Logo CTT


image
image
image
image
image
image

CRUISE: Praag - Praag: een onvergetelijke cruise op de Wilde Moldau

#PKG-51

Duur : 7 dagen - 6 nachten

Bestemming : Tsjechië

CTT Troef : Praag - Praag: een onvergetelijke cruise op de Wilde Moldau

18/09/2022

24/09/2022

Vanaf

2199.00€

 

Praag - Praag: een onvergetelijke cruise op de Wilde Moldau


Praag, Dresden en de kastelen van Bohemen, een gloednieuwe cruise op de Elbe en de Wilde Moldau


Ontdek tijdens deze exclusieve reisweg de verborgen parels van Bohemen. Laat je verleiden door de vaartocht en door onze excursies in plaatsen waar de natuur al haar charmes onthult langs de Elbe en de wilde Moldau. Bezoek de authentieke en uiterst charmevolle steden Praag en Dresden, met hun rijke culturele en architecturale verleden. De kastelen van Bohemen symboliseren de adel en de aristocratie. Ze behoren tot de illustere Lobkowicz- en Schwarzenberg-geslachten en herbergen onvermoede kunstwerken.

Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.


Dag 1
Brussel – Praag

Afspraak op de luchthaven van Brussel, hier maken we kennis met onze gids en stappen aan boord van het toestel dat ons naar de Vaclav Havel-luchthaven in Praag brengt. Onze lokale bus wacht op ons aan de luchthaven en brengt ons naar het historische centrum. We lunchen in een typisch restaurant en wandelen vandaar naar het Strahov Klooster, voor een bezoek aan de schitterende bibliotheek en de galerij. De autocar brengt ons naar de cruise terminal voor inscheping. Voorstelling van de crew welkomstcocktail, diner en overnachting aan boord.


Dag 2
Praag – Stechovice

We verlaten de haven van Praag in de voormiddag, en varen op de Moldau naar Stechovice. We genieten van het wisselend landschap: landelijke en wild. Vroeger was Stechovice gekend voor goudwinning, vandaag blijft het vermaard omwille van haar traditie van pottenbakkerij. In de namiddag bezoeken we het Kasteel Konopišt. Dit 13e-eeuwse fort ligt midden in een schilderachtig landschap en diende als jachtresidentie voor de Habsburgers. In de 18e eeuw onderging het een volledige renovatie. We bezoeken de staatsappartementen met de weelderige meubels en bewonderen de indrukwekkende collectie wapens en middeleeuwse harnassen van aartshertog Franz-Ferdinand. De aartshertog verbleef hier tot aan zijn moord in Sarajevo in 1914. Diner en animatieavond aan boord.
 

Dag 3
Stechovice – Slapy – Praag

Vandaag staat het idyllisch gedeelte van de Moldau op het programma. We varen tot aan de dam van Slapy. De beboste heuvels aan weerszijden van de rivier, de meanders en de silhouetten van de kastelen getuigen van de rijke geschiedenis van de streek. We glijden door het typische Boheemse, romantische landschap. Het stuwmeer van Slapy  wordt gevormd door een enorme damin de rivier de Vltava. Het meer wordt vandaag de dag veelal gebruikt voor diverse watersporten zoals waterskiën, windsurfen en zwemmen maar ook zeilen en allerlei ander scheepvaart. De enorme 60 meter hoge dam, fungeert als waterkrachtcentrale voor de stroomvoorziening van het gebied. Terugkeer naar Praag. Diner en overnachting aan boord..


Dag 4
Praag

Vandaag ontdekken we, onder leiding van een lokale gids, de charmes van Praag. We beginnen bij het oudste gedeelte. Veel van de gebouwen, steegjes en pleintjes In de ruim 1000 jaar oude "Stare Mesto"-wijk zijn stille getuigen van de belangrijkste feiten uit de Boheemse geschiedenis. Tijdens onze wandeling ontdekken we onder meer de Joodse wijk, het stadhuis met zijn beroemde astronomische klok, de Týnkerk en de Karelsbrug. Lunch aan boord. De namiddag is gewijd aan het geleide bezoek aan de Burchtwijk: paleizen, kerken en kloosters flankeren er harmonieus de boven de hoofdstad uittorende burcht. We bezoeken de gotische St Vitus-kathedraal, het oude Koninklijke Paleis en het Gouden straatje. Diner en Folklore avond aan boord.

 

Dag 5   
Praag – Melnik

Vaartocht in de voormiddag tot in Melnik aan de samenloop van de Moldau met de Elbe. Lunch aan boord. In de namiddag bezoeken we één van de mooiste renaissancekastelen van Bohemen: het kasteel van Nelahozeves. Hier leefde de familie Lobkowicz, één van de meest prominente families van Bohemen. Het Lobkowicz-geslacht was mecenas van o.a. Beethoven en niet zonder connecties met de Belgische adel. Je kunt er een rijke privécollectie aan meubels en schilderijen bewonderen, met o.a. werken van Rubens en Velasquez. Na afloop van het bezoek proeft u een selectie wijnen van het domein. In Nelahozeves staat het geboortehuis van Antonin Dvorák. Het pand werd ondertussen ingericht als museum. We ontdekken er het leven en het werk van één van de grootste componisten van de 19e eeuw, auteur van de bekende “Symfonie uit de Nieuwe Wereld”.  Diner en vrije avond aan boord.

Dag 6
Melnik – Dresden – Praag 

Daguitstap naar Dresden. Bezoek aan het “Firenze aan de Elbe”. Deze, oorspronkelijk Slavische, stad werd in de 12e eeuw gegermaniseerd door de markgraven van Meissen. Zo werd Dresden 700 jaar lang de verblijfplaats van de Hertogen en Koningen. Dankzij het bloeiende architecturale en artistieke patrimonium is dit één van de belangrijkste toeristische centra van Duitsland. Lunch in een restaurant. In de namiddag geleid bezoek aan het Residenzschloss. Dit behoorde eerst toe aan de Saksische keurvorsten en later aan de Saksische koningen. Dit renaissancekasteel herbergt vandaag de Grünes Gewölbe of de ‘groene kluis’, die het merendeel van de schatten van de Saksische monarchie bevat. Terugkeer aan boord voor de terugvaart naar Praag. Als sluitstuk van deze cruise bieden de kapitein en de bemanning u een gala-avond aan. Overnachting.


Dag 7
Praag – Brussel

Na het ontbijtbuffet, verlaten we het schip. Een plaatselijke bus wacht ons op aan de luchthaven voor de transfer naar de luchthaven van Praag. Terugvlucht naar Brussel rond de middag. 


Prijs per persoon:
€ 2.199,00 op basis van een tweepersoonskajuit
Single supplement : € 560,00 per persoon

minimum aantal deelnemers 25 – maximum aantal deelnemers 34


Inbegrepen in de prijs:

 • Lijnvlucht met SN Brussels Airlines: Brussel 09:30-11:00 - Praag - 11:40-13:15 Brussel in Economy
 • Luxe touringcar ter plaatse op dag 1 vanaf aankomst luchthaven tot aan de inscheping
 • Transfer naar de luchthaven in Praag op dag 7
 • Nederlandstalige gids gedurende het volledig verblijf
 • 6 dagen cruise met CroiseEurope op een 5-anker boot
 • 6 nachten in een tweepersoonskajuit op het middendek met airco, douche en WC
 • Volpension aan boord 
 • Dranken aan boord (behalve de speciale kaarten)
 • Lunch in Praag op dag 1 (water en 1/4 wijn inbegrepen)
 • Lunch in Dresden op dag 6 (water en 1/4 wijn inbegrepen)
 • Audioguidesysteem
 • Bijstand- en repatriëringsverzekering tijdens de cruise
 • BTW, haventaksen, luchthaventaksen en garantiefonds
   

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- en annulatieverzekering: 7% van de reissom

 

MS Elbe Princesse II
 

Dit zusterschip van de MS Elbe Princesse bevaart de wilde Elbe-rivier. Het is de derde raderstoomboot van de compagnie en de tweede die de reisweg tussen Berlijn en Praag aandoet. Ze werd ingehuldigd in 2018. Natuurlijke kleuren als kaki, smaragd- en anijskleur sieren het schip en verwijzen zo niet alleen naar het militaire verleden van de Duitse hoofdstad, maar ook naar de natuur aan de oevers van de rivier. De fluwelen meubels met bronzen toetsen bezorgen het interieur een intieme en stijlvolle sfeer.


De kajuiten op het hoofddek beschikken over grote vensters, de kajuiten op het bovendek hebben dan weer grote raampartijen met Franse balkons. Op het hoofddek bevindt zich het restaurant, waar alle maaltijden van de cruise worden geserveerd. Het is rechtstreeks toegankelijk via de salon / bar en beschikt over grote panoramische raampartijen die u constant laten genieten van de voorbijglijdende landschappen. Achteraan de boot bevindt zich op het bovendek de salon / bar. Hier vinden de aperitiefspelen, dansavonden, en andere animatieavonden plaats. Achteraan de boot hebt u vanuit het salon rechtstreeks toegang tot het terras, waar u tijdens de vaartocht kunt genieten van alle diensten van de salon / bar. Het zonnedek met ligstoelen is de ideale plek om te ontspannen terwijl u geniet van een schitterend uitzicht op de omliggende natuur.

 

VOORZIENINGEN
 

 • Televisie
 • Badkamer met douche en privétoilet
 • Handdoeken
 • Binnentelefoon 
 • Kluis 
 • Omkeerbare airconditioning 
 • Elektriciteit 220V 
 • Wifi

Opmerking: er is geen wasservice aan boord.

 

 

VAARROUTE
 


18/09/2022-24/09/2022

Bekijk PDF
Logo IATA