Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Groningen en het waddenland

#PKG-NL2023-1507-1

Duur : 5 dagen - 4 nachten

Bestemming : Nederland

CTT Troef : 5 daagse tocht door een adembenemende ruimte met weidse vergzichten.

15/07/2023

01/10/2023


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

 

Grunn! Valt mie nait of!

Een reis langs gebouwen met een verhaal. Herenboerderijen, pittoreske dorpskernen en kerktorens. Cultureel, industrieel en culinair. Een tocht door een adembenemende ruimte met weidse vergezichten. Zeehonden en lepelaars aan de horizon. Zeehelden en gebakken klei. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met werelderfgoed van formaat. Onmiskenbaar een gebied met een absolute natuurwaarde.

#ergaatnietsbovengroningen #VisitWadden

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u hier interesse in? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.

 

 

 

 

Dag 1 België - Groningen

We vertrekken in de vroege ochtend met een luxe autocar naar Groningen. Onderweg stoppen we in restaurant Villa Suikerberg, in de historische Hanzestad Zwolle, voor de lunch. We strekken even de benen en wandelen langs de pakkuizen, statige gevelpanden en de oude grachten van dit charmante stadje. Daarna rijden we naar onze eindbestemming. We checken in ons 4*-Hotel in waar we ook het avondmaal gebruiken.

 

 

Dag 2 Stadswandeling Groningen

We gaan op verkenning met een gids van het Groninger Team. Blikvanger is de Martinitoren. De 97 meter ‘Olle Grieze’, ook wel Oude Grijze, is de parel van de binnenstad. Gelegen aan de Grote Markt en iets wat je gezien moét hebben. Durvers kunnen 300 treden omhoog klimmen voor een zinderend uitzicht over Stad en Ommeland.. Helaas is er geen lift. We wandelen langs monumentale panden, zien de vismarkt, bewonderen de prachtige stationshal en strijken na de stadsverkenning
neer in een van de vele restaurantjes voor een welverdiende lunch. In de namiddag wandelen we langs de Groningse hofjes en doen het Groninger Museum aan. We zien de Prinsentuin en komen langs het ‘diep’, de meest gefotografeerde pek van de stad. Avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 3 WadExpeditie

De kust van Waddenzee is UNESCO Werelderfgoed en biedt ongelooflijk veel te zien en te doen. Vandaag gaan we op WadExpeditie op De Dolfijn. De autocar brengt ons naar de haven van Lauwersoog waar we inschepen op dit varende Wadden expeditie centrum. We varen naar Schiermonnikoog op zoek naar het leven in de Waddenzee. Zeehonden, lepelaars en misschien zien we zelfs bruinvissen. Eenmaal op het eiland gaan we op stap met een ‘Wadranger’ en leren we strandjutten naar de mooiste strandschatten. We vissen met sleepnetten. Deze tocht duurt de hele dag. Voor het middagmaal wordt een strandpicknick voorzien. Terugrit naar ons hotel voor
avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 4 Lauwersmeergebied

Na het rijden we door het prachtige Lauwersmeergebied. In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. Na ons bezoek aan het Nationaal park rijden we naar Houwerzijl. We stoppen bij een vrijgemaakte kerk voor een bezoek aan de Theefabriek, annex museum. Na het museumbezoek schuiven we aan voor een onvervalste ‘Grunneger Boer’nlunch’. We zetten onze terugtocht naar Groningen in via de wierdendorpjes Niehove en Ezinge. In Ezinge bezoeken we het Museum Wierdenland, een museum over het landschap van terpen en wierden. Avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 5 Groningen - Harlingen - België

We checken uit en rijden naar de Havenstad Harlingen. Stad van zeehelden, schatkamers en gebakken klei. In het verleden kozen de oorlogsschepen van de Fries-Groningse vloot hier het ruime sop. Door de ligging aan zee was dit ooit een schatrijke handelsstad.Die welvaart zie je nog steeds  terug in de monumentale panden. We sluiten onze reis af met een afscheidslunch bij Jonas, een uniek restaurant met uitzicht over de Waddenzee. Voor visliefhebbers, de gelegenheid om te proeven van het beste uit de Waddenzee.Terugrit naar de bestemming in België.

 

 

 

 

Prijs & info

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be. Zo kunnen wij u een gepaste prijs geven.

 

 

Inbegrepen

 • Luxe Autocar gedurende de volledig reis
 • 4 overnachtingen op basis van halfpension in een 4*-hotel
 • Nederlandstalige begeleiding
 • 3 lichte lunches: 1 schotel en koffie of frisdrank
 • 1 strandpicknick
 • 1 afscheidslunch in Harlingen
 • Audioguides
 • BTW, verblijfsbelasting, baantaksen en bijdrage garantiefonds
 • € 5 p.p. non-refundable dossierskost

 

 

Uitstappen en toegangstickets

 • Stadswandeling met plaatselijke gids in Groningen
 • Toegangsticket voor het Groninger Museum
 • Daguitstap met de ‘Dolfijn’
 • Nationaal Park Lauwerszee met natuurgids
 • Toegangsticket tot het Thee Museum
 • Toegangsticket tot het Museum Wierdenland

 

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Vrijblijvende fooien voor de gids en chauffeur
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 6% van de reissom

 

 

 

 

Hotelvoorstel

We bieden dit programma aan op basis van een 4*-hotel. Dit kan een centraal gelegen hotel in de binnenstad van Groningen zijn of een hotel aan een van de invalswegen.

 • Hotel Groningen Westerbroek
 • The Market Hotel Groningen
 • Leonardo Hotel Groningen
 • Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeldhotel. Indien het hotel niet beschikbaar is tijdens de door u gekozen reisperiode, dan stellen wij een gelijkwaardig initiatief voor.

 

 


15/07/2023-01/10/2023

Bekijk PDF