondmaal en overnachting.

Dag 4 - Porec – Motovun – Groznjan – Porec
Na het ontbijt verkennen we het binnenland van Istrië. We rijden naar Motovun, een authentiek bewaard middeleeuws vestingstadje. We laten onze bus achter en wandelen door de grote stadspoort Motovun binnen. We wandelen over pleintjes met fonteinen en door stadspoorten. We gaan ook even binnen in de Stefanuskerk. Na de lunch rijden we doorheen het prachtig landschap naar Groznjan, een kunstenaarsdorp. In het ganse dorp hangt een joyeuze sfeer tussen de kleine beschaduwde pleintjes en in de hobbelige middeleeuwse straatjes. Terugkeer naar Porec voor ons avondmaal en overnachting.

Dag 5 - Porec – Koper – Postojna – Porec
Vandaag gaan we de grens over naar Slovenië. We rijden eerst naar Koper. Volgens een legende ontstond dit plaatsje tijdens een dispuut tussen Poseidon en Athena. We bezoeken het Pretoriaanse Paleis in Venetiaans-gotische stijl en nemen een kijkje aan het Loggia paleis.  Na de lunch rijden we verder naar Postonja. We geven ons over aan de 100% ‘cave-experience’ en stappen de wonderbaarlijke wereld binnen van onderaardse grotten, verborgen meertjes en grillige rotsformaties. Met een elektrisch treintje dalen we af en krijgen er een rondleiding in deze fascinerende omgeving. In de late namiddag rijden we terug naar ons hotel in Porec voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 6 - Porec – Pula – Porec
Na ons ontbijtbuffet rijden we naar Pula. Daar ontmoeten we onze gids voor een terugkeer naar de Romeinse tijd. We bezoeken de tempel van augustus waar we een mooie collectie Romeinse beeldhouwkunst bekijken en genieten van het zicht op het amfitheater. Hier kregen de mensen brood en spelen, nu zijn er concerten en voorstelling van opera’s en films. We wandelen verder door de stad naar de Dom met mooie vloermozaïeken, de Mariakapel met wandschilderingen en het Kloostercomplex St.-Franciscus. Tussendoor wandelen we door de Herculespoort, de Tweelingpoort en de Gouden poort. We eindigen onze wandeling op het Forum dat nog altijd de rol heeft van administratief en juridisch centrum. We genieten van onze lunch en een vrij moment in deze bruisende stad. Terug naar ons hotel voor het avondmaal en overnachting.
 

Dag 7 - Porec – Ljubljana – Brussel
Na het ontbijt bezoek we het centrum van de Sloveense hoofdstad, Ljubljana. De stad is niet groot, maar zeer veelzijdig. We starten ons bezoek met de klim naar het Ljubljanski Grad die het stadsbeeld domineert. We dalen af naar het Preserenplein, het belangrijkste plein met in het midden het standbeeld van de nationale dichter France Preseren. We genieten van onze lunch. We bezoeken de kathedraal en de centrale markt waar je terecht kan voor een breed gamma aan producten. In de namiddag rijden we naar de luchthaven in Ljubljana voor de terugvlucht naar Brussel.


Prijs per persoon:

€1.055,00 vanaf 40 betalende deelnemers
€1.079,00 vanaf 35 betalende deelnemers
€1.105,00 vanaf 30 betalende deelnemers
€1.149,00 vanaf 25 betalende deelnemers
€1.199,00 vanaf 20 betalende deelnemers

Single supplement: €215


Inbegrepen in de prijs:

 • Vluchten met SN Brussels Airlines (Brussel-Ljubljana-Brussel)
 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 6 overnachtingen in Hotel (4*) op basis van half pension
 • 6 lunches (hoofdschotel + water + 1/4 wijn)
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, baantaksen en garantiefonds


Toegangstickets en uitstappen:

 • Boottocht Vrsar- Rovinj – Limski Fjord
 • Pretoriaanse Paleis – Koper
 • 100% Cave Experience - Postojna
 • Romeinse wandeling met plaatselijke gids + toegangsticket tot het Amfitheater  in Pula


Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Lunch dag 1
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken tijdens de lunches
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Annulatie- en bijstandverzekering: 7% van de reissom

 

Porec:
6 overnachtingen in Hotel Valamar Parentino 4*
 


2022 - Mei - juni - juli - augustus - september

Bekijk PDF
Logo IATA