Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Spaans Baskenland - Het eigenzinnige Bilbao en meer...

#PKG-34

Duur : 8 dagen - 7 nachten

Bestemming : Spanje

CTT Troef : 8-daagse rondreis doorheen Baskenland

2022

Augustus - september

Vanaf

1549.00€

 

Spaans Baskenland - Het eigenzinnige Bilbao & meer...
 

Het kloppende hart van Spaans Baskenland leer je pas echt kennen tijdens een stedentrip naar Bilbao. Deze Spaanse stad aan de Golf van Biskaje wordt gesierd door de rivier de Nervión, dat de scheidingslijn vormt tussen het oude en nieuwe stadsgedeelte. Begin jaren ’80 was Bilbao als financieel en economisch centrum een echte haven- en industriestad. Na een grondige modernisering is de stad uitgebloeid tot een toeristische trekpleister. En terecht!

Het wereldberoemde Guggenheim museum, ontworpen door Frank Gehry, spreekt bij ieder tot de verbeelding. In een bruisende stad als Bilbao zal je je geen seconde vervelen! Daarnaast verkennen we ook uitstappen naar omringende steden, zoals San Sebastian, de gastronomische parel, en authentieke dorpen zoals Santillana del Mar en Comillas.


Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.

 

Dag 1
Zaventem – Portugalete – Bilbao

Afspraak te Zaventem  voor onze vlucht naar Bilbao. Vooraleer naar het centrum van Bilbao zelf te trekken, rijden we met onze lokale touringcar naar het kustplaatsje Portugalete. Het oude hart van dit stadje heeft zijn historische charme niet verloren. De belangrijkste trekpleister is de Vizacayabrug, de  eerste hefbrug ter wereld, ontworpen door een  leerling van Eifel. We wandelen over het El Solar-plein, omzoomd door prachtige platanen en oude koopmanswoningen. We ontdekken er verrassende gotische gebouwen en typische Baskische huizen met hout balkonnen. We rijden verder naar Bilbao voor avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2
Bilbao: stadswandeling in Casco Viejo

Na het ontbijtbuffet gaan we er te voet op uit om het oude, historische centrum (Casco Viejo) van Bilbao te verkennen. We bezoeken eerst de ‘Basilica de Begoña’ en gaan dan via de ‘Plaza Nueva’ naar de ‘Iglesia de San Nicolás’. We pauzeren onder het genot van lekkernijen in een plaatselijke Pintxcos-bar. Daarna gaan we binnen in het ‘Teatro Arriaga’ en wandelen we door tot aan de ‘Catedral de Santiago de Bilbao’. Tegen de avond gaan we richting het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3
Bilbao – Guernica – Lekeitio – Bilbao

Vandaag maken we een dagexcursie en volgen we de Baskenroute. We starten vanuit Bilbao en rijden richting Guernica. Dit dorpje werd bekend voor het gelijknamige schilderij van Pablo Picasso, waarop hij de Duitse luftwaffe bombardementen van 1937 afbeeldde. We zien er ook de eik van Guernica. Onder deze eik legden de heren van Biskaje de eed af.  We brengen een bezoek aan het unieke Vredesmuseum. Daarna rijden we richting Lekeitio, een badplaats aan de noordkust van Spanje. Omgeven door bergen heeft Lekeitio twee stranden en een jachthaven die zijn gelegen in een kleine baai, waarin ook een klein eiland ligt. De twee stranden worden van elkaar gescheiden door de monding van de rivier de Lea. Vanuit Lekeitio rijden we terug richting Bilbao en genieten we daar van wat vrije tijd. Tegen de avond worden we opnieuw in het hotel verwacht voor ons avondmaal en overnachting.


Dag 4
Bilbao: nieuwe stad
Na een deugddoend ontbijtbuffet ontdekken we vandaag het nieuwe stadsdeel van Bilbao. We bekijken niet alleen belangrijke gebouwen, maar ook de rustige natuur en het water. We wandelen oa. langs het Guggenheim museum, symbool van Bilbao, dat we later op deze reis zullen bezoeken. Niet alleen de architect van het Guggenheim, Frank O’Gehry, maar ook andere wereldberoemde architecten zoals Calatrava (Zubi-Zuribrug en luchthaventerminal) en Norman Foster (metro) hebben hun eigenzinnige stempel gedrukt op de grootste en belangrijkste havenstad van het Baskenland. Na de lunch bezoeken we het Museo de Bellas Artes, een van de belangrijkste musea voor schilder- en beeldhouwkunst in Spanje. Je vindt er werken van de 12e tot de 21e eeuw. Een bonte verzameling voorwerpen, niet alleen schilderijen en beelden, maar ook tekeningen en gravures en andere kunstvoorwerpen. Avondmaal en overnachting.

Dag 5   
Bilbao – Comillas – Santillana del Mar – Altamira – Bilbao

Na het ontbijtbuffet trekken we langs de Noord-Spaanse kustlijn naar Comillas, waar we een bezoek brengen aan El Capricho van Gaudi. Deze Catalaanse architect heeft gepoogd om de diverse historische periodes in de Catalaanse bouwkunst te verenigen in dit herenhuis, zodat zowel middeleeuwse, Catalaanse als Moorse elementen kunnen herkend worden. Op de heuveltop ligt het indrukwekkende Cementerio de Comillas, waar we bovendien kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de Golf van Biskaje. Verder naar het museumdorpje Santillana del Mar waar we onze lunch nemen. We maken een wandeling doorheen dit pittoreske dorpje dat nog steeds een Middeleeuwse sfeer ademt, dankzij de vele verschillende goed bewaarde gebouwen uit de 12e tot 15e eeuw. Nabij dit dorp ligt de (tegen publiek beschermde) grot van Altamira. De wanden van deze grot zijn getooid met rotstekeningen: 150 tekeningen van bizons, herten, paarden en everzwijnen (geen mensen) in zwart, oker en rood, waarvan de ouderdom wordt geschat op 15 000 jaar.  Om een idee van de schoonheid van de tekeningen te krijgen bezoeken we de realistische kopie van de grot. Avondmaal en overnachting.

Dag 6 
Bilbao - San Sebastian - Bilbao

Vandaag bezoeken we één van de mooiste en meest bezochte steden van Spanje: San Sebastian. De stad is gelegen aan een prachtige baai en we starten dan ook met een wandeling langs het strand, la Concha, met oa. het stadhuis (het voormalige casino) en vele statige villa’s en paleizen uit de 19e eeuw, zoals het Palacio Miramar. We wandelen tot aan het beroemde  beeldhouwwerk El Peine de los Vientos van Chillida! Door de smalle straatjes van het oude stadsgedeelte, met de vele winkeltjes, kleine boetiekjes en heerlijke tapasbars. Op de Plaza de la Constitución zal het dragen de balkons sfeervolle luiken en nummers. Dit komt voort uit de tijd dat de stierengevechten hier plaats vonden. De balkons werden namelijk verhuurd per nummer. We houden halt bij de prachtige Basilica de Santa Maria del Coro. Het barokke uiterlijk past volledig in de sfeer die San Sebastian uitstraalt! Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7
Bilbao: Guggenheim Museum

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het  Guggenheim Bilbao,museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het schitterende gebouw, dat ontworpen werd door de gerenommeerde Canadese architect Frank Gehry, ligt aan de oevers van de Nervión. Een must voor Bilbao-bezoekers. Vrije lunch en vrije namiddag.  Avondmaal en overnachting.

Dag 8
Bilbao: Mercado de la Ribera - Brussel

Na het ontbijt begeven we ons naar de ‘Mercado de la Ribera’, de grootste overdekte markt van Spanje en volgens de inwoners zelf de grootste overdekte markt van Europa. Het gebouw werd in 1929 ontworpen door architect Pedro Izpizua en was in die tijd erg vooruitstrevend. Het is zeker de moeite waard om eens rond te wandelen tussen de verschillende marktkraampjes. Afhankelijk van de vluchturen genieten we na het markbezoek van enkele vrije uurtjes voor we naar de luchthaven gevoerd worden voor de terugvlucht naar Brussel.


Prijs per persoon:

vanaf €1549,00 pp
Single supplement : € 360,00 per persoon


Inbegrepen in de prijs:

 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • Vlucht  Brussel – Bilbao, heen en terug, met Brussel Airlines
 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 7 overnachtingen in hotel**** op basis van half pension
 • 7 middagmalen (hoofdschotel water en ¼ wijn)
 • Uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, taksen en garantiefonds
   

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken bij de lunches
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- en annulatieverzekering: 7% van de reissom

 

Bilbao:
7 overnachtingen in Hotel Occidental Bilbao**** - (Barcelo-Hotel Group)
 


2022- Augustus - september

Bekijk PDF
Logo IATA