Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Veneto - "Golf van Venetië."

#PKG-IT2023-Veneto

Duur : 8 dagen - 7 nachten

Bestemming : Italie

CTT Troef : Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf

1/01/2023

31/12/2023


.

Prijs 2023 op aanvraag


 

Venetië is een fascinerende stad, gebouwd op 118 kleine eilanden. U kunt niet om het water, de paleizen, de gondels en de toeristen heen. Het Piazza San Marco is het levendige centrum van deze toeristische trekpleister. Hier vindt u de beroemde duiven, de San Marco Kerk, de prachtige paleizen en chique cafés en winkels. De vaporetto, gemotoriseerde waterbus, is het belangrijkste vervoermiddel door de kanalen. Het prachtige hinterland is zeker ook een bezoekje waard met historische plaatsen als Verona, Padova, Vicenza en uiteraard mag Ravenna niet ontbreken.*

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u hier interesse in? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.

 

 
 

Dag 1: Brussel – Venetië – Padova

Transfer per touringcar naar Brussel voor onze vlucht richting Venetië. Hier aangekomen begeven we ons naar Padova waarbij we het middagmaal onderweg nemen. Na check-in in ons verblijfshotel Methis Hotel & SPA**** nemen we hier eveneens ons avondmaal en overnachting.
 
 

Dag 2: Padova – Venetië – Padova

Na ons ontbijt begeven we ons naar Venetië. Tijdens onze wandeling langs mooie grachten, leuke pleintjes en kleine straten bewonderen we vele mooie gebouwen en snuiven we de sfeer op van de volkse wijken San Polo en San Croce. We brengen een bezoek aan de Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, de kerk van de Franciscanen. Dit is de op één na grootste kerk van de stad met een prachtig groots interieur. Aan de bekendste brug, de Ponte Rialto, nemen we de lunch. Daarna bezichtigen we de Maria della Salute, ontworpen door Palladio, en bezoeken we de Galleria dell’Accademia.   Hier    zien   we   werken   van de belangrijkste Venetiaanse schilders zoals Tiepolo, Titiaan en Veronese. We bezoeken eveneens het Palazzo Ducale (Dogepaleis), gelegen aan het San Marco plein. Aan de achterzijde van het paleis verbindt de Brug der Zuchten het paleis met de gevangenis. We keren terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
 
 

Dag 3: Padova en omgeving 

Na het ontbijt trekken we richting het centrum van Padova, de stad van Sint-Antonius. We starten onze wandeling aan het centrale plein, de bruisende Piazza Cavour. We wandelen onder meer langs het café Pedrocchi met zijn prachtige neoclassicistiche gevel, de universiteit, de palazzo delle Ragione, gelegen tussen twee schilderachtige pleintjes: de Piazza della Frutta en de Piazza delle Erbe, de Piazza dei Signori, de Torre dell’Orologio, Palazzo del Capitano, de Duomo en Battistero, etc. Tijdens onze wandeling genieten we van onze lunch. Na ons bezoek aan de stad Padova rijden we richting Villa Pisani, gelegen langs de Riviera del Brenta. We bezoeken de villa en zijn omliggende prachtige tuinen van de adelijke familie Pisani. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
 
 

Dag 4: Padova – Ravenna - Padova

We nemen ons ontbijt waarna we de hele dag doorbrengen in de prachtige stad Ravenna. We maken een reis doorheen de tijd. We wandelen onder meer langs de achthoekige San Vitale Basiliek, het Mausoleum di Galla Placidia met de mooiste mozaïeken, de Battistero Neoniano, de Basilica di Sant’Apollinare Nuovo, Museo e Cappella Arcivescovile, etc. We genieten nadien van wat vrije tijd in deze mooie stad. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
 
 

Dag 5: Padova – Venetië - Padova 

We nemen ons ontbijt waarna we terug naar Venetië trekken. We nemen de Vaporetto tot aan San Marco voor een bezoek aan het Palazzo Ducale (Dogepaleis) en de San Marco Basiliek. Aan de chterzijde van het paleis verbindt de Brug der Zuchten het paleis met de gevangenis. Daarna nemen we opnieuw de Vaporetto tot aan Cannaregio voor de lunch. Cannaregio is een synagogen en kunstgalerijen voorbij. Het is een volkse wijk, veel rustigeer dan in andere stadsdelen. Winkeltjes, restaurantjes en koffietentjes. Een welkome afwisseling. Terugkeer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
 
 

Dag 6: Padova – Bassano del Grappa – Treviso – Padova

Ontbijt in ons hotel waarna we de streek van Treviso en Bassano del Grappa verkennen. Onze eerste stop is het mooie stadje Bassano del Grappa met onder meer de Piazza Libertà, de Ponte Vecchio, etc. Daarna rijden we verder naar een lokaal wijndomein waar we niet enkel van het bezoek maar eveneens van een degustatie kunnen genieten. We nemen onze lunch waarna we verder naar Treviso rijden. Ontbijt in ons hotel waarna we de streek van Treviso en Bassano del Grappa verkennen. Onze eerste stop is het mooie stadje Bassano del Grappa met onder meer de Piazza Libertà, de Ponte Vecchio, etc. Daarna rijden we verder naar een lokaal wijndomein waar we niet enkel van het bezoek maar eveneens van een degustatie kunnen genieten. We nemen onze lunch waarna we verder naar Treviso rijden.
 
 

Dag 7: Padova - Vincenza - Verona - Padova

Na het onbijt vertrekken we richting Verona. Onze eerste stop is Vicenza, niet alleen bekend omwille van haar edelsmeedkunst en textielambacht, maar ook omwille van Palladio, de architect van de paleizen, de villa’s en het Teatro Olimpico die deze stad rijk is. We verkennen de stad met onder meer de Santa Corona, de Piazza dei Signori, de promenade Corso Andrea Palladio met tal van indrukwekkende paleizen, enz. Na ons middagmaal gaan we verder naar Verona, de stad van Romeo en Julia. We starten onze wandeling op het gezellige Piazza delle Erbe met de Palazzo del Comune, de Madonna di Verona, enz. We lopen verder langs de Piazza dei Signori met de Palazzo del Governo, de Piazza Bra met de arena, het Castelvecchio, de Palazzo Giusti, enz. We zien eveneens enkele prachtige kerken zoals de Duomo. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 
 

Dag 8: Padova - Venetië - Brussel

Na ons ontbijt en check-out gaan we naar de luchthaven van Venetië voor de terugvlucht naar Brussel.
 
 

 

 

Prijs en info

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be.

Zo kunnen wij u een gepaste prijs geven.

 

 

Deze prijs omvat:

 • Vluchten Brussel – Venetië – Brussel met Brussels Airlines in Economy Classic
 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 7 overnachtingen in hotel Methis**** te Padova op basis van half pension
 • 7 middagmalen (hoofdschotel + water en ¼ wijn)
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, huidige luchthaventaksen en garantiefonds
 
 

Uitstappen en ingangsgelden

 • Basilica S.Maria Gloriosa dei Frari
 • Galleria dell’Accademia
 • Villa Pisani
 • San Marco Basilica
 • Palazzo Duccale
 • 4 x ticket People mover van Parking Tronchetto naar Venetië
 • 2 x ticket voor een tocht met een vaporetto
 • Wijndegustatie in Bassano del Grappa
 • 2x toegangsticket voor Venetië
 
 

Deze prijs omvat niet

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken bij de lunches
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 7% van de reissom
 • Fooien voor gids en chauffeur
 

 


Hotel

Methis Hotel & SPA****
Riviera Paleocapa 70
35141 Padova *
* De voorgestelde hotels zijn op basis van beschikbaarheid. Als de kamers niet beschikbaar zijn op het ogenblik van reservatie dan stellen wij een gelijkwaardig initiatief voor.

 


1/01/2023-31/12/2023

Geen resultaten
Bekijk PDF