Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Veneto - Golf van Venetië

#PKG-29

Duur : 5 dagen / 4 nachten

Bestemming : Italie

CTT Troef : 5-daagse reis in Veneto

2022

Mei - september - oktober

Vanaf

990.00€

 

Veneto - Golf van Venetië
 

Venetië is een fascinerende stad, gebouwd op 118 kleine eilanden. U kunt niet om het water, de paleizen, de gondels en de toeristen heen. Het Piazza San Marco is het levendige centrum van deze toeristische trekpleister. Hier vindt u de beroemde duiven, de San Marco Kerk, de prachtige paleizen en chique cafés en winkels. De vaporetto, gemotoriseerde waterbus, is het belangrijkste vervoermiddel door de kanalen. Het prachtige hinterland is zeker ook een bezoekje waard met historische plaatsen als Verona, Padova, Vicenza en uiteraard mag Ravenna niet ontbreken.

Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.

 

Dag 1
Brussel - Venetië - Padova

Transfer per touringcar naar Brussel voor onze vlucht richting Venetië. Hier aangekomen begeven we ons naar Padua, waar we eerst onze lunch nemen, Daarna starten we onze gegidste wandeling in Padua langs onder meer de bruisende Piazza Cavour. Café Pedrocchi met zijn prachtige neoclassicistische gevel, de universiteit, we bezoeken de palazzo della Ragione, gelegen tussen twee schilderachtige pleintjes: de Piazza della Frutta en de Piazza delle Erbe, de Piazza dei Signori, de Torre dell’Orologio, Palazzo del Capitano, de Duomo… en bezoek aan het Battistero.
Check-in in ons ****verblijfshotel, avondmaal en overnachting.


Dag 2
Padova - Venetië - Padova

Na ons ontbijt begeven we ons naar Venetië. Tijdens onze wandeling langs mooie grachten, leuke pleintjes en kleine straten bewonderen we vele mooie gebouwen en snuiven we de sfeer op van de volkse wijken San Polo en San Croce. We brengen een bezoek aan de Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, de kerk van de Franciscanen. Dit is de op één na grootste kerk van de stad met een prachtig groots interieur. Aan de bekendste brug, de Ponte Rialto, nemen we de lunch. Daarna bezoeken we het Palazzo Ducale (Dogepaleis), en de Basilica San Marco, gelegen aan het San Marco plein. Aan de achterzijde van het paleis verbindt de Brug der Zuchten het paleis met de gevangenis. We keren terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3
Vicenza - Riviera del Brenta - Padova

Na het ontbijt rijden we naar Vicenza, de stad van Palladio. We bezoeken er uitgebreid het Teatro Olimpico, daarna maken we een verkennende wandeling in deze stad, wereldberoemd voor zijn architectuur. Na de lunch rijden we naar de beroemde Riviera del Brenta, langs het kanaal staan prachtige villa’s wij bezoeken Villa Pisani, en zijn omliggende prachtige tuinen van de adelijke familie Pisani. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 4
Padova - Venetië - Padova

We nemen ons ontbijt waarna we terug naar Venetië trekken. We brengen eerst een bezoek aan de Maria della Salute, ontworpen door Palladio, en bezoeken we de Galleria dell’Accademia. Hier zien we werken van de belangrijkste Venetiaanse schilders zoals Tiepolo, Titiaan en Veronese... We maken een boottocht naar het eiland Murano, gelegen in de lagune bij Venetië. We nemen er onze lunch. Murano staat bekend om het glaswerk dat er gemaakt wordt. Lang waren zij de enigen in Europa die glazen spiegels konden maken en verfijnde technieken beheersten zoals onder meer het vervaardigen van kristalglas, veelkleurig glas en het imiteren van edelstenen. Aan het eind van de middag varen we terug naar Venetië voor terugkeer naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5   
Padova - Cittadella - Venetië - Brussel

Ontbijt in ons hotel waarna we de streek van Treviso verkennen. We bezoeken Cittadella, het aantrekkelijke tweelingstadje van Castelfranco. Cittadella heeft nog zijn zestiende-eeuwse vestingmuren met 4 poorten en 16 torens. In de Duomo bewonderen we een meesterwerk van Bassano. We nemen onze lunch in Cittadella. Daarna rijden we verder naar een lokaal wijndomein waar we niet enkel van het bezoek maar eveneens van een degustatie kunnen geniete. We rijden tenslotte verder naar de luchthaven van Venetië voor onze vlucht met bestemming Brussel.


Prijs per persoon:

vanaf €999,00
Single supplement : €130,00 


Inbegrepen in de prijs:

 • Transfer naar de luchthaven van Zaventem en terug
 • Vluchten Brussel – Venetië – Brussel met Brussels Airlines
 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 4 overnachtingen in ****hotel te Padova op basis van half pension
 • 5 middagmalen (hoofdschotel + water en ¼ wijn)
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, huidige luchthaventaksen en garantiefonds


Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken bij de lunches
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- en annulatieverzekering: 7% van de reissom

 

Padua: 
4 overnachtingen Hotel AC by Marriot Padua **** (of gelijkaardig)
 


2022-Mei - september - oktober

View PDF
Logo IATA