Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Het groene Lazio - Rome, Frascati, Castel Gandolfo…

#PKG-30

Duur : 6 dagen - 5 nachten

Bestemming : Italie

CTT Troef : 6-daagse reis in het groene Lazio

2022

Maart - april - oktober - november

Vanaf

1190.00€

 

Het groene Lazio - Rome, Frascati, Castel Gandolfo...
 

Het Italiaanse Lazio heeft zoveel meer te bieden dan een bezoek aan de eeuwige stad. Rome-kenners combineren hun bezoek met een verblijf in de groene Albaanse heuvels. Welgestelde Romeinen zochten in de zomer hun toevlucht tot de vulkanische hellingen ten zuidoosten van de stad. Ze bouwden villa’s in Frascati en genoten op warme avonden van een lekker gekoeld wijntje uit de streek. Dit programma is een unieke combinatie van streek- en stadsverkenning. Rome voor gevorderden en Lazio voor beginners!

Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.

 

Dag 1
We vertrekken met een vroege vlucht vanuit Brussel naar Rome. In Rome worden we opgewacht door de touringcar die ons naar de rechterkant van de rivier de Tiber brengt voor een verkenning van de Joodse wijk. We lunchen in de Via del Portico d’Ottavia en starten daarna onze ontdekkingstocht. We komen aan de ‘Sant’Angelo-in-Peschana’-kerk en de aan de Piazza Mattei met de schilpaddenfontein voorbij. Na de gegidste rondleiding brengt de touringcar ons naar het mooie, rustige Frascati. Een groene oase 20 kilometer ten zuidoosten van Rome. We checken in ons ****verbljfshotel in. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we naar het centrum van Frascati voor een verkenning van de stad. We wandelen door het historische centrum en bekijken o.a. de kathedraal van San Pietro. De ontdekkingstocht eindigt met een rondrit lang een aantal van de twaalf Tuscolaanse villa’s die het stadsbeeld domineren en vanaf de 16e eeuw gebouwd werden als buitenverblijf door pausen, kardinalen en edelen. We bezoeken de Villa Aldobrandini, die vanwege haar mooie panoramische  positie ook wel het Belvedere genoemd wordt. We gebruiken de lunch in de wijnstreek en rijden door het mooie landschap naar Monte Porzio Catone naar de Cantina Santa Benedetta. Deze wijnmakerij is een van de oudste van de streek. We proeven de overheerlijke Frascati-wijnen en de traditioneel geteelde olijven. Avondmaal en overnachting in ons hotel.


Dag 3
Vandaag staat een dagje Rome op het programma. We rijden naar de Pincio-heuvel tot aan het  voormalige landgoed, dat sinds 1580 in bezit was van de rijke familie Borghese. De Galleria Borghese herbergt één van de grootste privé kunstcollecties ter wereld, verzameling van kardinaal Scipione Borghese. De collectie bestaat uit antiek, sculpturen en vele schilderijen. Je vindt in deze galerie diverse bekende werken, voornamelijk uit de Renaissance. De beelden ‘Apolle en Daphne’ van Bernini, schilderijen van Caravaggio, Rubens, Leonardo da Vinci en Sanzio Raphael. We lunchen in de buurt van het museum en in de namiddag brengen we een bezoek aan het 80 hectare grote park met o.a. het meer dan 100 jaar oude Bioparco en de Villa Medici. Avondmaal en overnachting.


Dag 4
Na het ontbijt vertrekken we richting Castel Gandolfo. In dit rustige, groene dorpje aan de oevers van het meer van Albano zochten de pausen generaties lang verkoeling tijdens de warme zomermaanden. Vandaag is het Apostolisch Paleis geopend voor het publiek. Tijdens het bezoek kun je met audiogids de hoogtepunten van dit glorieuze verblijf verkennen, daarna krijg je de kans om de prachtig onderhouden Barberini-tuinen en de indrukwekkende ruïnes van de villa van Keizer Domitianus te bezichtigen. We lunchen ter plaatse. In het restaurant worden de maaltijden klaargemaakt op basis van de verse producten van de paleis-boerderij. We keren terug naar Frascati voor een rustige namiddag. ’s Avonds vertrekken we naar Trastevere voor een avondje ‘Rome by night’. Overnachting.

Dag 5   
Vandaag staat een daguitstap naar Ostia Antica gepland. In de 7e eeuw voor Christus werd de voormalige havenstad van Rome gesticht voor de handel en als militaire basis. Door de langzaam verschuivende kustlijn ligt de zee nu een paar kilometer verderop. Ook de loop van de hoofdrivier van de Tiber is verschoven. Doordat de haven in de 2e eeuw n. Chr. langzaam dicht slibde stroomde de stad, die in de hoogtijdagen ruim 100.000 mensen huisvestte, langzaam leeg. Tegenwoordig is Ostia Antica een archeologisch park van 100 hectare met vele opgravingen. Aanraders zijn het theater van Marcus Agripa met plaats voor 3000 man, woningen, thermen en tempels met prachtige mozaïeken.  Avondmaal en overnachting.

Dag 6
Na het ontbijt checken we uit en brengt de touringcar ons naar hartje Rome voor wat vrije tijd.  Na de (vrije) lunch vertrekken we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Brussel.       


Prijs per persoon:

€ 1190,00 per persoon vanaf 40 deelnemers
€ 1220,00 per persoon vanaf 35 deelnemers
€1250,00 per persoon vanaf 30 deelnemers
€1290,00 per persoon vanaf 20 deelnemers
Single supplement : €320,00 


Inbegrepen in de prijs:

 • Vluchten Brussel – Rome – Brussel met Brussels Airlines
 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 5 overnachtingen in **** hotel te Fascati op basis van half pension
 • 5 lunches (water en ¼ wijn inbegrepen)
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Degustatie van wijn en olijven
 • 1 diner in centrum Rome
 • Audioguidesysteem
 • BTW, huidige luchthaventaksen en garantiefonds


Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- en annulatieverzekering: 7% van de reissom


Gegarandeerde afreisdata:

Maandag 02/03/2022
Vrijdag 18/03/2022
Zaterdag 24/04/2022

Boeken voor 15/01/2022 - andere afreizen op aanvraag

 

Frascati: 
5 overnachtingen in Hotel & Spa Villa Mercede **** (of gelijkaardig)
 


2022-Maart - april - oktober - november

Bekijk PDF
Logo IATA