Logo CTT


image
image
image
image
image
image

IJsland - "Magische, onwezenlijke natuur."

#PKG-IS2023-1

Duur : 6 dagen - 5 nachten

Bestemming : IJsland

CTT Troef : Prachtige 6-daagse rondreis doorheen IJsland

1/01/2023

31/12/2023


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

 

Nergens vind je zo een verscheidenheid aan natuurschoon als op IJsland. Met gletsjers, vulkanen en warmtebronnen is IJsland de ultieme vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Geisers, vulkanische afzettingen, watervallen, gletsjers en fjorden. Tijdens deze ontdekkingstocht met Reykjavik als uitgangsbasis komen heel wat hoogtepunten van dit wel heel bijzonder land aan bod.

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u hier interesse in? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.


Voor het volledig programma, klik op 'Bekijk PDF'.

 

 

Dag 1 België - Amsterdam - Reykjavik

Afspraak op een centrale vertrekplaats voor de transfer naar de luchthaven van Amsterdam Schiphol voor onze rechtstreekse vlucht naar Reykjavik. Hier worden we opgewacht door onze
luxetouringcar die ons naar het centrum brengt waar we genieten van een eerste kennismaking met deze intrigerende stad dankzij een stadsrondrit. Zo rijden we langs het grijze basaltstenen
parlementsgebouw, de havenboulevard, het cultuurhuis, de Hallgrimskirkja, het Noordse huis, het stadhuis, enz. We bezoeken het Perlan observatiedek waar we een 360 graden zicht krijgen over de stad. Verder naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 2 Reykjavik - Golden Circle - Reykjavik

Na het ontbijt begeven we ons naar ‘De Golden Circle’, één van de bekendste en mooiste routes van IJsland. Onze eerste stop is het Thingvellir nationale park. Dit park is opgenomen in de
Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de prachtige natuurlijke locatie en de unieke kijk die de vlakte biedt op de middeleeuwse Noorse cultuur. Dit is ook de plek waar de twee helften van
IJsland, dat deels op de Euraziatische en deels op de NoordAmerikaanse plaat ligt, uit elkaar geduwd worden. Verder naar Geysir, een geothermisch actief gebied. De Grote Geiser, die sinds
juni 2000 niet meer actief is geweest, staat in de schaduw van Strokkur die ons om de vijf minuten verbaast met een waterkolom van circa 20 m. We sluiten onze dag af met een bezoek aan Gullfoss ofwel ‘Gouden waterval’, het nationaal monument sinds 1975. De dubbele waterval vloeit in de rivier Hvitá die met een donderend geraas 32 m omlaag stort in een 2,5 km breed ravijn. We rijden terug naar Reykjavik voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 3 Reykjavik - Reykjanes - Bleu Lagoon - Reyckjavik

Het routeboek laat je vandaag kennismaken met een stukje ‘vergeten’ IJsland. Het vulkanische Reykjanes laat misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar is zeker de moeite waard om een dag naar toe te gaan. De Blue Lagoon is dé topattractie van het schiereiland en trekt jaarlijks duizenden toeristen. We laten je de meest karakteristieke plaatsen, zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen en dramatische rotskusten zien. Aan jou om te oordelen of we ons vergissen in de schoonheid van deze vergeten uithoek. ‘s Avonds ga je gelijk al op excursie en word je verwacht voor een boottocht. Vanaf de oude haven zet de kapitein koers richting ‘duister’ op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten gooien, word je automatisch uitgenodigd om de volgende dag opnieuw te proberen.

 

 

Dag 4 Reykjavik - Thorsmork - Reykjavik

Na een heerlijk ontbijt maken we ons klaar voor een exclusieve jeepsafari naar het binnenland. Ons doel is Thorsmork, de ‘Vallei van de Dondergod’, een spectaculair gletsjerdal omgeven door drie ijskappen. We banen ons een weg door onoverbrugde rivieren en langs kleine gletsjermeren met vastgevroren ijsschoten. Af en toe maken we een stop voor een korte wandeling om de verbazingwekkende natuur te verkennen. Na deze unieke en onvergetelijke uitstap begeven we ons terug naar Reykjavik voor avondmaal en overnachting in ons hotel. 

 

 

Dag 5 Zuid-IJsland

Vandaag bezoeken we de zuidkust en zien nog enkele prachtige natuurfenomenen. Onze eerste stop is het dorp Vik, gelegen aan een gitzwart strand met ten westen de Reynisdrangar, 66 m hoge zwarte basaltzuilen in zee. Aanvankelijk was Vík een vissersdorp, maar door de afwezigheid van een haven en de gevaarlijke kust die aan veel zeelieden het leven kostte, werd het vanaf 1887 meer een handelsplaats. Aan het strand staat een monument ter herinnering aan de verdronken zeelieden. Verder naar Skogafoss, een 60 m hoge en 25 m brede waterval gevormd door de Skógá rivier die over de rand van de klif stroomt. We rijden verder naar Seljalandsfoss waarbij we genieten van het zicht op de bekende vulkaan Eyjafjallajökull die de wereld in 2010 even op zijn kop zette. De Seljalandsfoss is één van de bekendste watervallen van IJsland. Het is mogelijk om op een glibberig pad achter de 65 m hoge waterval te wandelen. Ongeveer 200 m verder is nog een waterval, de Gljúfrabúí die deels verstopt is in een grot. Je kunt je door een riviertje wagen om binnen in de grot te komen waar de waterval ook neerkomt. Na deze dagtocht keren we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 

 

Dag 6 Reykjavik - Amsterdam - België

Na ons ontbijt begeven we ons terug naar de luchthaven voor onze vlucht naar Amsterdam en onze transfer terug naar België.

 

 

 

 

Prijs en info

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be.

Zo kunnen wij u een gepaste prijs geven.

 

 

Inbegrepen 

 • Lijnvlucht Amsterdam Schiphol – Reykjavik – Schiphol met Icelandair
 • Luxe touringcar gedurende het volledige verblijf
 • 5 overnachtingen in 3*-hotel op basis van half pension, 1 drankje inbegrepen
 • 4 lichte middagmalen
 • Ervaren Nederlandstalige reisleider
 • Alle uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, taksen en garantiefonds

 

 

Uitstappen en toegangstickets

 • Toegangsticket tot het Perlan Observatiedek
 • Golden Circle Tour - Thingvellir Nationaal Park, Geysir & Gullfoss waterval
 • Bleu Lagoon - comfort ticket silicone masker inbegrepen
 • Jeep Safari (6 personen in een jeep)
 • Nordern Lights Cruise

 

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de middagmalen
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- & annulatieverzekering 7% van de reissom

 

 

 

 

Hotelvoorstel

22 Hill Hotel - 3*
Brautarholt 22, 105 Reykjavík, Ijsland

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeldhotel. Indien het hotel niet beschikbaar is tijdens de door u gekozen reisperiode dan stellen wij een gelijkwaardig initiatief voor.

 


1/01/2023-31/12/2023

Bekijk PDF