Logo CTT


image
image
image

Dubai + Expo 2020 - HERFSTVAKANTIE 2021

#PKG-28

Duur : 8 dagen - 6 nachten

Bestemming : Dubai

CTT Troef : Dubai for the first time + Expo 2020

29/10/2021

05/11/2021

Vanaf

1650.00€

Een skipiste in de woestijn, geldautomaten die goudstaven uitdelen, palmvormige kunstmatige archipels... Dubai schuwt excessen niet. Maar er is meer in deze bloeiende stad dan glitter en glamour. Je komt er ook voor de eindeloze zon, uitgestrekte goudzandstranden en het glinsterende blauwe water van de Perzische Golf. Er is de aantrekkingskracht van de omringende woestijn, die zich uitstrekt tot aan de door de hitte geteisterde horizon. Of, in andere delen van de stad, vind je traditionele bedoeïenengebouwen, doolhofachtige souks en etenswaren die het brede scala van de Midden-Oosterse keuken weerspiegelen.
 

Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.


Dag 1 
Brussel - Dubai

Afspraak rond 18u met de gids op de luchthaven van Zaventem. Na de check-in nemen we onze rechtstreekse lijnvlucht met Emirates Airlines naar Dubai. We genieten van een maaltijd aan boord, het ICE-entertainmentsysteem en een nacht in de vlucht (aankomst rond 06:15 uur in Dubai)
Transfer per autocar naar het Hotel Pullman Dubai Creek City Centre 5*.


Dag 2 
Traditioneel Dubai & Modern Dubai

Na ons ontbijtbuffet ontdekken we de Arabische parel tijdens een stadsrondrit per bus. We rijden naar het Palmeneiland en houden halt aan het beroemde Atlantis Hotel. In Hotel Dubai Marriott Harbour genieten we ’s middags van een heerlijke lunch. Verder naar het sprookjesachtige Madinat Jumeirah, met zijn souks, waterkanalen en vooral het verbluffend zicht op het iconisch hotel, de Burj Al Arab. Verder naar Al-Bastakiya, de oudste wijk van Dubai met het Al-Fahidi Fort. Een Abra (watertaxi) brengt ons via de Dubai Creek naar de exotische kruidenmarkt en glitterende Goud Souk, wereldwijd één van de belangrijkste handelcentra voor goud- en juwelenhandel. We brengen ook bezoek aan een ledermodeshow en een juwelier. De bus brengt ons terug naar het hotel.

Optioneel: ’s avonds genieten we van een heerlijke buffet diner in Hotel Armani, dit met een schitterend zicht op de fonteinen van Dubai, een uniek water-kunstwerk voor de Burj Khalifa.

Dag 3 
Dubai Mall - Burj Khalifa @The Top – Dubai Frame

Vandaag brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Burj Khalifa. De bus brengt ons naar het hoogste gebouw ter wereld. Met de lift bereiken we de 124e verdieping en genieten we van een fenomenaal uitzicht. Daarna brengen we een bezoek aan de Dubai Mall met zijn watervallen, impressionant aquarium, ijspiste, souk en 1200 winkels is dit echt een uniek belevingscentrum. Tenslotte bezoeken wij de nieuwe attractie van Dubai, namelijk de Dubai Frame, de must-have attractie die Dubai’s verleden met het heden verbindt. Aanschouw op de observatiedesk een panoramisch uitzicht op de stad als nooit tevoren. De bus brengt ons terug naar het hotel.

In de avond volgt een Dhow cruise met avondmaal langs de JBR kustlijn en doorheen de schitterende Dubai Marina.
 

Dag 4 
Expo Dubai 2020

Vandaag gaan we naar de UNIVERSELE EXPO met als thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’. Met een skip the line ticket hoef je niet aan te schuiven aan de inkom. We bezoeken het Belgisch paviljoen gemaakt door Besix. De toekomst van onze steden voor ecologie en onze planeet staat prioriteit. Deze futuristische, realistische en feestelijke plek doet ons dromen tijdens het hele bezoek. De verbinding en verbeelding van de 190 deelnemende landen maken indruk op elk paviljoen.

Optioneel: in de avond staat een diner op het programma in het iconische Burj Al Arab hotel. Het Burj Al Arab is één van de bekendste gebouwen van Dubai. Een unieke ervaring!

Dag 5
Abu Dhabi

Vandaag brengen we bezoek aan het Emiraat Abu Dhabi. We starten met een bezoek aan de schitterende Moskee, een waar pronkstuk in de Emiraten. Verder naar de Corniche waar we de talrijke paleizen kunnen bewonderen waaronder het verbluffend Palace of the Emirates. In de namiddag brengen we een bezoek aan de culturele parel van het land, het Louvre Abu Dhabi. Het schitterende koepelvormig gebouw is een indrukwekkend meesterwerk van Jean Nouvel. De heel eigenzinnige expositie is een must voor iedere cultuurliefhebber.

Optioneel: ’s avonds kunnen we genieten van een lekker diner in het restaurant ‘The Boardwalk’, gelegen aan Dubai Creek, een heerlijke plaats om er te vertoeven.


Dag 6
Vrije dag in Dubai + Jeep Safari (optioneel)

Je brengt deze dag van de reis volledig door naar eigen wens: op eigen houtje Dubai ontdekken, shoppen, of ontspannen op één van de talrijke stranden.

Optioneel: in de latere namiddag is er een jeepsafari gepland in de Arabische woestijn, aansluitend volgt een barbecue met een buikdans show onder de sterrenhemel. Overnachting in het hotel.


Prijs per persoon:
€1.650
Single supplement: €299,00

VLUCHTEN:

29/10/2021 BRU-DBX 21:45-06:15 (+1)
05/11/2021 DBX-BRU 14:05-18:25

* CTT GROEPSREIS met individuele inschrijvingen: gegarandeerd vertrek vanaf minimum 25 reizigers


Coronamaatregelen

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/verenigde_arabische_emiraten


Abu Dhabi: Het emiraat Abu Dhabi kent sinds 20 augustus een verplichte Covid 19 vaccinatie vanaf 16 jaar voor toegang tot publieke plaatsen. Dit omvat: hotels, shopping malls, sportfaciliteiten, universiteiten, scholen, restaurants en cafés, winkels, musea, culturele centra en attractieparken.


29/10/2021-05/11/2021

View PDF