Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Ontdek Amsterdam - "De stad waar alles kan."

#PKG-NL4/10/2022/-1

Duur : 3 dagen - 2 nachten

Bestemming : Nederland

CTT Troef : Het perfecte midweekje weg van huis

01/01/2023

31/12/2023


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

Wat begon als een klein vissersdorpje, groeide dankzij de handel in haring en bier uit tot een bruisende handelsstad. Amsterdammers zijn wereldburgers, soms eigenzinnig maar altijd gastvrij. Amsterdamse iconen zoals Rembrandt, Anne Frank en Ajax zijn wereldberoemd.

In de ‘Gouden Eeuw’ onderging de stad twee reusachtige stadsuitbreidingen die bepalend geweest zijn voor ontwikkeling en uitzicht: de grachtengordel en de Jordaan. Die grachtengordel staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Maar deze stad leeft, is in volle ontwikkeling. Fietsen, woonboten en moderne architectuur: ook dat is Amsterdam!

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u hier interesse in? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.

 

België - Amsterdam

’s Morgens vertrekken we richting Amsterdam. Na aankomst lassen we een koffie pauze in nabij het museumplein vooraleer we op verkenning gaan in het Rijksmuseum. Na ons bezoekje rijden we naar het Zuider-Amstelkanaal voor een boottocht met lunch op de Amsterdamse Grachten. Terug aan wal bezoeken we het Scheepvaartmuseum. Naast de prachtige collectie van het museum kun je ook de drie historische schepen bezoeken die voor anker liggen aan de museumsteiger.
Vertrek naar het ****hotel voor avondmaal en overnachting.

 

Amsterdam

Na het ontbijtbuff et gaan we naar de Jordaan voor een stadswandeling. Deze volkse buurt is ongetwijfeld de meest beschreven, bezongen en geromantiseerde stadswijk van Nederland. Er is sprake van een eigen ‘Jordanese’ cultuur, gekenmerkt door een sterke verbondenheid en humor. In de vorige eeuw werd liefde voor de Jordaan nog versterkt door liederen uit het repertoire van Johnny Jordaan, Tante Leen, Willy Alberti en anderen. Ook vandaag is er genoeg te zien en te beleven. Schilderachtige grachtjes, typische ‘Jordaan’ straten, stille hofj es, gezellige markten en kroegjes. We lunchen in één van de leuke restaurantjes. In de namiddag gaan we naar de
plantagebuurt voor een bezoek aan de Hermitage. Niet alleen de schitterende zalen met de permanente collectie zijn een bezoekje waard, ook de binnentuin is een lust voor het oog. Avondmaal en overnachting.

 

Amsterdam - België

Vandaag bezoeken we de Albert Cuypmarkt, in het hart van de Pijp. U krijgt rustig de tijd om tussen de vele kraampjes rond te snuff elen. Letterlijk alles is hier te koop. We genieten van een lunch in één van de vele restaurants van deze zeer levendige buurt. Hier kun je typische Nederlandse lekkernijen proeven. Na de lunch ronden we onze 3-daagse Amsterdam af met een wandeling door de rosse buurt. Het wereldwijd beroemde Red Light District met de rode lampjes die traditioneel voor de
kamertjes van de prostituees branden. De gids leidt u langs de Chinese wijk, de waag, Cassa Rosso en natuurlijk de wallen zelf. We blazen nog even uit op een terrasje voor we de terugreis naar België aanvatten.

 

PRIJS & INFO

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be.

Zo kunnen wij u een gepaste prijs geven.

 

BUS

Meer info over de bus en eventuele opstapplaatsen bij reservatie.

 

Inbegrepen

 • Luxe touringcar met ervaren chauff eur gedurende de hele reis.
 • Nederlandstalige begeleider gedurende het volledige verblijf
 • Verblijf in Hotel **** op basis van half pension
 • Alle vermelde uitstappen en ingangstickets
 • 2 middaglunches ( hoofdschotel + 1/4 wijn en water)
 • 1 grachtenrondvaart met broodjeslunch
 • 2 avondmalen ( 3-gangen menu)
 • Audioguides
 • Btw, verblijfsbelasting, huidige baantaksen en garantiefonds

 

Uitstappen en toegangstickets

 • Toegangsticket voor het Scheepvaartmuseum
 • Toegansticket voor het Rijksmuseum
 • Jordaanwandeling met gids
 • Wallenwandeling met gids
 • Toegangsticket voor Hermitage Amsterdam

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie & bijstandsverzekering 6 % van de reissom met een minimum van €30,00
 • Vrijblijvende fooien voor chauff eur en gids.
 • Overige dranken bij de lunch en avondmaal

 

 

Mercure Amsterdam City**** (of gelijkwaardig)

Mercure Hotel Amsterdam City is prachtig gelegen aan het water en ideaal voor reizigers op zoek naar plaatselijke en authentieke ervaringen.

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeldhotel. Indien het hotel niet beschikbaar is tijdens de door u gekozen reisperiode dan stellen wij een gelijkwaardig initiatief voor.


01/01/2023-31/12/2023

Bekijk PDF