Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Portugal - De kustlijn van de Algarve

#PKG-PT2024-0404-1

Duur : 8 dagen - 7 nachten

Bestemming : Portugal

CTT Troef : Open groepsreis: Kust en het maritieme erfgoed van Zuid-Portugal

04/04/2024

11/04/2024

Vanaf

€ 2.195

Je kan wekenlang de kustlijn van de Algarve verkennen en elke dag opnieuw interessante ontdekkingen doen en unieke landschappen beleven. De verscheidenheid aan landschappen en stranden kent geen gelijke in Europa. De Costa Vicentina biedt adembenemende wilde stranden, de Costa de Ouro is wereldberoemd voor de grotten en rotsformaties, terwijl in het oosten vooral duinen, lagunes en zanderige eilandjes te vinden zijn. Deze reis focust zich vooral op de kust en het maritieme erfgoed van Zuid-Portugal, maar laat ook andere aspecten van de regio aan bod komen. Het wordt sowieso een unieke reis voor wie van het water houdt.

 

 

01 Brussel – Faro – Portimao

We verzamelen in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem (Brussels International Airport) om 7u15. We checken samen met onze reisleider in. De vlucht naar Faro vertrekt om 9u20. We komen aan in Portugal om 11u20 plaatselijke tijd. Een plaatselijke autocar wacht ons op om ons naar ons verblijfshotel in Portimão te brengen. Ter plaatse wat vrije tijd om de hotelfaciliteiten te verkennen. Avondmaal en overnachting in hotel Turim Presidente**** in Prtimao.


02 Lagos – Sagres – Kaap St-Vincent

Na het ontbijt rijden we naar Lagos, de voormalige hoofdstad van de Algarve. De charmante stad heeft haar typische karakter bewaard: de mooie stadswallen houden angstvallig de mooie lanen met schitterende witte huizen geheim. Het was vanuit de haven van Lagos dat tal van ontdekkingsreizen richting Afrika werden gestart. Het plein Infante D. Henrique is daarvan het levendig bewijs: centraal op het plein prijkt het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder. Het was ooit ook de 1ste slavenmarkt in Europa. Na een boeiende wandeling doorheen het stadscentrum gaan we aan boord van een boot om de roodgekleurde kliffen van de Ponte da Piedade vanop het azuurblauwe en heldergroene water te ontdekken. We lunchen in een plaatselijk restaurant. Na de middag rijden we naar het uiterste Zuidwestelijke schiereiland van Europa. De kaap van St-Vincent valt steil in de oceaan en is een plek vol historie en emotie. We bezoeken het plaatselijke fort, dat uit de 16de eeuw dateert, en ontdekken waarom de kaap altijd al als heilige plek werd beschouwd. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel in Portimao.

 


03 Lagoa – Portimao Miradouro dos Tres Castelos

Vandaag stappen we een mooi stukje kust af: de ‘Seven Valleys Hike’ in Lagoa is één van de meest adembenemende wandelroutes in Portugal. Het parcours, zowat 6 km lang, verbindt over de kliffen Praia da Marinha met Praia de Vale de Centeanes. Onderweg passeer je 7 hangende valleien en kan je je vergapen aan prachtige rotsformaties en steile kliffen. En uiteraard is er steeds het prachtige zicht op de oceaan. Hou je camera maar in de aanslag… We gaan trouwens op pad met een plaatselijke gids die ons de allermooiste plekjes zal tonen. Lunch in een plaatselijk restaurant. Na de middag verder naar Portimão om er een kijkje te nemen op het uitzichtpunt Miradouro dos Tres Castelos. Het goudgele strand Praia dos Três Castelos steekt mooi af tegen de blauwe zee. We genieten van de prachtige vergezichten op de kliffen en voorzien wat vrije tijd om het strand en de baai te verkennen. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel in Portimao.


04 Silves – Monchique

Voor de middag brengen we een bezoek aan Silves, de hoofdstad van de Algarve tijdens de Arabische bezetting. De burcht van Silves wordt beschouwd als het mooiste islamitische militaire bouwwerk in Portugal en is ook de grootste burcht in de Algarve. Ook de kathedraal, de Sé van Silves, heeft islamitische roots: de kerk werd in gotische stijl op de funderingen van een Moorse moskee gebouwd. Lunch in een plaatselijk restaurant. Nadat de innerlijke mens versterkt is, gaan we op sightseeing tour door de Serra de Monchique. Na elke bocht krijg je een nieuw, adembenemend panorama te zien: bergen en zee. We arriveren zo in Foia, met 902 m het hoogste punt van de Algarve. Het hoeft geen betoog dat de vergezichten spectaculair zijn… Even verderop vinden we het pittoreske Monchique. De plaatselijke kerk is wereldberoemd voor het portaal in manuelstijl (= laatgotische stijl typisch voor Portugal). We houden er halt om te proeven van de gekende bittere licor d’amandao amarga (amandellikeur). Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel in Portimao.


05 Loule – Sao Bras de Alportel

Na het ontbijt rijden we naar de typische streekmarkt van Loule, één van de grootste markten in de Algarve. Schoenen, kledij, souvenirs, maar uiteraard ook alle mogelijke etenswaren (vlees, vis, fruit en groenten) zijn er te koop. De bruisende marktsfeer is altijd weer een ervaring. Daarna verder naar Sao Bras de Alportel, een stad die haar welvaart aan de kurkproductie heeft te danken. Kurk is één van de meest karakteristieke natuurlijke producten in Portugal en heeft grotendeels de geschiedenis van deze stad bepaald. Wij brengen een bezoek aan het Etnografisch Museum, dat in het huis van een rijke kurkhandelaar werd gehuisvest, en aan een kurkfabriek, waar we leren hoe kurk wordt geoogst en verwerkt. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel in Portimao.


06 Bootexcursie Benagil

Na het ontbijt gaan we aan boord van ons schip waarmee we westwaarts zeilen langsheen de kust tussen Albufeira Marina en de beroemde “Algar de Benagil” (de grot van Benagil). De kalkstenen grot is met recht en reden één van de belangrijkste toeristische attracties van de Algarve. De grot is meer dan 20 miljoen jaar geleden ontstaan door erosie. In de grot zelf vind je een klein zandstrand, maar vooral de natuurlijke lichtinval zorgt voor een waar spektakel. We keren terug naar het hotel voor de lunch. Na de middag vrije tijd om te genieten van zon, zee en strand. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel in Portimao.


07 Olhao – Tavira – Ria Formosa

Wie aan het maritieme leven denkt, kan uiteraard niet voorbij aan de visvangst. Vandaag brengen we een bezoek aan de kleurrijke vismarkt van Olhao. Daarna verder naar Tavira, de meest authentieke stad van de Algarve. De stad – in feite niet meer dan een uit de kluiten gewassen dorp – ligt temidden van het zoutpannengebied van de Ria Formosa en wordt ook wel het Venetië van de Algarve genoemd. De naam Tavira verwijst naar de tijd dat de handelaren ’s middags niet de tijd namen om hun winkels te sluiten en te gaan eten, maar een snelle hap “uit de lade” achter de kiezen staken. Onze reisleider neemt ons mee op sleeptouw doorheen het hart van de stad. De torenspits van de Igreja Matiz de Santa Maria do Castelo steekt overal bovenuit, maar de meest gefotografeerde plek in Tavira is ongetwijfeld de Ponte Romana. Deze Romaanse brug overspant de rivier Gilao en verbindt de oost- en westoever van de stad. De rivier heet eigenlijk niet helemaal Gilao. Volgens de legende was de brug de ontmoetingsplaats van een verliefd koppel: de christelijke ridder Gilao en de moslimprinses Séqua. Een liefde die natuurlijk verboden was en die door beide kampen werd gezien als hoogverraad. Eenmaal gesnapt (hoe kan het ook anders), pleegden de geliefden zelfmoord. Ze sprongen beiden aan een andere kant van de brug. Daarom heet de rivier aan de noordzijde van de brug officieel Séqua en aan de zuidzijde Gilao. Voor de lunch nemen we een bootje naar het eiland voor Tavira, waar we kunnen genieten van heerlijk gegrilde visschotels. Na de middag maken we een boottocht door de Ria Formosa, een natuurgebied dat wordt gekenmerkt door ria’s. Dit zijn zee-inhammen die een unieke lagune met een labyrint van eilanden, schiereilanden, zandbanken, witte stranden en duinen hebben gevormd. Het beschermde natuurpark is niet voor niets één van de 7 natuurwonderen van Portugal. Voor het avondmaal blijven we vanavond niet in ons verblijfshotel, maar trekken we naar een typisch Portugees restaurant, waar we niet alleen op de overheerlijke Portugese keuken worden getrakteerd, maar ook op muziek en dans. Overnachting in ons verblijfshotel in Portimao.


08 Faro – Brussel

Na het ontbijt laden we onze bagage opnieuw in en worden we naar de luchthaven van Faro gebracht. Terugvlucht naar Brussel om 12u10. De thuiskomst in Zaventem is voorzien om 16u.


 

 

PRIJS & INFO


Prijs per persoon:€ 2195.00 Vanaf 20 betalende deelnemers.
Single supplement: € 265.00 per persoon.

INBEGREPEN


 • Heen- en terugvlucht van Brussels International Airport (Zaventem) naar Faro
 • Transport met plaatselijke luxeautocar gedurende de gehele reis
 • 7 overnachtingen in een 4-sterrenhotel op basis van halfpension
 • Alle lunches (m.u.v. dag 1 en dag 8)
 • Alle in het programma vermelde bezoeken (zie oplijsting hieronder)
 • Nederlandstalige reisleider
 • Audioguides
 • Plaatselijke gidsen
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen, parkingkosten
 • Bijdrage garantiefonds
 • €5 non refundable dossierkost

UITSTAPPEN & TOEGANGSTICKETS


 • Ponta da Piedade Cruise (1 uur)
 • Degustatie amandellikeur
 • Etnografisch Museum
 • Kurkfabriek
 • Benagil Cruise (3 uur)
 • Ria Formosa Cruise (45 minuten)

NIET INBEGREPEN


 • Ontbijt en middagmaal op dag 1
 • Middag- en avondmaal op dag 8
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: 9% van de totale reissom

 

 

7 overnachtingen in hotel Turim Presidente**** in Portimão op basis van halfpension.

https://turim-hotels.com/turim-presidente-hotel-pt


04/04/2024-11/04/2024

Geen resultaten
Bekijk PDF