Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Ongerept Picardië - De baai van de Somme

#PKG-60

Duur : 4 dagen - 3 nachten

Bestemming : Frankrijk

CTT Troef : Voor fijnproevers en liefhebbers van alles uit de zee

06/09/2022

09/09/2022

Vanaf

799.00€

 

De baai van de Somme - Zo anders en toch zo dichtbij.

In de Regio Nord-Pas de Calais-Picardie ligt één van de prachtigste Franse natuurgebieden:

de baai van de Somme. De oppervlakte van zo'n 6000 hectare is een populaire verblijfplaats voor (trek)vogels, die zich vooral in de Marquenterre, het natuurgebied ten noorden van de baai terugtrekken. De baai biedt spectaculaire vergezichten van open water, duinen, moerassen met daartussen charmante dorpjes en kleinschalige kustplaatsjes. Een paradijs voor fijnproevers, vooral voor liefhebbers van lekkers uit de zee. Een inspirerend landschap, model voor veel meesterwerken van befaamde Franse schilders, zoals Delacroix en Degas.

 

Dag 1 Dinsdag 6 september: België – Amiens– Dieppe

We vertrekken in de vroege ochtend en rijden via Rijsel en Arras naar Amiens, de hoofdstad van het departement Somme. Deze stad was zeer geliefd bij de 19e eeuwse avantgardisten. Onze ontdekkingstocht begint bij de rue Charles Dubois, in deze straat huurde Jules Verne ‘La Maison à la Tour’. We wandelen verder via het Hof van Beroep, en het horloge ‘Dewailly’, naar het stadhuis en het belfort. Orgelpunt van deze wandeling is de Kathedraal. De gotische, 13e eeuwse Notre-Dame d'Amiens, gebouwd over een periode van ongeveer 60 jaar is een toonbeeld van zuivere, harmonieuze architectuur. We bezoeken dit ontzagwekkende bouwwerk onder leiding van een plaatselijke gids. Daarna zakken we af naar ‘quartier Saint-Lieu’ voor de lunch. In de namiddag staan de Hortillonnages op het programma. Deze kleine, ‘drijvende’ landbouwpercelen bestaan als sinds de oudheid. We varen tussen deze tuinen via het netwerk van kleine kanaaltjes. We rijden verder naar Saint- Valery-en Caux voor overnachting en diner.

 

Dag 2 Woensdag 7 september : Dieppe – Saint Valery-sur-Somme - Le Crotoy – Le Hourdel - Dieppe

Na het ontbijt rijden we naar het kustplaatsje Saint- Valery- sur- Somme. Onze gids neemt ons mee op een wandeling die start bij de parking aan de ingang van het dorpje. We wandelen via de boulevard en het haventje naar het historische centrum. Sommige van de huizen in dit deel van het dorp zijn enkele honderden jaren oud. Ook een deel van de oude stadsmuren en stadspoorten staan nog overeind. Willem de Veroveraar vertrok hier voor zijn invasie van Engeland en Jeanne d’Arc kwam langs één van de poorten op haar weg naar de gevangenis in het kasteel van Crotoy.

We rijden naar de overkant van de baai naar het populaire badplaatsje Rocroy. Jules Verne schreef hier ‘Twintigduizend mijlen onder zee’. Toulouse-Lautrec liet zijn sporen na op het strand. We lunchen in een van de visrestaurantjes en stappen daarna aan boord van het toeristische treintje dat van Le Crotoy naar Cayeux -sur-Mer spoort. Een van de zeldzame lijnen die nog op sporen van 1 meter rijdt. Op terugweg naar ons hotel rijden we langs het visserhaventje Le Hourdel. We bewonderenhet uitzicht vanop de mooie kade langs de Somme. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 3 Donderdag 8 september : Dieppe – Mers- les-Bains – Rue – Valloires - Dieppe

Vandaag dompelen we ons onder in het badplaatserfgoed. We bewonderen het strand, de beschermde kliffen en het standbeeld van Notre-Dame-de-la-Falaise van Mers-les Bains. Onze gids leidt ons langs de geklasseerde Belle-Epoque kustvillas: Villa Rip, de winkelgalerij in de rue Jules Barni…Na de lunch rijden we naar Rue voor een bezoek onder leiding van een plaatselijke gids aan de ‘Chapelle-du-Saint-Esprit’. Een meesterwerk in Hoog-Gotische stijl opgeluisterd met indukwekkende sculpturen uit de 15e en 16e eeuw. We eindigen onze dag in stijl met een gegidst bezoek aan de abdij en de tuinen van Valloires. De geschiedenis van deze site gaat terug tot de 12e eeuw toen de graaf van Ponthieu, Guy II, een beroep deed op de monniken van Cîteaux om zich in Valloires te vestigen. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 4 Vrijdag 9 september: Dieppe – Le Tréport – België

Na het ontbijt verlaten we het hotel voor een laatste dag op Franse bodem. We rijden naar het hoogste punt van Le Tréport, boven op de krijtrots. We wandelen een stukje op het douanepad en genieten van een schitterend panoramisch uitzicht. Daarna gaan we aan boord van de kabelbaan voor een spectaculaire afdaling tot aan de koeienplanken van de wijk Cordiers. We verkennen Le Tréport te voet. Als afsluiter van onze vier-daagse zoeken we één van de vele restaurants op voor een uitgebreide ‘Fruits de mer’. Terugrit naar België.

Prijs per persoon op basis van een 2-persoonskamer:

679,00 bij minimum 40 betalende deelnemers
719,00 bij minimum 30 betalende deelnemers
799,00 bij minimum 20 betalende deelnemers

Single toeslag: € 129,00 per kamer (vanaf kamer 5)

Inbegrepen

 • Transport per luxe touringcar met ervaren chauffeur gedurende het volledige verblijf.
 • Nederlandstalige gids gedurende de volledige reis
 • 3 overnachtingen in hotel **** op basis van halfpension
 • 3 middagmalen (1 hoofdschotel + water en ¼ wijn): dag 2 en 3: vis als hoofdgerecht
 • 1 Fruits de Mer in Le Tréport – aperitief – koffie en wijn inbegrepen
 • Alle vermelde uitstappen en toegangstickets
 • Audioguidesysteem
 • Verblijfsbelastingen, baantaksen, parkeerkosten, BTW en garantiefonds

Toegangstickets en uitstappen:

 • Kathedraal van Amiens: geleid bezoek.
 • Bezoek per boot aan de Hortillonnages
 • Toeristische treintje Le Crotoy - Cayeux -sur-Mer
 • Bezoek met plaatselijke gids aan Le Chapelle de Saint Esprit – Rue
 • Bezoek met plaatselijke gids aan de Abdij en tuinen van Valloires

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige dranken bij de lunches en dranken bij de avondmalen
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 6% van de reissom met een minimum van €30,00

06/09/2022-09/09/2022

Bekijk PDF
Logo IATA