Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Schotland 'Highlands & Whiskey Trail’

#PKG-25

Duur : 9 dagen - 8 nachten

Bestemming : Schotland

CTT Troef : 9-daagse rondreis doorheen Schotland

2022

Mei - juni - september

Vanaf

1677.00€

 

Schotland 'Highlands & Wiskey Trail'
 

Van prachtige steden tot adembenemende landschappen, een woelig verleden, fantastische festivals en vriendelijke, gastvrij mensen: Schotland heeft het allemaal en nog veel meer. Dit is een trotse en onstuimige plek met een imposant erfgoed, een levendige cultuur en een heel eigen karakter.

Schotland weet menig toeristen te bedwelmen. Niet alleen door zijn Schotse whisky’s, de kilt, doedelzak of monster van Loch Ness, maar ook door zijn wonderlijke natuur, zijn kastelen en vooral zijn gastvrijheid.

Schotland behoort tot Groot-Brittannië maar geniet een grote zelfstandigheid. Het land bestaat uit twee delen, de Lowlands, met o.m. Glasgow en Edinburgh en in het Noorden de Highlands, met zijn vele eilanden. Ook de bevolking is verschillend en er heerst zelfs een soort vijandigheid tegenover elkaar. Maar zeg vooral nooit tegen een Schot dat hij een Engelsman is, een Schot is fier op zijn land en zijn cultuur.


Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.

 

Dag 1
Brussel - IJmuiden

Rond het middaguur vertrekken we met de autocar voor een rit naar IJmuiden waar we inschepen op het luxeschip van DFDS voor een nachtelijke cruise op de Noordzee naar Newcastle. Na een overvloedig avondmaalbuffet kunnen we ons amuseren in een danscafé of in een bar met populaire klassieke muziek. Winkelen kan ook, of een film bekijken om daarna te genieten van een zalige nachtrust. 

Dag 2
Newcastle - Edinburgh

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verlaten we het schip en starten we onze verkenningstocht naar Schotland. De Romeinse keizer Hadrianus heeft hier zijn beschermende muur tegen die wilde Schoten opgetrokken. We rijden er even langs om daarna in Carter Bar de grens met Schotland over te steken. Na de lunch rijden we verder naar Galashiels voor een bezoek aan Abbotsford House, waar de beroemde schrijver ‘Sir Walter Scott’ het grootste deel van zijn leven doorbracht. Langs de romantische Tweed Valley bereiken we Edinburgh voor een toeristische rondrit. Avondmaal en overnachting in Edinburgh.

Dag 3
Edinburgh

Een bruisende stad die bulkt van de historische monumenten. We bezoeken samen de burcht (Edinburgh Castle) die vanop een granieten rots de hele stad domineert. We wandelen langs de beroemde Koninklijke Mijl (Royal Mile) met St. Giles Cathedral, John Knox House etc. tot aan Palace of Holyroodhouse, de residentie van de koningin. Een bezoek aan het hypermoderne en mooie Schots Parlement mag zeker niet ontbreken. Na de vrije lunch in de stad kan iedereen zijn tijd vrij invullen. De gids zal meerdere mogelijkheden voorstellen. Aan u de keuze. Avondmaal en overnachting in Edinburgh.


Dag 4
Edinburgh - Pitochry - Aviemore

Vandaag verlaten we de schitterende hoofdstad en begeven ons naar de Highlands. Via de spectaculaire hangbrug over de River Forth rijden we via Perth naar het mooie Pitlochry, gelegen in de idyllische Tummel-vallei. We brengen een kort bezoek aan de unieke “zalmladder”. Deze stelt de vissen in staat tegen de stroom op te zwemmen naar hun paaigronden. We nemen onze lunch in een typische pub in het centrum van Pitlochry en in de namiddag rijden we doorheen indrukwekkende landschappen langs de Grampian Mountains naar Aviemore. We maken onderweg nog tijd voor een whiskey degustatie. Intrek in het hotel****. Avondmaal en overnachting.

Dag 5   
Aviemore - Skye - Aviemore

Met een stevig Schots ontbijt starten we onze koninginnenrit door de Highlands die we enkel met superlatieven kunnen beschrijven. De adembenemende Glen Shiel met zijn Five Sisters dwingt ons om hier en daar fotostops in te lassen. De strategische ligging van Eilean Donan Castle is schitterend en we worden er in rondgeleid door een echte Schot. Flanders Fields is heel dichtbij! Via de brug gaat het richting eiland Skye, volgens sommigen het mooiste eiland van de Hebriden. Na onze lunch in Portree zetten we onze rondrit verder langs ‘single track roads’ en prachtige panorama’s. We verlaten Skye opnieuw over de brug om naar ons hotel in Aviemore te rijden.

Dag 6 
Aviemore - Cawdor Castle - Culloden - Stirling 

We verlaten Aviemore richting het prachtige Cawdor Castle met zijn bloemenrijke tuin. Via het slagveld van Culloden rijden we langs het Caledonisch Kanaal om het monster Nessie op te zoeken. Naar men beweert, houdt zich dat reeds eeuwen schuil in Loch Ness. Verder naar Stirling voor een uitgebreid bezoek aan het historisch kasteel dat als een versterkte burcht waakt over de toegang tot de Schotse Highlands. Intrek in ons hotel Holiday Inn Express*** te Stirling. Avondmaal in een lokaal restaurant.

Dag 7
Stirling - Oban - Iona - Stirling

Vandaag gaan we op zoek naar de christelijke roots van de Schotten. Langs de wondermooie kusten van Loch Lihnne komen we aan in het havenstadje Oban waar we de ferry nemen naar het eiland Mull. Een half uur varen naar de aanlegsteiger van Craignure. Verder naar Fionnphort door het betoverend en eenzaam landschap van de Glen More. Hier moeten  we opnieuw de veerboot op om eindelijk ons doel voor vandaag te bereiken: Iona, het heilige eilandje waar Ierse monniken in de zesde eeuw een klooster bouwden om van hieruit de Schotse volkeren te kerstenen. Terugkeer naar Stirling. We nemen het avondmaal in het centrum van deze mooie historische stad!

Dag 8
Stirling - Newcastle

Vandaag nemen we afscheid van Stirling en brengen we een bezoek aan de idyllische en sacrale ruïne van Dryburgh Abbey (closed for the moment). Na onze lunch vervolgen we onze tocht naar Newcastle om in te schepen in het luxueuze cruiseschip van DFDS en om te genieten van een weelderig buffet en een welverdiende nachtrust.

Dag 9
IJmuiden - Brussel

Na het ontbijtbuffet stappen we op de autocar die ons via Amsterdam, Leiden, Utrecht en Breda naar Brussel terugbrengt.


Prijs per persoon:

vanaf €1677,00 pp
Single supplement : € 629,00 per persoon


Inbegrepen in de prijs:

 • Cruise IJmuiden – Newcastle - IJmuiden
 • Luxe touringcar gedurende het volledig verblijf
 • Ervaren nederlandstalige gids gedurende de volledige reis
 • 2 nachten aan boord van de Ferry in binnenkajuit op basis van half pension
 • 6 nachten in ***/****hotels op basis van half pension
 • 6 Middagmalen
 • 8 Avondmalen
 • Uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in programma
 • BTW, taksen en garantiefonds
   

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Drank bij de middagmalen
 • Lunch dag 3 en 9
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- en annulatieverzekering: 7% van de reissom

 

Edinburgh:
2 overnachtingen in een 3* of 4* hotel

Aviemore:
2 overnachtingen in een 3* of 4* hotel

Stirling:
2 overnachtingen in een 3* of 4* hotel
 


2022-Mei - juni - september

Bekijk PDF
Logo IATA