Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Amsterdam Citytrip

#PKG-45

Duur : 3 dagen - 2 nachten

Bestemming : Nederland

CTT Troef : 3-daagse Citytip naar Amsterdam

voorjaar - zomer - najaar

2022

Vanaf

620.00€

 

Citytrip naar Amsterdam

 

Wat begon als een klein vissersdorpje, groeide dankzij de handel in haring en bier uit tot een bruisende handelsstad.  Amsterdammers zijn wereldburgers, soms eigenzinnig maar altijd gastvrij. Amsterdamse iconen zoals Rembrandt, Anne Frank en Ajax zijn wereldberoemd.

In de ‘Gouden Eeuw’ onderging de stad twee reusachtige stadsuitbreidingen die bepalend geweest zijn voor ontwikkeling en uitzicht: de grachtengordel en de Jordaan . Die grachtengordel staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Maar deze stad leeft en is in volle ontwikkeling. Fietsen, woonboten en moderne architectuur: ook dat is Amsterdam!

Dag 1  
België – Amsterdam

’s Morgens vertrekken we richting Nederland. We lassen een koffiepauze in nabij Strijp-S in Eindhoven, het voormalige bedrijventerrein van elektronica-concern Philips. Daarna rijden we naar het Zuider Amstelkanaal voor een boottocht met lunch op de Amsterdamse Grachten. Terug aan wal wandelen we naar het Olympisch stadium, gebouwd voor de spelen van 1928, voor een rondleiding met verhalen en anekdotes uit bijna 90 jaar sportgeschiedenis.
Vertrek naar ons verblijfshotel **** voor avondmaal en overnachting.


Dag 2 
Amsterdam

Na het ontbijtbuffet gaan we naar de Jordaan voor een stadswandeling. Deze volkse buurt is ongetwijfeld de meest beschreven, bezongen en geromantiseerde stadswijk van Nederland. Er is sprake van een eigen ‘Jordanese’ cultuur, gekenmerkt door een sterke verbondenheid en humor. In de vorige eeuw werd liefde voor de Jordaan nog versterkt door liederen uit het repertoire van Johnny Jordaan, Tante Leen, Willy Alberti en anderen. Ook vandaag is er genoeg te zien en te beleven. Schilderachtige grachtjes, typische ‘Jordaan’ straten, stille hofjes, gezellige markten en kroegjes. We lunchen in één van de leuke restaurantjes. In de namiddag gaan we naar de plantagebuurt voor een bezoek aan de Hermitage. Niet alleen de schitterende zalen met de permanente collectie zijn een bezoekje waard, ook de binnentuin is een lust voor het oog. Hierna keren we terug naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.


Dag 3 
Amsterdam -Landen

Vandaag bezoeken we de Albert Cuypmarkt, in het hart van de Pijp. U krijgt rustig de tijd om tussen de vele kraampjes rond te snuffelen. Letterlijk alles is hier te koop.
We genieten van een lunch in één van de vele restaurants van deze zeer levendige buurt. Hier kun je typische Nederlandse lekkernijen proeven.  Na de lunch ronden we onze 3-daagse Amsterdam af met een wandeling door de rosse buurt. Het wereldwijd beroemde Red Light District met de rode lampjes die traditioneel voor de kamertjes van de prostituees branden. De gids leidt u langs de Chinese wijk, de waag, Cassa Rosso en natuurlijk de wallen zelf. We blazen nog even uit op een terrasje voor we de terugreis naar België aanvatten.         

Deze prijs omvat:

 • Luxe touringcar met ervaren chauffeur gedurende de hele reis.
 • Nederlandstalige begeleider gedurende het volledige verblijf
 • Verblijf in Hotel **** op basis van  
 • Alle vermelde uitstappen en ingangstickets
 • 2 middaglunches ( hoofdschotel +1/4 wijn en water)
 • 1 grachtenrondvaart met broodjeslunch
 • 2 avondmalen ( 3-gangen menu)
 • Audioguides
 • Btw, verblijfsbelasting, huidige baantaksen en garantiefonds


Uitstappen:

 • Rondleiding met gids in het Olympisch Stadium
 • Jordaanwandeling met gids
 • Wallenwandeling met gids
 • Toegangsticket voor Hermitage Amsterdam


Deze prijs omvat niet:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie & bijstandsverzekering 6 % van de reissom met een minimum van €30,00
 • Vrijblijvende fooien voor chauffeur en gids.
 • Overige dranken bij de lunch en avondmaal

 

 

Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre****
 

Met zijn fantastische locatie in het hart van het stadscentrum bevindt ons viersterrenhotel zich op loopafstand van het historisch centrum van Amsterdam, het centraal station en heel veel museums. 

Alle 408 kamers in ons rookvrije verblijfshotel hebben een prachtig uitzicht over de stad en het IJ, gratis wifi en toegang tot de wellnessruimte.


Troeven: 
- ruime, heldere kamers met schitterend uitzicht
- gratis WiFi
- gratis fitness en wellness
- eco-keurmerk Green Globe Gold
- rolstoelvriendelijk hotel

 


voorjaar - zomer - najaar-2022

Bekijk PDF
Logo IATA