Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Sardinië - "Juweeltje in de Middellandse Zee"

#PKG-IT2023-Sardinië

Duur : 8 dagen - 7 nachten

Bestemming : Italie

CTT Troef : Kristalheldere baaien, ongerepte natuur en intrigerend kruispunt van culturen

01/01/20223

31/12/20223


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

 

Sardinië is na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee en onderscheidt zich echt van de rest van Italië. U zal overdonderd worden door de pure schoonheid van het eiland met haar kristalheldere baaien, ongerepte natuur, intrigerend kruispunt van culturen en een eenvoudige, maar verrukkelijke keuken. Francesco Cetti, een monnik die in de 18de eeuw door Sardinië reisde, zei het volgende: ‘Je zult in Italië niet vinden wat je op Sardinië vindt en je zult op Sardinië niet vinden wat je in Italië vindt. Sardinië wacht erop om bekend én bemind te worden’.

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u hier interesse in? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.

 

 

 

Dag 1 Brussel - Olbia - Palau

We gaan naar de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht richting Sardinië. Na aankomst in Olbia rijden we naar ons verblijfsoord Palau waar we onze intrek nemen in Hotel Cala Di Lepre****.

 

 

Dag 2 Palau - La Maddalena - Palau

Na het ontbijt rijden we naar Palau waar we de boot nemen naar de spectaculaire La Maddalena archipel. Deze 63 eilandjes vormden ooit de verbinding tussen Sardinië en Corsica. Wij volgen de toeristische route waar we adembenemende uitzichten hebben op de andere eilanden. Het grootste stadje van de archipel is La Maddalena dat werd gesticht aan de oevers van de Cala Gavetta. We rijden over de Passo della Moneta-brug naar Caprera. De 600 m lange brug verbindt de twee eilanden reeds sinds 1891. Caprera werd gekocht in 1856 door Guiseppe Garibaldi, de Italiaanse held die streef voor de vrijheid van Italië. We bezoeken in Caprera zijn huis, het Casa Bianca, waar ook zijn graf staat. Nadien genieten we van een panoramische rondrit op het eiland en nuttigen we onze lunch. In de namiddag genieten we van wat vrije tijd op dit prachtige eiland waarna we de ferry nemen naar Palau voor ons avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 3 Palau - Arzachena - Porto Cervo - Palau

Na ons ontbijt rijden we naar Arzachena. Deze stad is vooral bekend door de Tomba dei Giganti Coddu Vecchiu. Deze grafkamer dateert uit de bronstijd van 1800 – 1600 voor Christus. Hierna gaan we naar het meest exclusieve stukje kust op aarde, de Costa Smeralda. Porto Cervo is één van de meest gekende plaatsen in de Costa Smeralda. Doorheen de kleine straten kunnen we de exclusieve winkels zien en aan de haven bewonderen we de jachten. We lunchen in de buurt en rijden daarna terug naar ons hotel voor een middagje luieren en genieten van de hotel-faciliteiten. Avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 4 Palau - Porto Torres - Castelsardo

Na een stevig ontbijt rijden we naar de andere kant van het eiland. Eerste stop is een bezoek aan de havenstad Porto Torres. De stad had in de Romeinse tijd de naam Turris Libisonis en was in die tijd een welvarende kolonie. Overblijfselen van deze periode bewijzen het succes van de Romeinse stad. We bezoeken de Ponte Romano, een brug van 135 m. Alsook zien we in de archeologische zone de Terme Centrali, bekend om hun mozaïeken. De San Gavino basiliek, één van de belangrijkste romaanse kerken, kan niet ontbreken aan ons bezoek. Verder naar Castelsardo, een schilderachtig dorpje aan de noordkust. We nemen hier ook onze lunch. Het dorp is vernoemd naar het kasteel in het dorpje zelf. Dit kasteel werd in de 13de eeuw gebouwd door de Doria familie die er bleef wonen tot in de 15de eeuw. Bij het kasteel kan je genieten van een adembenemend zicht op het stadje. In het centrum van Castelsardo waan je je even terug in de middeleeuwen door de kronkelende, smalle straatjes binnen de vestingmuren. Je kan er nog het oude stadhuis terugvinden en de dorpsklok die dateert uit 1111. Na dit bezoek rijden we naar Hotel Le Dune****. Avondmaal in het hotel.

 

 

Dag 5 Castelsardo - Sassari - Codrongianos

We rijden naar Sassari voor een bezoek aan deze levendige universiteitsstad waar een bezoekje aan de Piazza d’Italia niet mag ontbreken. Het plein is omringd door prachtige gebouwen en vormt het centrum van de stad. Na de lunch vertrekken we richting Codrongianos, waar we de bekendste romaanse kerk van het eiland terugvinden, de Santissima Trinita di Saccargia. De kerk werd gebouwd in de typische witte en zwarte steen en vervaardigd door Toscaanse architecten en bouwvakkers. In de apsis kunnen we ook de Romaanse fresco’s bewonderen. We rijden terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 6 Castelsardo - Torralba - Bosa - Castelsardo

Na het ontbijt begeven we ons zuidwaarts naar Bosa, misschien wel dé verrassing van het eiland. Vooraleer we aankomen in Bosa, komen we langs de Valle dei Nuraghi, vallei van de Nuraghi, waar de meeste ‘nuraghi’, verdedigingstorens uit de bronstijd, terug te vinden zijn. De belangrijkste  hiervan gaan we bezoeken. De Nuraghe Santu Antine, één van de meest in het oog springende majestueuze bouwwerken uit de Sardijnse bronstijd. Na dit bezoek gaan we verder naar Bosa. Dit charmante stadje met zijn vrolijk gekleurde huizen heeft een speciale historische sfeer die te danken is aan de Spaanse geschiedenis. We nemen ons middagmaal in het gezellige centrum en starten hierna onze wandeling in de wijk Sas Conzas die in de 18de eeuw een belangrijk centrum was van leerlooierijen. Via de Ponte Vecchio bereiken we het oude centrum met zijn middeleeuwse wijk Sa Costa gekenmerkt door zijn bochtige smalle straatjes. In de Sa Piana wijk bewonderen we de schitterende Rococo façade van de Cattedrale dell’Immacolata. Op de terugweg, zo’n 10 kilometer van Bosa, ligt het dorp Tinnura. Het is niet groot – er wonen maar 250 mensen – maar wel bijzonder. Overal in het dorp vind je namelijk prachtige muurschilderingen. Na dit bezoek begeven we ons terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting. 

 

 

Dag 7 Castelsardo - Alghero - Castelsardo

Na ons ontbijtbuffet begeven we ons naar de westkust waar we de stad Alghero, een kleine havenstad met Catalaanse invloeden, zullen verkennen. Deze invloed is te wijten aan de verovering van de stad in 1354. Zo zijn de straatnaamborden tweetalig in het Italiaans en Catalaans, en is het dialect zwaar beïnvloed door het Catalaans. De stad wordt niet voor niets ‘klein Barcelona’ genoemd. Wanneer we voorbij de Catalaanse stadsmuren gereden zijn, maken we een wandeling in het stadje en zien onder andere de San Michele kathedraal die gekend is voor zijn indrukwekkende gekleurde koepel. Na ons middagmaal rijden we naar de Sella e Mosca wijngaard voor een bezoek en degustatie. Terug naar osn hotel voor ons avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 8 Castelsardo - Olbia - Brussel

Na ons ontbijt begeven we ons richting Olbia. Olbia werd door de Grieken ‘De Gelukkige Stad’ genoemd. In Olbia maken we een wandeling door het mooie historische stadscentrum. We
bezoeken de Chiesa di San Paolo Apostolo, verborgen in de kleine achterstraatjes. De kleine, maar erg mooie kerk in een typisch Italiaanse stijl met een indrukwekkende klokkentoren heeft een kleurrijke koepel. Binnen zijn er verschillende schilderijen en mozaïeken. Na dit bezoek nemen we eerst ons middagmaal en genieten daarna van wat vrije tijd v oor we naar de luchthaven rijden voor onze terugvlucht.

 

 

 

Prijs & info

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be.

Zo kunnen wij u een gepaste prijs geven.

 

 

Inbegrepen

 •  Vluchten Brussel – Olbia – Brussel met SN in Economy Classic
 •  Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 •  Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 •  7 overnachtingen op basis van halfpension – 6 avondmalen in hotel
 •  7 middagmalen (hoofdschotel + water en ¼ wijn)
 •  Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma.
 •  Audio-guide-systeem
 •  BTW, huidige luchthaventaksen, verblijfsbelastingen, en garantiefonds

 

 

Uitstappen en toegangstickets

 •  Museo Archeologico Nazionale Antiquarium (Terme Centrali)
 •  San Gavino Basiliek
 •  Bezoek en degustatie bij de Sella e Mosca Wijngaard in Alghero
 •  Tomba dei giganti Lu Coddu Vecchju
 •  Santissima Trinità di Saccargia
 •  Ferry heen en terug van Palau naar La Maddalena (delcomar)
 •  Huis van Garibaldi
 •  Castle Dei Doria + shuttle bus heen en terug
 •  Nuraghe Santu Antine
 •  Bosa Tour di Pinna Franco

 

Niet inbegrepen

 •  Persoonlijke uitgaven
 •  Overige dranken bij de lunches en avondmalen
 •  Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 •  Annulatie- en bijstandsverzekering: 7% van de reissom

 

 

 

Hotel voorstellen

Park Hotel Cala Di Lepre ****

Een 4-sterren Park Hotel in Palau met ruime en elegante kamers.
In het Park Hotel Cala di Lepre is catering, zoals in alle hotels en
resorts in de Delphina groep , niet alleen een service, maar een essentieel
onderdeel van een vakantie op Sardinië. 

Klik hier voor meer info.

 

Hotel Le Dune resort & spa ****

Een open resort met zicht op zee. Gastronomie is ook zeer belangrijk
bij Resort & SPA Le Dune, wat zeer kenmerkend is voor Delphina
Hotels. Het hotel beschikt over een welnesscentrum waar u volledig tot rust kunt komen.

Klik hier voor meer info.

 

* Opmerking: Dit zijn voorbeelden. Indien het hotel niet beschikbaar is tijdens de door u gekozen reisperiode dan stellen wij een gelijkwaardig initiatief voor.

 


01/01/20223-31/12/20223

Bekijk PDF