Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Galway - De charme van Ierland

#PKG-IE-00-2

Duur : 4 dagen - 3 nachten

Bestemming : Ierland

CTT Troef : Een stad met een mild klimaat en een grote liefde voor traditionele muziek.

Beschikbaar doorheen het jaarIerland, het smaragdgroene eiland, is een droom voor wie van de ideale mix van natuur en cultuur houdt. De Ierse natuur – met afgeronde bergen, steile kliffen, goudgele zandstranden en ongerepte heide – telt meer dan 50 tinten groen. Ierland werd niet voor niets uitgekozen als filmlocatie voor kaskrakers als Game of Thrones, Star Wars en Braveheart. Terwijl de levendige steden je een hele dag en nacht weten te entertainen. En dan zwijgen we maar van de ongelooflijk vriendelijke en gastvrije inwoners. Galway is een onconventionele stad met een mild klimaat en een grote liefde voor traditionele muziek. Je voelt het karakter van de Ierse westkust in de bedrijvige straten: van de warme, oude pubs waar vaak een turfvuur brandt tot de winkels die Claddagh-ringen, Aran-truien en zwart eikenhouten snijwerk verkopen. Aan de andere kant kom je grensverleggende chef-koks met een passie voor lokale ingrediënten, chique designwinkels, straatmuziek en een actieve filmscene – Galway is een Unescofilmstad – tegen.

* Opmerking: Dit is een voorbeeldprogramma. Je kan jou hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag. Meer info via info@ctt.be.

 

 

01 Zaventem – Dublin – Galway

Vlucht van Zaventem naar Dublin. Eenmaal aangekomen op Dublin airport rijden we naar Clonmacnoise om er de ruïnes van het ooit machtige klooster te bezichtigen. Clonmacnoise is niet alleen bekend omwille van de intussen gehalveerde ‘Round Tower’, maar ook voor de originele Keltische kruisen. Na het bezoek rijden we naar Galway, de hoofdstad van het gelijknamige graafschap. De haven- en universiteitsstad vormt het bestuurlijk centrum van West-Ierland. De stad, die aan de monding van de rivier Corrib ontstond, is op vandaag een bruisende stad met niemand minder dan Sinterklaas als patroonheilige. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Galway.


02 Connemara

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een spectaculaire dag in de Connemara. Het door de wind ‘verschroeide’ landschap met heidevelden van stenen en een beetje hel rond de meren, zoals Michel Sardou het zo mooi bezong in Les Lacs du Connemara, is een must op reis in Ierland. Vanuit Galway rijden we naar het Connemara Heritage & History Centre voor een interessante inleiding op de regio. We worden er warm onthaald door de familie Breatnach – Walsh, die ons laten kennismaken met het typische agrarische leven van de vorige eeuwen. We kunnen er o.a. een kijkje nemen in een typische crannog en de Dan O’Hara’s homestead en kennismaken met de befaamde Connemara ponies. Vervolgens rijden we naar Kylemore Abbey, een neogotisch kasteel dat dat oorspronkelijk voor een rijke Londense arts werd gebouwd. Het klooster werd in 1920 opgericht door Belgische Benedictijnse nonnen, die tijdens de Eerste Wereldoorlog op de vlucht waren geslagen. De wereldwijd vermaarde meisjesschool verhuisde mee van Ieper naar Kylemore Abbey. We kunnen er ook genieten van de imposante omwalde tuinen. Lunch ter plaatse. Na de middag rijden we verder naar het Connemara Sheep & Wool Centre aan de oevers van het pittoreske Killary fjord te Leenaun. We leren er hoe er op een traditionele manier wol werd geweven. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Galway.


03 The Burren en de Cliffs of Moher

Na het ontbijt laden we de bagage in en rijden we via de Burren, een desolaat landschap waarin we even halt houden bij de Poulnabrone Dolmen. Wat verderop wonen een sheepdog demonstratie bij, die in het unieke decor van een 1000 jaar oude ringwalburg wordt georganiseerd. Caherconnell Fort is op zich al indrukwekkend, maar wat de intelligente honden met een kudde schapen kunnen, tart de verbeelding. Daarna verder naar één van de hoogtepunten van de reis: de Cliffs of Moher. De indrukwekkende kliffen rijzen tot 200 m boven de zeespiegel. Lunch ter plaatse. Na onze verkwikkende wandeling op de imposante kliffen rijden we naar Doolin Cave, waar we de grootste stalagtiet van Europa kunnen bewonderen. We dalen 125 treden af naar een indrukwekkende grot, waar we 350 miljoen jaar terug in de tijd reizen. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Galway.


04 Galway – Dublin – Zaventem

Na het ontbijt laden we onze bagage in de autocar en trekken we naar het historische hart van de stad Galway. We starten onze geleide wandeling aan de kathedraal. De groene koepel van de kathedraal is één van de iconische zichten in Galway. De kathedraal zelf is redelijk recent: ze werd gebouwd in 1958 – 1965 op de plek waar voorheen de stadsgevangenis stond. Via Eyre Square en het John F. Kennedy Memorial Park wandelen we vervolgens naar het middeleeuwse hart van de havenstad aan de monding van de Corribh. We kuieren langs tal van historische gebouwen zoals Lynch’s Castle, The King’s Head, Spanish Arch en de collegiale kerk van Sint-Nicolaas. We ontdekken de legendes van de Claddagh Ring en de City of Tribes en leren hoe zelfs Christopher Columbus met Galway is gelinkt. Na de wandeling transfer naar de luchthaven van Dublin. Vlucht van Dublin naar Zaventem.

 


 

 

PRIJS & INFO

Prijs per persoon:€ 1293.00 Vanaf 20 betalende deelnemers.
€ 1204.00 Vanaf 30 betalende deelnemers.
€ 1160.00 Vanaf 40 betalende deelnemers.

INBEGREPEN


 • Heen- en terugvlucht van Brussels International Airport (Zaventem) naar Dublin
 • Transport met plaatselijke luxeautocar gedurende de gehele reis
 • 3 overnachtingen in een 4-sterrenhotel op basis van halfpension
 • Alle in het programma vermelde bezoeken (± €75 p.p.)
 • Nederlandstalige reisleider
 • Audioguides
 • Plaatselijke gidsen
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen, parkingkosten
 • Bijdrage garantiefonds
 • €5 non refundable dossierkost

UITSTAPPEN & TOEGANGSTICKETS


 • Clonmacnoise ruïnes
 • Connemara Heritage & History Centre
 • sheepdog demonstratie
 • Doolin Cave

 


NIET INBEGREPEN


 • Alle lunches
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: 9% van de totale reissom

 

 

3 overnachtingen in een 4-sterrenhotel op basis van halfpension.

 

 


Beschikbaar doorheen het jaar-

Geen resultaten
Bekijk PDF