Logo CTT


image
image
image
image
image
image

India voor outsiders - "Gouden Driehoek met uitbreiding naar het Ranthambore Natuurpark."

#PKG-IN2023-1

Duur : 12 dagen - 9 nachten

Bestemming : India

CTT Troef : Dé perfecte tocht voor een eerste kennismaking met India is de Gouden Driehoek.

01/01/2023

31/12/2023


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

 

Dé perfecte tocht voor een eerste kennismaking met India is de Gouden Driehoek in het noorden van India. Een driehoek die wordt gevormd door het bedrijvige Delhi, de stad Agra waar je ook de Taj Mahal vindt en de roze stad Jaipur. Een reis maken langs deze gouden driehoek is een tocht die je terug mee neemt in de tijd, langs allerlei beweeglijkheid en levendigheid maar vooral langs bijzondere bezienswaardigheden.

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u interesse in dit programma? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.

 

 

 

Dag 1 Brussel - Doha - New Delhi

We vertrekken om 16u35 vanuit Brussel met de vlucht van Qatar Airways naar New Delhi. Het eerste deel van onze vlucht is aan boord van een Boeing787 die ons in ruim 6 u naar Doha brengt. Na eenkorte transit volgt een vlucht van 4 uur naar de Indira Ghandi International Airport in New Delhi waar we landen om 8u40 plaatselijke tijd.

 

 

Dag 2 New Dehli

Bij aankomst in New Delhi, wacht de plaatselijke gids u op voor de transfer en check-in ons 5* verblijf. We nemen een paar uurtjes rust en lunchen in ons hotel. We maken van de namiddag gebruik om rustig aan de sfeer van de Indische hoofdstad te wennen. New Delhi heeft een lange en rijke geschiedenis en is door de eeuwen aan Mongoolse, Turkse Perzische, Afghaanse, Britse en Mughal invloeden blootgesteld. Resultaat: een legendarische multiculturele inslag en een turbulent verleden. Na onze eerste kennismaking met de geuren, kleuren en geluiden van deze bruisende stad ontspannen we ons tijdens het diner en genieten van een vrije avond in ons hotel.

 

 

Dag 3 Old Delhi en New Delhi

De plaatselijke gids wacht ons op aan de receptie voor een kennismaking met Delhi. We beginnen bij het Rode Fort, een wonder van rode zandsteen. Daarna rijden we langs Raj Ghat de plek waar Mahatma Gandhi werd gecremeerd, één dag na zijn dood. Vervolgens bezoeken we de centrale moskee van Old Dehli, één van de grootste moskeeën in India, de Jama Masjid. We eindigen de voormiddag met een ritje met een riksja op de Chandni Chowk- markt, de beroemdste markt van de stad. Na de lunch ontdekken we New Delhi. We bewonderen India Gate, de Rashtrapati Bhavan en het Parlementshuis. We bezoeken de imposante Lakshmi Naryan Tempel, gewijd aan Heer Vishnu en Godin Lakshmi. Tot slot gaan we naar de 12e-eeuwse Qutab Minar, een UNESCO werelderfgoed. U ziet o.a. de Ashoka ijzeren pilaar, die de tand des tijds heeft doorstaan en in 1500 jaar niet is verroest, en het mausoleum van keizer Humayun. Diner en overnachting.

 

 

Dag 4 Agra

We checken uit en rijden naar Agra. We lunchen onderweg. Bij aankomst checken we in ons 5*-hotel in en nemen wat rust. In de late namiddag krijgen we een rondleiding in het oude dorp Kachhpura. We genieten er van een high tea. We zien de Humayun’s Moskee, bezichtigen de Sanji-kunst en bewandelen de centrale binnenplaats van het dorp, waar activiteiten zoals straattheater en henna tatoeage plaatsvinden. De wandeling eindigt in Mehtab Bagh, waar we de zonsondergang over de Taj Mahal meemaken. Daarna wonen we de beroemde ‘Mohabbat de Taj’ -show bij (met diner). Overnachting.

 

 

Dag 5 Taj Mahal en Agra Fort

Bij zonsopgang rijden we naar de Taj Mahal. Het monument werd gebouwd door de Mughal keizer Shah Jahan als een uiting van liefde voor zijn vrouw, Mumtaz Mahal. De plaatselijke gids leidt ons rond en geeft deskundige uitleg. Na de lunch rijden we naar het fort van Agra. Dit was gedurende meerdere generaties de zetel en het bolwerk van het Mughal Rijk was. Tenslotte bezoek je Itmad-ud-Daula, een tombe die vaak de “Baby Taj Mahal” wordt genoemd. Het is de tombe van Mir Gheyas Beg, die een minister was aan het hof van Shah Jahan, en is de oudste tombe in India die volledig van marmer is gemaakt. Als u het monument vanuit vogelperspectief bekijkt, lijkt het op een juwelenkistje in een tuin. Diner en overnachting.

 

 

Dag 6 Ranthambore Natuurpark

Na het ontbijt vertrekken we naar Ranthambore. Onderweg stoppen we bij Fatehpur Sikri. Fatehpur Sikri is een verlaten vestingstad buiten Agra die in 1569 door keizer Akbar werd gebouwd. We lunchen onderweg. Ranthambore, beschermd sinds 1972, was ooit het privé tijgerreservaat van de Maharaja van Jaipur. We verblijven in een 4*-resort met welness bij het park en genieten van een rustige, vrije avond. Diner in het hotel.

 

 

Dag 7 Ranthambore Nationaal Park

Vandaag staan 2 verkenningstochten op het programma. In de vroege ochtend vertrekken we per jeep (max. 6 personen per jeep) en onder begeleiding van een natuurgids op safari. We krijgen de gelegenheid om vogels te spotten en dieren te fotograferen. We keren terug naar ons resort voor de lunch en voor wat rust. In de late namiddag rijden we andermaal naar de jungle om bij valavond de trek van de dieren en vogels mee te maken. Diner en overnachting.

 

 

Dag 8 Jaipur

We rijden naar Jaipur, een stad die in 1727 door Maharaja Sawai Jai Singh II werd gesticht. Jaipur staat bekend als de ‘roze stad’ en de architectuur wordt gekenmerkt door Mughal en Jain invloeden. Na aankomst in ons 5*-hotel en de gemeenschappelijke lunch nemen we de rest van de dag vrij. We kunnen rusten en genieten van de faciliteiten van ons luxe-hotel. Diner en overnachting.

 

 

Dag 9 Jaipur

We gaan op verkenning in de oude Rajput hoofdstad Amer, 11 km buiten de stad. We bezoeken het Amber Fort, een versterkt paleis gebouwd door Raja Man Singh. U ziet het Diwan-i-Am (de zaal van de publieke audiëntie), de Shila Devi Tempel, de Jai Mandir (de zaal van de overwinning) en Sukh Niwas. Daarna staat een olifantenrit op het terrein van het fort op het programma.. Na de lunch bezichtigen we het City Palace van Jaipur: we bekijken het observatorium en het beroemde roze Paleis van de Winden. We eindigen met een bezoek aan de Galtaji-tempel, die ook bekend staat als de apentempel. Diner en overnachting.

 

 

Dag 10 Jaipur

Na het ontbijt maken we een stadswandeling door Jaipur met als thema het spirituele leven van de gemeenschap. Je bezoekt kleurrijke tempels en ziet enkele van de best bewaarde geheimen van de stad. In de namiddag kun je kiezen tussen wat vrije tijd of een van de vele optionele excursies. Onder andere: een luchtballonvaart, een kookles bij een lokale familie of een fietstocht. Diner en overnachting.

 


Dag 11 Delhi

In de ochtend checken we uit en vatten de terugrit naar New Delhi International Airport aan voor uw vlucht naar huis. We stoppen onderweg op een mooie locatie voor een late lunch. We komen 4 uur voor het vertrek van uw vlucht op de luchthaven aan. Onze vlucht met Qatar Airways vertrekt om 22u en brengt ons in 4 uur naar Doha. Na een transit op de luchthaven (8u) vertrekken we van Doha naar Brussel.Dag 12 Brussel

We vertrekken van Doha om 8u05 en landen in Brussel om 13u45.

 

 

 

Prijs en info

Prijsklasse: €€€€ (de prijs voor deze reis is hoger dan €2.500 per persoon).

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be.

Zo kunnen wij u een gepaste prijs geven.

 

 

Inbegrepen 

 • Vlucht Brussel- Delhi met Qatar Airways in Economy Class
 • 9 overnachtingen op basis van half pension:
 • 2 X Delhi 5*-hotel
 • 2 X Agra 5*-hotel
 • 2X Ranthambore 4*-resort
 • 3 X Jaipur 5* Hotel
 • 10 lunches
 • Ranthambore Safari met gids
 • Lokale Engelstalige begeleider
 • Nederlandstalige begeleider voor de volledige duur van uw reis
 • Audioguides
 • BTW, verblijfsbelasting, luchthaventaksen en garantiefonds

 

 

Uitstappen en toegangstickets 

 • Agra: ticket voor de Mohabbat de Taj
 • Rode Fort
 • Rashtrapati Bhavan
 • Agra Fort (Lal Qila)
 • Taj Mahal
 • Fatehpur Sikri
 • Graf van Itimad-ud-Daulah
 • Moskee van Humayun
 • Mehtab Bagh
 • Safari in Ranthambore Nationaal Park
 • Amber fort
 • Stadspaleis Jaipur
 • Jantar Mantar
 • Hawa Mahal

 

 

Niet inbegrepen  

 • Optionele excursie in Jaipur
 • Dranken tijdens de maaltijden
 • Vrijblijvende fooien
 • Annulatie en bijstandsverzekering: 7% van de reissom

 

 

 

 

Hotel

*Meer informatie over het hotel bij reservatie.


01/01/2023-31/12/2023

Bekijk PDF