Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Duitse Hanzesteden - " Laat je inpalmen door de allure van de Duitse Hanzesteden. "

#PKG-DE2023-autocarreizen

Duur : 6 dagen - 5 nachten

Bestemming : Duitsland

CTT Troef : Een boeiende 6-daagse rondreis

01/01/2023

31/12/2023


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

 

Een kleurijk programma met uitgebreide bezoeken aan de steden Bad Zwischahn, Hamburg, Lübeck, Sostock, Ebstorf en Bremen.

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u hier interesse in? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.

 

 

Dag 1 België – Bad Zwischenahn – Bad Segeberg

Vertrek vanuit een centrale opstapplaats richting Duitsland doorheen Nederland. De eerste stad die we bezoeken is Bad Zwischenahn waar we onze lunch nemen. De grootste trekpleister is het Bad Zwischenahner Meer, het op twee na grootste meer van Nedersaksen. In Bad Zwischenahn zijn het oude kuurhuis, de watertoren en enkele molens het bezichtigen waard. Na het bezoek rijden we naar ons hotel**** in Lübeck. We nemen intrek in ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 2 Lübeck

Na ons ontbijt gaan we op ontdekking te Lübeck, met zijn oude stad, beheerst door een krans van klokkentorens en omringd door kanalen. We beginnen bij de Holstentor. Deze versterkte poort met twee reusachtige, identieke torens, werd in de 15e eeuw voor de ringmuur opgetrokken, vooral om prestige tentoon te spreiden. Aan de stadskant vallen vooral de bogen en twee decoratieve friezen van aardewerk op. Binnen in de Holstentor bezoeken we er het Stadtgeschichtliche Museum. Na ons middagmaal ter plaatse gaan we verder naar de Katharinenkirche. De Jakobikirche is dan weer een gotische hallenkerk waarin we de twee prachtige houten orgels kunnen bewonderen. We zetten onze wandeling verder richting het Heiligen-Geist-Hospital. Dit 13e eeuws ziekenhuis toont drie puntgevels geflankeerd door slanke torens. De kapel bevindt zich in een grote gotische hal met schilderingen uit de 13e en 14e eeuw. We eindigen onze uitstap bij de Burgtor. Dit fraai staaltje van militaire kunst met decoratieve rijen spitsbogen boven elkaar verdedigde ooit de strook die over land de enige toegangsweg tot Lübeck vormde. Er rest ons nog een vrij moment alvorens we terug naar het hotel trekken voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 3 Lübeck – Rostock – Lübeck

Na ons ontbijt verkennen we de oude kleurrijke handelsstad Rostock, gelegen in de Duitse deelstaat Mecklenburg Vorpommern. Rockstock bevindt zich aan de rivier de Warnow die uitmondt in de nabijgelegen Oostzee. Deze stad is bekend om zijn sierlijke pastelkleirige gebouwen, de mooie universiteit met klooster, de historische toren en de prachtige kerken. Tijdens een stadswandeling bezoeken we de St. Marien kerk, de oude stadsmuren met middeleeuwse stadspoorten, het oude raadshuis, de ‘Universitätsplatz’ en het oude stadscentrum. Na wat vrije tijd in deze kleurrijke stad trekken we richting hotel voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 4 Lübeck – Hamburg

Na het ontbijt trekken we richting Hamburg. De beste manier om de stad en zijn maritiem verleden te ontdekken is per boot, wat we dan ook doen met een tocht op de Aussenalster en de Binnenalster. We ontdekken de diverse aspecten van Hamburg, en bewonderen de skyline, een indrukwekkend stadsgezicht dankzij de vijf torens van elk ruim 100m hoog, de belangrijkste kerken en de klokkentoren van het stadhuis. Na deze boottocht wandelen we verder over de Jungfernstieg, de beroemde kosmopolitische verkeersader van de stad die wordt verlevendigd door de verscheidene terrasjes en de veerboten op de Alster. We nemen ons middagmaal ter plaatse.
Verder naar de Rathausmarkt, beheerst door het Rathaus, gebouwd in neorenaissancestijl op 4000 funderingspalen. Vervolgens bezoeken we de Hauptkirche Sankt Michaelis. Bovenop de beroemde toren ‘Turm der Michel’, die boven de Elbe verrijst met zijn ronde lichtkoepel, bekomen we een grandioos overzicht van het hele havengebied. Voor we terugkeren naar ons hotel bezoeken we nog het Museum für Hamburgische Geschichte. Aan de hand van maquettes ontdekken we het
oude Hamburg, de spoorbanen en de haven en scheepvaart, met ruim honderd modelboten. Ook kleding en accessoires uit de verschillende eeuwen worden aan ons tentoongesteld. Daarna rijden we naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 5 Hamburg - Ebstorf - Lüneburger Heide - Hamburg

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan klooster Ebstorf. Hierna rijden we door naar Amelinghausen waar we het Heide kasteel Iserhatsche bezoeken. Dit kasteel is een uitzonderlijk kunststukje dat elk jaar duizenden bezoekers trekt. Het bestaat uit een jachthuis, barokke tuin en een landschap-spark. Na de lunch maken we een mooie natuurtocht per hui kar door bos- en heidelandschap van de Lüneburger Heide, het oudste beschermde natuurgebied van Duitsland. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 

 

Dag 6 Hamburg - Bremen - België

Na het ontbijt vertrekken we naar Bremen. Bremen stad ligt aan weerszijden van de Wezer, de rivier waaraan de oude Hanzestad zijn ontstaan waarschijnlijk te danken heeft. De stad staat bekend als geboortestad van de wereldberoemde ‘Bremer Stadtmusikanten’ uit het sprookje van de gebroeders Grimm. Het Roland-beeld en het oude raadhuis van Bremen staan sinds 2004 samen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek vervolgen we onze terugreis naar België.

 

 

 

 

Prijs & info

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be.

Zo kunnen wij u een gepaste prijs geven.

 

 

Inbegrepen

 • Transport per luxe touringcar gedurende het volledig verblijf waar nodig
 •  Nederlandstalige gids /begeleiding gedurende het volledige verblijf
 • 3 overnachtingen in hotel**** te Lübeck en 2 overnachtingen in hotel**** te Hamburg op basis van half pension
 • 6 middagmalen (1 hoofdschotel + ¼ wijn en water)
 • Uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, verblijfsbelasting, huidige baantaksen en garantiefonds
 • € 5 p.p. non-refundable dossierskost

 

 

Uitstappen en toegangstickets

 • Ticket voor Museum Holsentor
 • Toegang tot de Katharinekirche
 • Toegang tot de Sint Marienkerk
 • Boottocht op de Aussenalster en de Binnenalster
 • Toegang tot de Hauptkirche Sankt Michaelis
 • Toegang tot het Museum für Hamburgische Geschichte
 • Toegang tot de Abdij van Ebsdorf
 • Toegang tot Heidekasteel Iserhatsche
 • Huifkartocht door Lüneberger Heide

 

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige dranken tijdens lunches en dranken tijdens de avondmalen
 • Annulatie & bijstandsverzekering: 6% van de reissom met een minimum van €30,00

 

 

 

Hotel

Lübeck: Park Inn by Radisson Hotel**** (of gelijkwaardig).

Hamburg: Arcotel Onyx Hamburg**** (of gelijkwaardig).

 

* Opmerking: Dit zijn voorbeeldhotels. Indien het hotel niet beschikbaar is tijdens de door u gekozen reisperiode dan stellen wij een gelijkwaardig initiatief voor.


01/01/2023-31/12/2023

Bekijk PDF