Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Cruise langs de Kroatische kust - vertrek 24 september 2022

#PKG-47

Duur : 8 dagen - 7 nachten

Bestemming : Kroatie

CTT Troef : De parel van de Adriatische Zee

24/09/2022

01/10/2022

Vanaf

1699.00€

 

Cruise langs de Kroatische kust - 24 september 2022

 

Kroatië kan op twee manieren bezocht worden: over land langs steile wegen of over zee, zoals de schippers en de Venetianen ooit deden. Ontdek enkele van de 1185 eilanden en de natuurlijke wonderen die o.a. Hvar, Brac, Korcula of Mjlet te bieden hebben. Te midden van een kristalheldere zee, heeft ieder eiland zijn eigen geschiedenis, waarvan de verschillende monumenten de stille getuigen zijn. Deze prachtige cruise geeft u een unieke kijk op de schoonheid van de Kroatische eilanden.
Dit is een zeer exclusief programma met een maximum capaciteit van 36 deelnemers!


Dag 1  
België – Split

Afspraak op de luchthaven van Zaventem voor onze rechtstreekse vlucht naar Split. Op de luchthaven van Split wordt u opgewacht door de vertegenwoordiger van de MS Captain Bota, een 4-sterrenschip, voor de transfer naar de haven en uw eerste kennismaking met het schip en de crew. Na deze kennismaking en een welkomstdrink met de kapitein krijgt u rustig de tijd om uw cabine te verkennen. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 2 
Split - Bol - Hvar

In de voormiddag varen we naar Bol. Bol is de oudste stad op het eiland Brac en is bekend voor de stranden. Vooral het Zlatni Rat ("Gouden Hoorn") kiezelstrand dat één van de mooiste stranden van de Adriatische kust is. We verkennen dit stadje te voet, pikken een terrasje mee, doen een strandwandeling en stappen weer aan boord voor de lunch. Na de lunch varen we naar het zonnigste eiland van Kroatië - het eiland Hvar. Langs de vaarroute kunnen we de vele inhammen en baaien bewonderen. Hvar is een trefpunt voor de internationale jetset, maar de plaatselijke bevolking leeft al eeuwenlang van de traditionele lavendelkweek. Avondmaal en overnachting.


Dag 3 
Hvar - Mljet

Vandaag staat het Nationaal Park van Mjet op het programma. Na een eerste kennismaking met de omgeving en na de lunch, verkennen we dit prachtige, authentieke natuurpark. Het Nationaal Park van Mljet behoort samen met onder andere de Plitvice meren en Krka tot één van de acht nationale parken van Kroatië. De belangrijkste reden om dit park te bezoeken zijn de twee bijzondere zoutwatermeren: Veliko Jezero en Malo Jezero. Met uw toegangsticket kunt u gratis een boottocht naar St Mary     eiland maken en het Benedictijner klooster bezoeken. De geschiedenis van de kerk en het klooster gaat terug tot 1511, toen monniken uit Puglia voet aan wal op het eiland zetten. Aan het einde van dit dagje natuur biedt de kapitein u ’s avonds een feestmaal aan.         


Dag 4
Mljet - Dubrovnik

Na het ontbijt vertrekken we voor een aangename cruise langs de kust van Mljet en de Elaphite eilanden. In de namiddag komen we in Dubrovnik aan. We bezoeken Dubrovnik met een local. We rijden eerst door de heuvelachtige omgeving, waar we een schitterend panoramisch zicht bekomen op de omwalde oude stad. Verder naar het historisch centrum met bezoek aan het Franciscanenklooster met zijn apotheek daterend uit de 14e eeuw, de prachtige gevels van de talrijke paleizen en het Rector plein. Na ons middagmaal in het centrum bezoeken we de imposante kathedraal met de even prachtige schatkamer. Daarna volgt wat vrije tijd om gezellig rond te flaneren in de wirwar van straatjes en de hoofdstraat ‘Stradun’. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 5
Dubrovnik - Korcula

Vandaag gaan we naar, wat volgens de Kroaten, de geboorteplaats van Marco Polo is: het eiland Korcula. Na de lunch verkennen we de oude stad. We zien de stadsmuren uit de 13e eeuw. De vele torens en bastions zijn versterkt door de Venetianen. We wandelen voorbij de St.-Marcuskathedraal en de gotische St.-Pieterskerk. Het gotische Arneri-paleis en het Gabrielles- (renaissance)paleis uit de 16e eeuw liggen tegenover de St.-Pieterskerk. Het geboortehuis van de ontdekkingsreiziger Marco Polo (13e eeuw) is te zien als museum, maar de Venetianen claimen hún stad als geboorteplek. Zeker is dat Genuese zeelui hem hier in de nabijheid gevangen namen en dat hij toen in zijn cel zijn al dan niet gefantaseerde lotgevallen heeft opgeschreven. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 6
Korcula - Makarska

Onze reis gaat verder richting Makarska. We varen voorbij het schiereiland Pelješac met de groene olijf- en dennenbomen, wijngaarden en lage bosjes en de oostkant van het eiland Hvar. We gebruiken de lunch aan boord "en route" en komen in de namiddag aan in het hippe Makarska. Het "toeristisch centrum van Dalmatië" beroemd voor het nachtleven. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 7
Makarska - Pucisca - Split

Na het ontbijt varen we over het Brac Kanaal naar Pucisca, de grootste nederzetting op het eiland Brac. Pucisca ligt in een diepe fjord en heeft een authentieke mediterrane architectuur. De stenen uit de steengroeve van Pucisca werden gebruikt voor de bouw van de kalkstenen zuilen van het Witte Huis in Washington DC, het parlement van Wenen en vele andere bekende gebouwen. In de steenhouwersschool van Brac bewerken studenten kalksteen met behulp van oude traditionele en onconventionele gereedschappen. Tijdens de lunch varen we naar Split. Split is meer dan 1700 jaar oud en heeft een overvloed aan culturele en historische bezienswaardigheden, de belangrijkste is het beroemde paleis van Diocletianus, Unesco werelderfgoed sinds 1979. We bezoeken de stad met een gids. Avondmaal en overnachting aan boord.


Dag 8
Split - Brussel

Na het ontbijt genieten we van wat vrije tijd in Split en vertrekken daarna naar de luchthaven voor onze vlucht naar Brussel.


Prijs per persoon: vanaf € 1.699,00
(Minimum 30 pax)
Toeslag single: 
€ 399,00 per persoon (op het standaarddek)***
Toeslag bovendek: € 50,00 per persoon

*** Er zijn geen single-kajuiten aan boord. Wij behouden max. 4 kajuiten op standaard dek voor als single.

Maximum aantal personen bij volledige bezetting van alle kajuiten op basis van 2-personen: 36
Maximum aantal personen bij 1 kajuit single-use: 35
Maximum aantal personen bij 2 kajuiten single-use: 34
Maximum aantal personen bij 3 kajuiten single-use: 33
Maximum aantal personen bij 4 kajuiten single-use: 32

Totaal aantal kajuiten:
Bovendek: 10 x 2-persoonskajuiten.
Standaarddek: 8 x 2-persoonskajuiten


Uiterste datum van inschrijving: 01/07/2022

Deze prijs omvat:

 • vluchten Brussel 13:35-15:35 – Split – 16:25-18:35 Brussel met Brussels Airlines
  (vluchturen steeds onder voorbehoud)
 • ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • cruise 4* op basis van vol pension aan boord
 • uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • extra Engelstalige gids tijdens de uitstappen
 • audioguidesysteem
 • BTW, huidige luchthaventaksen en garantiefonds


Deze prijs omvat niet:

 • persoonlijke uitgaven
 • lunch dag 8
 • overige dranken tijdens excursies
 • dranken tijdens de maaltijden
 • vrijblijvende fooien voor cruisepersoneel, gids en chauffeur
 • annulatie- en bijstandsverzekering: 7% van de reissom

 

Cruiseschip MS Captain Bota****
 

Charter met Kroatische bemanning, volledig operationele boot:

- air-conditioning aan boord
- 220 V stroom
- accommodatie voor maximaal aantal passagiers in hutten met eigen faciliteiten: douche / wc
- gratis vers fruit dagelijks beschikbaar
- een liter koud water per persoon per dag
- dagelijkse schoonmaak van de cabine
- badkamer handdoeken elke tweede dag verschoond & linnen verschoond in het midden van de week
- gratis onbeperkte draadloze internettoegang aan boord (Wi-Fi)
- CCTV beveiligingscamera's aan boord
- elegance rooftop jacuzzi op zonnedek met ligstoelen voor passagiers
- zwemplatform achteraan voor gemakkelijke toegang van/naar de zee

 

 

 


24/09/2022-01/10/2022

Bekijk PDF
Logo IATA