Logo CTT


image
image
image
image
image
image

IJsland ‘Magische, onwezenlijke natuur’

#PKG-14

Duur : 6 dagen / 5 nachten

Bestemming : IJsland

CTT Troef : Prachtige 6-daagse rondreis doorheen IJsland

28/02/2022

05/03/2022

Vanaf

1999.00€

Nergens vind je zo een verscheidenheid aan natuurschoon als op IJsland. Met gletsjers, vulkanen en warmtebronnen is IJsland de ultieme vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Geisers, vulkanische afzettingen, watervallen, gletsjers en fjorden. Tijdens deze ontdekkingstocht met Reykjavik als uitgangsbasis komen heel wat hoogtepunten van dit wel heel bijzonder land aan bod.

Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.


Dag 1
Vertrekplaats - Amsterdam - Reykjavik

Afspraak op een centrale vertrekplaats voor de transfer naar de luchthaven van Amsterdam Schiphol voor onze rechtstreekse vlucht naar Reykjavik. Hier worden we opgewacht door onze luxetouringcar die ons naar het centrum brengt waar we genieten van een eerste kennismaking met deze intrigerende stad dankzij een stadsrondrit. Zo rijden we langs het grijze basaltstenen parlementsgebouw, de havenboulevard, het cultuurhuis, de Hallgrimskirkja, het Noordse huis, het stadhuis, enz. We bezoeken het Perlan observatiedek waar we een 360 graden zicht krijgen over de stad. Verder naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 2
Reykjavik – Golden Circle – Reykjavik

Na het ontbijt begeven we ons naar ‘De Golden Circle’, één van de bekendste en mooiste routes van IJsland. Onze eerste stop is het Thingvellir nationaal park. Dit park is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de prachtige natuurlijke locatie en de unieke kijk die de vlakte biedt op de middeleeuwse Noorse cultuur. Dit is ook de plek waar de twee helften van IJsland, dat deels op de Euraziatische en deels op de Noord-Amerikaanse plaat ligt, uit elkaar geduwd worden. Verder naar Geysir, een geothermisch actief gebied. De Grote Geiser, die sinds juni 2000 niet meer actief is geweest, staat in de schaduw van Strokkur die ons om de vijf minuten verbaast met een waterkolom van circa 20 m. We sluiten onze dag af met een bezoek aan Gullfoss ofwel ‘Gouden waterval’, het nationaal monument sinds 1975. De dubbele waterval vloeit in de rivier Hvitá die met een donderend geraas 32 m omlaag stort in een 2,5 km breed ravijn. We rijden terug naar Reykjavik voor avondmaal en overnachting.

 

Dag 3
Reykjavik – Reykjanes – Blue Lagoon – Reyckjavik 

Het routeboek laat je vandaag kennismaken met een stukje 'vergeten' IJsland. Het vulkanische Reykjanes laat misschien  niet  onmiddellijk een belletje rinkelen, maar is zeker de moeite waard om een dag naar toe te gaan. De Blue Lagoon is dé  topattractie van het schiereiland en trekt jaarlijks duizenden toeristen. We laten je de meest karakteristieke plaatsen,   zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen en dramatische rotskusten zien. Aan jou om te oordelen of   we ons   vergissen in de schoonheid van deze vergeten uithoek. ‘s Avonds ga je gelijk al op excursie en word je verwacht voor een boottocht. Vanaf de oude haven zet de kapitein koers   richting ‘duister’ op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten gooien, word je   automatisch uitgenodigd om de   volgende dag opnieuw te proberen.


Dag 4
Reykjavik – Thorsmork – Reykjavik

 Na een heerlijk ontbijt maken we ons klaar voor een exclusieve jeepsafari naar het binnenland. Ons doel is Thorsmork,
 de ‘Vallei van de Dondergod’, een spectaculair gletsjerdal omgeven door drie ijskappen. We banen ons een weg door   onoverbrugde rivieren en langs kleine gletsjermeren met vastgevroren ijsschoten. Af en toe maken we een stop voor een korte   wandeling om de verbazingwekkende natuur te verkennen. Na deze unieke en onvergetelijke uitstap begeven we ons terug naar   Reykjavik voor avondmaal en overnachting in ons hotel.
 

 

Dag 5   
Zuid-IJsland

Vandaag bezoeken we de zuidkust en zien nog enkele prachtige natuurfenomenen. Onze eerste  stop is het dorp Vik, gelegen aan een gitzwart strand met ten westen de Reynisdrangar, 66 m  hoge zwarte basaltzuilen in zee. Aanvankelijk was Vík een vissersdorp, maar door de afwezigheid  van een haven en de gevaarlijke kust die aan veel zeelieden het leven kostte, werd het vanaf 1887  meer een handelsplaats. Aan het strand staat een monument ter herinnering aan de verdronken  zeelieden. Verder naar Skogafoss, een 60 m hoge en 25 m brede waterval gevormd door de  Skógá rivier die over de rand van de klif stroomt. We rijden verder naar Seljalandsfoss waarbij we  genieten van het zicht op de bekende vulkaan Eyjafjallajökull die de wereld in 2010 even op zijn  kop zette. De Seljalandsfoss is één van de bekendste watervallen van IJsland. Het is mogelijk  om op een glibberig pad achter de 65 m hoge waterval te wandelen. Ongeveer 200 m verder is  nog  een waterval, de Gljúfrabúí die deels verstopt is in een grot. Je kunt je door een riviertje  wagen om binnen in de grot te komen waar de waterval ook neerkomt. Na deze dagtocht keren we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6 Reykjavik – Brussel 
Na ons ontbijt begeven we ons terug naar de luchthaven voor onze vlucht naar Brussel. 


Prijs per persoon:

€ 2.149,00 vanaf 30 betalende deelnemers
€ 2.090,00 vanaf 35 betalende deelnemers
€ 1.999,00 vanaf 40 betalende deelnemers


Single supplement : € 319,00 per persoon


Inbegrepen in de prijs:

 • Transfer van en naar de Luchthaven Schiphol Amsterdam
 • Lijnvlucht Amsterdam Schiphol – Reykjavik – Schiphol met Icelandair
 • Luxe touringcar gedurende het volledige verblijf
 • 5 overnachtingen in hotel naar keuze (3 of 4*) op basis van half pension, 1 drankje inbegrepen
 • 4 lichte middagmalen
 • Ervaren Nederlandstalige reisleider
 • Alle uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, taksen en garantiefonds
   

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Drank bij de middagmalen
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- en annulatieverzekering: 7% van de reissom


Keuze tussen 2 kwalitatieve hotels

 

Hotel Oddsson ***
Grensásvegur 16a, 108 Reykjavík, Ijsland

 

Hilton Reyckjavic Nordica ****
Suðurlandsbraut 2, 108 Reykjavík, Ijsland


28/02/2022-05/03/2022

View PDF