Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Andalusië - "Passioneel, cultureel en mysterieus."

#PKG-ES2023-0101-1

Duur : 7 dagen - 6 nachten

Bestemming : Spanje

CTT Troef : Een week vol steden van indrukwekkende schoonheid

01/01/2023

31/12/2023


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

 

Sevilla, een stad van indrukwekkende schoonheid, een smeltkroes van stijlen. De invloed van de Moorse en de Christelijke cultuur geven deze Andalusische parel een sprookjesachtige nonchalance. Weemoed en Alegria op het ritme van de flamenco en de fiëstas. Genieten aan de oevers van de machtige Guadalquivir. Ook Granada is een schitterende stad. Sereen en statig qua architectuur met een bruisende, meeslepende mediterrane ambiance. Córdoba tenslotte is een niet te missen ervaring! Een toffe winkelstad waar kunst en cultuur hoog in aanzien staan. Andalucía : “Puente entre dos continentes” ! *

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u interesse in dit programma? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.

 

 

Dag 1 Brussel - Malaga

We vliegen van Brussel naar Malaga. In Malaga worden we opgewacht door de plaatselijke autocar die ons naar ons hotel in Sevilla brengt. In de vooravond maken we een oriëntatie-rondrit met de bus door de stad. We dineren in ons hotel.

 

 

Dag 2 Sevilla

Na het ontbijtbuffet vertrekken we voor een uitgebreid bezoek aan Sevilla. We brengen een bezoek aan het sprookjesachtige Alcázar, de Plaza de Toros, de kathedraal met Giraldotoren. We lunchen in de Barrio de Santa Cruz, de vroegere joodse wijk met de smalle straatjes, oude paleizen en de schitterende patio’s. In de late namiddag gaan we naar het Marqués del Contadero-dok voor een boottocht over de de Guadalquivir, de enige bevaarbare rivier van Spanje. ’s Avonds laten we ons verleiden door de rauwe emoties en betoverende choreografie van een traditionele flamencoshow met diner in het prestigieuze Tablao Flamenco El Arenal. We keren per autocar terug naar het hotel.

 

 

Dag 3 Sevilla - Cordoba

In de voormiddag nemen we de tijd om Sevilla ter verkennen of om wat uit te rusten van de vorige dag. We lunchen in een typisch plaatselijk restaurantje en vertrekken in de late namiddag naar Cordoba. Check- in en diner in het hotel.

 

 

Dag 4 Cordoba

Vandaag bezoeken we Cordoba, duizend jaar geleden was dat de grootste en machtigste stad van de wereld. We wandelen over de Puente Romano een van oorsprong Romeinse brug die door de Moren in de achtste eeuw compleet vernieuwd werd, in Romeinse stijl, op basis van de ruïnes van de oude brug. We bezichtigen de Torre de la Calahorra, in de veertiende eeuw gebouwd om Córdoba te beschermen tegen vijandelijke troepen. We lopen door de steeg van de bloemen en komen aan de Casa Arabe voorbij. Na de lunch bezoeken we met een plaatselijke gids de absolute topattractie van Córdoba, de Mezquita. Avondmaal in een typisch restaurant in Cordoba.

 

 

Dag 5 Cordoba - Granada - Cordoba

Een bezoek aan Granada mag aan deze reis zeker niet ontbreken. We kunnen zonder enige overdrijving zeggen dat Granada dé hoofdstad van de Andalusische cultuur is. Het absolute hoogtepunt is een bezoek aan het Alhambra, een topstuk op de lijst van werelderfgoed van de Unesco. Maar ook de Kathedraal, het stadhuis en de Plaza de Bib-Rambla zijn het bekijken waard. We lunchen in de Albaicín-wijk, de mooie historische wijk van Granada. Daarna wandelen we kriskras door de smalle straatjes en langs de prachtige pleintjes. Vanavond nemen we ons diner in de stad voorafgegaan door een wijnproeverij in een typische vinoteca. Overnachting.

 

 

Dag 6 Cordoba - Malaga

We rijden vanuit Cordoba naar Malaga met een tussenstop aan de Medina Azahara, één van de belangrijkste historische opgravingen in Spanje, met tal van restanten van de oude Moorse stad uit de 11e eeuw. We lunchen onderweg en rijden dan door naar Malaga. Deze stad aan de Costa del Sol heeft heel wat moois te bieden. We maken een wandeling in de buurt van de haven. Overnachting en diner in ons hotel.

 

 

Dag 7 Malaga - Brussel

Vooraleer we naar de luchthaven rijden bezoeken we de Atarazanas markt. Deze overdekte markt is gevestigd in een prachtig 19e eeuws gebouw met glas-in-loodramen. Het is een zeer levendige plaats met veel kraampjes die verse producten, Spaanse worst en kaas verkopen. De tapasbars in de buurt van de hoofdingang zijn een geweldige manier om al deze verse en heerlijke producten te proberen. We nemen nog wat vrije tijd aan het strand vooraleer we naar de luchthaven vertrekken
voor onze vlucht naar Brussel.

 

 

 

 

Prijs en info

Prijsklasse van deze reis: €€€  (de prijs voor deze reis kan zich bevinden tussen de €1.600 en €2.500)

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be.

Aan de hand van uw gewenste reisperiode kunnen wij u een correcte prijsofferte geven.

 

 

Inbegrepen 

 • Vluchten Brussel– Malaga – Brussel met SN-Brussels Airlines

 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf

 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf

 • 2 overnachtingen in Sevilla, 3 overnachtingen in Cordoba en 1 overnachting in Malaga in 4* hotels op basis van kamer met ontbijt

 • 3 diners in uw overnachtingshotel

 • 1 diner in Tablao Flamenco El Arenal

 • 1 diner met wijndegustatie in een lokaal restaurant

 • 1 diner in een lokaal restaurant5 lichte lunches, ¼ wijn en water inbegrepen

 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma

 • Audioguides

 • BTW, huidige luchthaventaksen en garantiefonds

 • € 5 p.p. non-refundable dossierskost

 

 

Uitstappen en toegangstickets

 • Ticket voor het Alcázar

 • Ticket voor de kathedraal met de Giraldo toren

 • Boottocht op de Guadalquivir

 • Tablao Flamenco El Arenal met diner Torre de la Calahorra

 • Bezoek aan Medina Azahara

 • Skip the line tickets voor Alhambra

 • Mezquita met plaatselijke gids

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven

 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken bij de lunches

 • Lunches dag 1 en dag 7

 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur

 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 7% van de reissom

 

 

 

Hotel 

2 overnachtingen in Sevilla, 3 overnachtingen in Cordoba en 1 overnachting in Malaga in 4* hotels op basis van kamer met ontbijt.

* Meer informatie over het hotel bij reservatie.


01/01/2023-31/12/2023

Bekijk PDF