Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Rotterdam - "Het Manhattan van onze Noorderburen.”

#PKG-Rotterdam2023

Duur : 3 dagen - 2 nachten

Bestemming : Nederland

CTT Troef : Shoppen, eten en drinken, voor alle leeftijden, naar ieders smaak.

01/01/2023

31/12/2023


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

 

Rotterdam is een heuse metropool. Al van veraf ziet u de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft. De stad staat internationaal bekend als dé architectuurstad van de lage landen. Er zijn dan ook heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst te zien. De laatste fantastische verwezenlijking is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het nieuwe depot is een ‘Gesamtkunstwerk’, een nieuw Rotterdams icoon. Maar ook het jaarlijkse Street-art festival geeft de stad het elan van een openluchtmuseum. Niet te missen zijn de wereldberoemde haven, de Markthal, de Maastoren, het fotografiemuseum, Boijmans van Beuningen en het Martiem museum. Jong of oud, iedere doelgroep vindt er zijn gading. Shoppen, eten en drinken, voor alle leeftijden, naar ieders smaak. André van Duin kocht er zijn eerste hoedje, Paul de Leeuw sleet er zijn eerste levensjaren en Jules Deelder was er nachtburgemeester. Rotterdam: ‘Alles van waarde is weerloos.’ - Lucebert.

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u hier interesse in? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be of vul bij onze contact pagina ons aanvraagformulier in.

 

 

 

Dag 1 België - Rotterdam

We vertrekken vanuit onze bestemming in België richting Rotterdam. Bij aankomst rijden we meteen via de Europoort naar FutureLand waar een plaatselijke gids ons opwacht. We bezoeken
het informatiecentrum en maken een rondrit over Maasvlakte 2, het nieuwe havengebied. Daarna genieten we van een heerlijke broodjeslunch in New Fork. Lekker beschut, achter glas,
of bij mooi weer op het zonneterras met uitzicht op de Prinses Margriethaven. Na de lunch rijden we naar het Willemsplein en gaan aan boord van één van de comfortabele schepen van Spido voor een rondvaart. De indrukwekkende skyline met de imposante gebouwen glijdt aan ons voorbij. Tot slot varen we langs het stoomschip Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika lijn. Na de boottocht stappen we aan de overkant naar het Thon Hotel*** voor check- in. We dineren in Café Bar ‘De Swaan’. 

 

 

Dag 2 Stadswandeling Rotterdam

We worden opgewacht door een lokale stadsgids die ons meeneemt naar de binnenstad voor een unieke wandeling. Onderweg zien we de mooiste landmarks, zoals de Markthal, Kubuswoningen en het klassieke stadhuis. De gids deelt de vele anekdotes over de stad en haar beroemde inwoners. We eindigen in de nabijheid van de Markthal voor de lunch. In de namiddag genieten we van wat vrije tijd voor shopping, verdere stadsverkenning of we blazen uit op één van de vele leuke terrasjes. We keren terug naar het hotel om ons wat op te frissen. Daarna duiken we de ‘De Witte de Withstraat’ in, de hipste en levendigste culturele uitgaansstraat van Rotterdam. We dineren er in één van de vele restaurants. Daarna nemen we de liefhebbers mee op sleeptouw langs een aantal gezellige kroegen. Overnachting.

 

Optioneel: 

Tijdens de vrije namiddag kan voor de liefhebbers een bezoek aan De Kuip georganiseerd worden. De bijnaam in de volksmond van het stadion van Feyenoord. Hierbij wandel je in 90 minuten o.a. door de huidige en oude spelerstunnel, langs het veld, het kleedkamergebied en neem plaats op een van de tribunes. De rondleider vertelt je de mooiste anekdotes en wetenswaardigheden over Feyenoord en De Kuip. Opgeven bij reservatie.

 

 

Dag 3 Rotterdam - België

Geen bezoek aan Rotterdam zonder een cultureel uitje. De autocar zet ons af aan het Museumpark. We ontdekken het gloednieuwe Depot Boijmans van Beuningen: het eerste toegankelijke
kunstdepot ter wereld. We krijgen een instaprondleiding door een deskundige gids. Na het bezoek verkennen we het bos op het dak. We genieten van het adembenemende uitzicht op de stad. Met een beetje geluk kunnen we er lunchen in het schitterende interieur van Restaurant Renilde. Vooraleer we terug naar België rijden, lassen we nog een stop in bij de verborgen Historische Tuin Schoonoord. Dit beschermd Rijksmonument is een voormalige buitenplaats in Engelse landschapsstijl. We bewonderen o.a. de Bruine Beuk uit 1860 en de 18e -eeuwse boogbrug. We wandelen langs de weelderige vijver en de Amerikaanse tulpenboom. Terugrit naar België.

 

 

 

 

Prijs en info

Richtprijs per persoon: €690 vanaf 35 betalende deelnemers. (Prijs op basis van een 2-persoonkamer.)

 

 

Inbegrepen

 • Luxe autocar voor de volledige duur van het verblijf
 • 2 overnachtingen in een 3*-hotel op basis van kamer met ontbijt
 • 1 diner in het hotel-restaurant
 • 1 diner in het stadscentrum
 • 3 middagmalen (1 schotel met frisdrank)
 • Nederlandstalige gids voor de volledig duur van uw verblijf
 • BTW, verblijfsbelasting, baantaksen, en bijdrage garantiefonds
 • Uitstappen en toegangstickets zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • € 5 p.p. non-refundable dossierskost

 

 

Uitstappen en toegangstickets

 • Bezoek aan FutureLand met gids
 • Havenrondvaart met Spido
 • Stadswandeling met lokale gids
 • Bezoek aan het Depot met gids
 • Toegang tot Schoonpoort

 

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Vrijblijvende fooien voor de gids en chauffeur
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 6% van de reissom

 

 

 

 

Thon Hotel of gelijkwaardig

Thon Hotel Rotterdam staat in het centrum van Rotterdam, met een mooi uitzicht op de beroemde Erasmusbrug en de Maas. Door de centrale ligging zijn musea, theaters en andere toeristische attracties uitstekend bereikbaar. Klik hier voor meer informatie.


01/01/2023-31/12/2023

Bekijk PDF