Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Friesland - Leeuwarden, culturele hoofdstad

#PKG-32

Duur : 5 dagen - 4 nachten

Bestemming : Nederland

CTT Troef : 5-daagse reis in het groene Friesland

2022

Mei - juni - juli - augustus - september

Vanaf

730.00€

 

Fryslân - Friesland - Nederland
 

Friesland is een buitenbeentje in Nederland en de Friezen zijn anders dan de Nederlanders. Zeg dus niet dat ze een dialect spreken want ze hebben wel degelijk hun eigen taal en wonen in het beste land van de wereld! Ze zijn fier, aardig en verwelkomen u graag in Fryslân. Het is een groen land met een zeer gevarieerd landschap dat niet alleen uit water en weiden met koeien bestaat. Bos, heide, zandverstuivingen en vennen, ook dàt is Friesland!

Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.

 

Dag 1 - België - Sneek - Leeuwarden
Vertrek met onze luxe-autocar vanuit België naar Nederland. Verder naar Volendam waar we eerst van onze lunch genieten. Daarna brengen we een kort bezoek aan dit gezellige vissers-en havenstadje aan het Ijsselmeer, in de provicie Noord-Holland, over de 30 km lange Afsluitdijk tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Daarna rijden we naar Aldfaers Erfroute waar we het Friesland als vanouds ontdekken. We rijden verder naar Sneek, een stadje ontstaan op een zandige landtong. We brengen een bezoek aan het centrum met oa. zijn kunstwerk geschonken door de stad Kurobe. We rijden verder door naar Leeuwarden naar ons verblijfshotel**** voor avondmaal en overnachting.

Dag 2 - Leeuwarden - Franeker - Leeuwarden
Na het ontbijt, vereren we Leeuwarden, in de Friese taal Ljouwert genaamd, met een bezoek. We maken een aangename wandeling in de hoofdstad van Friesland langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de Kanselarij, de Waag, de Oldehove en het justitiepaleis. Daarna rijden we naar Franeker voor onze lunch, gevolgd door een bezoek aan het oudste werkende planetarium ter wereld. Het nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd tussen 1774 en 1781 gebouwd door de Friese wolkammer Eise Eisinga. Terug richting Leeuwaarden voor een bezoek aan het Poptaslot, een overgebleven Friesche State uit 1525 en voorzien van prachtig meubilair. Daarna maken we een wandeling langs de schilderachtige 18de-eeuwse woningen rond het Popta-gasthuis, gebouwd voor de armen. We keren terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting. 


Dag 3 - Leeuwarden – Sint-Jacobiparochie  – Dokkum – Ameland – Leeuwarden  
Na ons ontbijt maken we een rondrit doorheen het Waddengebied langs de Sint-Jacobiparochie, het begin van de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Verder naar Dokkum, het op één na oudste stadje van Friesland. Verder naar Holwerd waar we de overzet nemen naar Ameland. Daarna nemen we onze lekkere lunch. De beste manier om Ameland te leren kennen is met de fiets of te voet. Het eiland telt meer dan negentig kilometer fietspad. Onderweg rijden we door een wisselend landschap van duinen, de waddendijk, uitgestrekte weilanden en natuurgebieden. We nemen de overzet terug naar het vasteland en begeven ons naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 4 - Leeuwarden – Wieuwerd – Hemrik – Leeuwarden
Na het ontbijt vervolgen we onze weg naar Wieuwerd. Wat Wieuwerd echt bekend heeft gemaakt, is de befaamde grafkelder (1609) onder de, in hoofdzaak 19de eeuwse Hervormde kerk. In de grafkelder ontdekten timmerlieden in 1765 bij toeval een aantal lijken die op natuurlijke wijze zijn gemummificeerd. Daarna rijden we via Gordijk en Lippenhuizen naar Hemrik. In de stoeterij ‘Het Swarte Paert’, krijgen we een rondleiding in het museum en de stallingen, gevolgd door een show van deze raspaarden. We nemen daar onze lunch en rijden terug naar Leeuwaarden waar we een vrij moment bekomen in deze mooie en gezellige stad met zijn enorm aantrekkelijk centrum. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5 - Leeuwarden – Hindeloopen – Giethoorn – Dilsen-Stokkem
Na het ontbijt rijden we via Workum naar het idyllische Hindeloopen, de parel van Friesland. We wandelen langs de haven en bewonderen de beschilderde voorwerpen die een levend spoor vormen naar een verdwenen cultuur. Daarna verlaten we Friesland via Heerenveen en rijden naar Giethoorn, een schilderachtig waterdorp, ook wel eens het ‘Venetië van Nederland’ genoemd. We maken een boottochtje. Na onze lunch rijden we terug zuidwaarts richting België.


Prijs per persoon:

vanaf €730,00 per persoon vanaf 25 deelnemers
Single supplement : €200,00 


Inbegrepen in de prijs:

 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • Nederlandstalige CTT-begeleider gedurende het volledige verblijf
 • 4 overnachtingen in Hotel Van Der Valk Leeuwarden (4*) op basis van half pension
 • 5 lunches (hoofdschotel + 1 drankje)
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, baantaksen en garantiefonds


Toegangstickets en uitstappen:

 • Poptaslot
 • Eisinga Planetarium Franeker
 • Overzet Holswerd-Ameland
 • Grafkelder Wieuwerd
 • Stoeterij het Swarte Paert
 • Giethoorn Boottocht


Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Annulatie- en bijstandverzekering: 6% van de reissom met een minimum van €30

 

Leeuwarden:
4 overnachtingen in Hotel Van Der Valk Leeuwarden **** (of gelijkaardig)
 


2022 - Mei - juni - juli - augustus - september

Bekijk PDF
Logo IATA