Logo CTT


image
image
image

Dubai + Expo 2020 - voorjaar 2022

#PKG-21

Duur : 7 dagen - 6 nachten

Bestemming : Dubai

CTT Troef : Dubai for the first time + Expo 2020

Verschillende

afreisdata (zie programma in PDF)

Vanaf

1299.00€

Een skipiste in de woestijn, geldautomaten die goudstaven uitdelen, palmvormige kunstmatige archipels... Dubai schuwt excessen niet. Maar er is meer in deze bloeiende stad dan glitter en glamour. Je komt er ook voor de eindeloze zon, uitgestrekte goudzandstranden en het glinsterende blauwe water van de Perzische Golf. Er is de aantrekkingskracht van de omringende woestijn, die zich uitstrekt tot aan de door de hitte geteisterde horizon. Of, in andere delen van de stad, vind je traditionele bedoeïenengebouwen, doolhofachtige souks en etenswaren die het brede scala van de Midden-Oosterse keuken weerspiegelen. 
 

Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.


Dag 1 
Brussel - Dubai

Afspraak op de luchthaven in Zaventem. Na de check-in nemen we onze rechtstreekse lijnvlucht met Emirates Airlines naar Dubai. Maaltijden aan boord en aankomst om middernacht. Transfer per autocar naar Hyatt Dubai Jumeirah 4* (of gelijkaardig) te Dubai.


Dag 2 
Traditioneel Dubai & Modern Dubai

Na ons ontbijtbuffet ontdekken we de Arabische parel tijdens een stadsrondrit per bus. We rijden naar het Palmeneiland en houden halt aan het beroemde Atlantis Hotel. In Hotel Dubai Marriott Harbour genieten we ’s middags van een heerlijke lunch. Verder naar het sprookjesachtige Madinat Jumeirah, met zijn souks, waterkanalen en vooral het verbluffend zicht op het iconisch hotel, de Burj Al Arab. Verder naar Al-Bastakiya, de oudste wijk van Dubai met het Al-Fahidi Fort. Een Abra (watertaxi) brengt ons via de Dubai Creek naar de exotische kruidenmarkt en glitterende Goud Souk, wereldwijd één van de belangrijkste handelcentra voor goud- en juwelenhandel. We brengen ook bezoek aan een ledermodeshow en een juwelier. De bus brengt ons terug naar het hotel.

Optioneel: ’s avonds genieten we van een heerlijke buffet diner in Hotel Armani, dit met een schitterend zicht op de fonteinen van Dubai, een uniek water-kunstwerk voor de Burj Khalifa.

Dag 3 
Dubai Mall - Burj Khalifa @The Top – Dubai Frame

Vandaag brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Burj Khalifa. De bus brengt ons naar het hoogste gebouw ter wereld. Met de lift bereiken we de 124e verdieping en genieten we van een fenomenaal uitzicht. Daarna brengen we een bezoek aan de Dubai Mall met zijn watervallen, impressionant aquarium, ijspiste, souk en 1200 winkels is dit echt een uniek belevingscentrum. Tenslotte bezoeken wij de nieuwe attractie van Dubai, namelijk de Dubai Frame, de must-have attractie die Dubai’s verleden met het heden verbindt. Aanschouw op de observatiedesk een panoramisch uitzicht op de stad als nooit tevoren. De bus brengt ons terug naar het hotel.

In de avond volgt een Dhow cruise met avondmaal langs de JBR kustlijn en doorheen de schitterende Dubai Marina.

 

Dag 4 
Expo Dubai 2020

Vandaag gaan we naar de UNIVERSELE EXPO met als thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’. Met een skip the line ticket hoef je niet aan te schuiven aan de inkom. We bezoeken het Belgisch paviljoen gemaakt door Besix. De toekomst van onze steden voor ecologie en onze planeet staat prioriteit. Deze futuristische, realistische en feestelijke plek doet ons dromen tijdens het hele bezoek. De verbinding en verbeelding van de 190 deelnemende landen maken indruk op elk paviljoen.

Optioneel: in de avond staat een diner op het programma in Restaurant Ewaan in Hotel Palace. Jullie genieten er van een Arabische avond. Het restaurant serveert een kenmerkende mix van Arabische en Oosterse gerechten.

Dag 5
Abu Dhabi

Vandaag brengen we bezoek aan het Emiraat Abu Dhabi. We starten met een bezoek aan de schitterende Moskee, een waar pronkstuk in de Emiraten. Verder naar de Corniche waar we de talrijke paleizen kunnen bewonderen waaronder het verbluffend Palace of the Emirates. In de namiddag brengen we een bezoek aan de culturele parel van het land, het Louvre Abu Dhabi. Het schitterende koepelvormig gebouw is een indrukwekkend meesterwerk van Jean Nouvel. De heel eigenzinnige expositie is een must voor iedere cultuurliefhebber.

Optioneel: ’s avonds kunnen we genieten van een lekker diner in het restaurant ‘The Boardwalk’, gelegen aan Dubai Creek, een heerlijke plaats om er te vertoeven.


Dag 6
Vrije dag in Dubai + Jeep Safari (optioneel)

Je brengt deze dag van de reis volledig door naar eigen wens: op eigen houtje Dubai ontdekken, shoppen, of ontspannen op één van de talrijke stranden.

Optioneel: in de latere namiddag is er een jeepsafari gepland in de Arabische woestijn, aansluitend volgt een barbecue met een buikdans show onder de sterrenhemel. Overnachting in het hotel.


Prijs per persoon:
€1.299,00
Single supplement: €299,00

Verschillende afreisdata:

  • Zaterdag 05/02/2022
  • Maandag 28/02/2022 (krokusvakantie): supplement €250 per persoon
  • Donderdag 10/03/2022
  • Donderdag 24/03/2022


* CTT GROEPSREIS met individuele inschrijvingen: gegarandeerd vertrek vanaf minimum 25 reizigers


Vluchten met Emirates:
BRU-DBX 14:55 – 00:25 (J+1)
DBX-BRU 08:20 – 12:50 OF 14:05 – 18:25


Hyatt Dubai Jumeirah 4*
 

Hyatt Place Dubai Jumeirah is een premium viersterrenhotel in de buurt van de exclusieve wijk Jumeirah. Het hotel ligt dicht bij La Mer, in de buurt van de Business Hub, Burj Khalifa en op 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Dubai.


Verschillende -afreisdata (zie programma in PDF)

View PDF
Logo IATA