Japan expo

Gracieus Japan & wereldexpo

08/09/2025-21/09/2025

Japan expo

Gracieus Japan & wereldexpo

08/09/2025-21/09/2025

Welkom bij onze spannende reis door het betoverende land van de rijzende zon: Japan! Gedurende 12 onvergetelijke dagen zullen we de rijke cultuur, adembenemende landschappen en bruisende steden van dit fascinerende land verkennen. Van het moderne Tokyo tot de traditionele charme van Takayama en Kyoto, en de bruisende stedelijkheid van Osaka, elke dag belooft een nieuwe ontdekking en een diepgaande ervaring. Onder leiding van onze ervaren gidsen, zullen we de iconische bezienswaardigheden bezoeken, de lokale gerechten proeven, genieten van traditionele theeceremonies en ontspannen in warmwaterbronnen. Met elke stap zullen we worden ondergedompeld in de unieke mix van oude tradities en hedendaagse innovaties die Japan tot een onvergetelijke bestemming maken. Bereid je voor op een reis vol avontuur, verwondering en onvergetelijke herinneringen terwijl we samen de schoonheid van Japan verkennen.

reisbeschrijving

Thema's
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14

01 BRUSSEL - TOKYO

Vertrek vanuit Brussel naar Tokyo.

02 TOKYO

Aankomst in Tokyo waar onze gids ons opwacht. Transfer naar ons hotel: Hotel Metropolitan Tokyo Ikebukuro**** waar we inchecken. Vrije tijd. Wandeling naar een lokaal restaurant voor ons diner. Overnachting in Tokyo.

03 TOKYO

Ontbijt gevolgd door onze sightseeing tour per autocar, waardoor u comfortabel door de stad kunt reizen. U zult versteld staan van de pracht en sereniteit van het Meiji Shrine, een oase van rust te midden van het bruisende stadsleven. Vervolgens verkennen we de majestueuze Imperial Palace Plaza, waar de rijke geschiedenis van Japan tot leven komt.

Na een vrije lunch in een lokaal restaurant, duiken we in de levendige energie van het Ginza District, een winkelparadijs waar moderniteit en traditie samenkomen. Daarna maken we een betoverende reis naar de Asakusa Kannon Temple, waar de heilige sfeer wordt versterkt door de kleurrijke Nakamise Shopping Street.

Avondmaal en overnachting in Tokyo.

04 TOKYO - NIKKO - TOKYO

Vandaag rijden we naar Nikko waar we het indrukwekkende Nikko Toshogu schrijn bezichtigen. Dit UNESCO-werelderfgoed is een waar meesterwerk van architectuur en religie. We laten ons betoveren door de prachtige decoraties en historische betekenis terwijl we  dit heiligdom verkennen.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de serene Ryoan-ji Temple, een oase van rust en contemplatie te midden van de weelderige natuurlijke omgeving van Nikko. Hierna verkennen we het Futarasan Shrine, waar de spirituele atmosfeer en prachtige omgeving een diepe indruk achterlaten.

Na een boeiende ochtend reizen we naar een lokaal restaurant voor een heerlijke, vrije lunch, waar u kunt genieten van de smaken van de regionale keuken. Vrije tijd. Avondmaal in Nikko en overnachting in Tokyo.

05 TOKYO - HAKONE

Na het ontbijt rit van Tokyo naar Hakone.

Onze eerste stop is de adembenemende Hakone Ropeway, waarbij we hopen op gunstige omstandigheden om te genieten van een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Vervolgens verkennen we de fascinerende Owakudani Boiling Valley, waar vulkanische activiteit zichtbaar is en de geothermische energie voelbaar is.

We gaan verder met een ontspannen boottocht op het serene Lake Ashi, waar u kunt genieten van het prachtige landschap en de verfrissende berglucht.

Bezoek aan een traditionele onsen (openbaar warmwaterbron), waar u kunt ontspannen en genieten van de rustgevende werking van het natuurlijke mineraalwater.

Avondmaal en overnachting in Hakone. Hotel: Hakone Yunohana Prince Hotel****.

06 HAKONE - TAKAYAMA

Ontbijt en vertrek per Shinkansen sneltrein naar Nagoya. In Nagoya overstap op de expresstrein die ons naar Takayama brengt. Korte wandeling naar ons hotel. Vrije lunch gevolgd door een sightseeing tour door Takayama. We komen langs het historische Takayama Jinya, waar we meer te weten komen over het verleden van de stad. Vervolgens verkennen we de pittoreske Sanmachi Street, een sfeervolle wijk met traditionele huizen en winkels. Diner en overnachting in Takayama Ouan hotel****.

07 TAKAYAMA - KANAZAWA

We beginnen onze dag met een wandeling door Takayama waar we de levendige Miyagawa Morning Market verkennen. We komen langs kleurrijke kraampjes en proef lokale lekkernijen. Rit naar Kanazawa waar we de adembenemende Kenroku-en Garden bezoeken, een van de meest traditionele tuinen van Japan. Vervolgens bezoek aan het Nomura Family House in het historische Nagamachi Samurai House District, waar we een glimp opvangen van het leven van de samurai in het oude Japan. Daarna verkennen we de charmante Higashi-chaya District, bekend om zijn traditionele theehuizen en geisha-cultuur. Terugkeer naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in Kanazawa. Hotel Kanazawa New Grand Hotel Prestige****.

08 KANAZAWA - KYOTO

Ontbijt. Per Thunderbird trein naar Kyoto. Na check-in in ons hotel vertrekken we per autocar voor een stadsrondrit. Tijdens onze rit zullen we een scala aan hoogtepunten ervaren die deze stad zo uniek maken. Denk maar aan de prachtige Arashiyama Area met zijn betoverende Bamboo Grove, de glinsterende Kinkaku-Ji tempel en de serene Ryoan-ji tempel. Ook wonen we een theeceremonie bij waarbij we de kunst en traditie van de Japanse thee cultuur ervaren. Onderweg lokale, vrije lunch. Diner en overnachting in Kyoto. Hotel Vischio Kyoto by Granvia****.  

09 KYOTO

Onze eerste stop is het betoverende Fushimi Inari Shrine, bekend om zijn duizenden vermiljoenrode torii-poorten die een spectaculair pad vormen door de heuvels. Vervolgens bezoeken we de indrukwekkende Sanjusangen-do Hall, de thuisbasis van duizend levensgrote standbeelden van Kannon, de godin van genade.

Na een ochtend vol spirituele ontdekkingen is het tijd voor een vrije lunch in een lokaal restaurant, waar u kunt genieten van smakelijke gerechten uit de traditionele Kyoto-keuken.

Onze tour gaat verder met een bezoek aan de iconische Kiyomizu Temple, een UNESCO-werelderfgoedlocatie die bekend staat om zijn houten terras met uitzicht over de stad. Vervolgens verkennen we de betoverende Ninenzaka en Sannenzaka Slopes, schilderachtige straatjes vol traditionele winkels en historische charme.

We sluiten onze dag af in het beroemde Gion District, een van de meest historische en cultureel rijke wijken van Kyoto, bekend om zijn geisha-tradities en traditionele architectuur.

Laat u betoveren door de tijdloze schoonheid en diepgaande cultuur van Kyoto terwijl we deze prachtige stad verkennen en enkele van haar meest geliefde bezienswaardigheden ontdekken.

 

Avondmaal en overnachting in Kyoto.

10 KYOTO - NARA - OSAKA

Onze eerste stop is de indrukwekkende Todai-ji Temple, thuisbasis van de iconische Great Buddha, een van de grootste bronzen Boeddhabeelden ter wereld. Na het bewonderen van dit meesterwerk van de oude ambachtslieden, verkennen we het omliggende Nara Deer Park, waar u de kans krijgt om te wandelen tussen de vriendelijke herten die vrij rondlopen in het park.

Vrije lunch in een lokaal restaurant, waar u kunt genieten van heerlijke gerechten uit de regionale keuken.

Onze volgende stop brengt ons naar de prachtige Kasuga Grand Shrine, een van de meest vereerde Shinto-heiligdommen van Japan

In de namiddag nemen we afscheid van Nara en vertrekken we naar onze volgende bestemming: het bruisende Osaka. Bij aankomst staan we voor het majestueuze Osaka Castle, een symbool van de macht en grandeur van het oude Japan. Verken de imposante vesting en dompel uzelf onder in de rijke geschiedenis van de stad. Overnachting Sheraton Miyako Hotel Osaka*****.

11 OSAKA WERELDEXPO

Vandaag brengen we een bezoek aan de wereldexpo van Osaka. Het thema van deze wereldexpo luidt “Designing Future Society for our lives” en gaat over het vinden van oplossingen in een wereld waar grote crises rond bv. klimaat & gezondheid, de leefbaarheid beïnvloeden. Avondmaal en overnachting in Osaka.

12 OSAKA WERELDEXPO

Vandaag brengen we een bezoek aan de wereldexpo van Osaka. Het thema van deze wereldexpo luidt “Designing Future Society for our lives” en gaat over het vinden van oplossingen in een wereld waar grote crises rond bv. klimaat & gezondheid, de leefbaarheid beïnvloeden. Avondmaal en overnachting in Osaka.

13 OSAKA - KANSAI - BRUSSEL

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kansai voor de terugvlucht naar Brussel.

14 AANKOMST BRUSSEL

Aankomst op de luchthaven van Brussel. 

PRIJS & INFO

Prijs per persoon: € 6950
Single supplement: € 550 per persoon

INBEGREPEN
 • Vluchten, inclusief taksen
 • Programma op basis van half pension
 • Nederlandstalige reisleider & gids
 • Overnachtingen volgens programma
 • Alle transfers en tours per luxe autocar
 • Vermelde treinritten
 • Alle vermelde bezoeken
 • Audioguides
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen, parkingkosten
 • Bijdrage garantiefonds
 • €5 non refundable dossierkost
UITSTAPPEN & TOEGANGSTICKETS
 • Meiji schrijn
 • Imperial Palace Plaza
 • Ginza district
 • Asakusa Kannon tempel
 • Nikko Toshogu schrijn
 • Ryoan-ji tempel
 • Futarasan schrijn
 • Hakone ropeway
 • Owakundi vallei
 • Bootcruise Lake Ashi
 • Takayama Jinya
 • Sanmachi street
 • Miyagawa markt
 • Kenroku-en Garden
 • Nomura family house
 • Higasi-chaya district
 • Fushimi Inari schrijn
 • Sanjusangen-do Hall
 • Kiyomizu tempel
 • Ninenzaka & Sannenzaka slopes
 • Gion district
 • Todai-ji tempel
 • Nara deer park
 • Kasuga Grand schrijn
 • Osaka kasteel
 • Expo 2025
NIET INBEGREPEN
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: 9% van de totale reissom
 • Wat niet vermeld staat bij "inbegrepen"

Vertrekdata & prijzen

Vertrek

08/09/2025

Terugkomst

21/09/2025

Min. deelnemers

12

Max. deelnemers

18

€ 6950.00

Foto's

Japan-OpenNL-CTT-Groepsreizen-foto's-website-12-Arashiyama Area with Bamboo Grove
Japan-OpenNL-CTT-Groepsreizen-foto's-website-18-Osaka Castle
Japan-OpenNL-CTT-Groepsreizen-foto's-website-10-Lake Ashi boat cruise
Japan-OpenNL-CTT-Groepsreizen-foto's-website-1-tokyo
Japan-OpenNL-CTT-Groepsreizen-foto's-website-11-Kenroku-en Garden
Japan-OpenNL-CTT-Groepsreizen-foto's-website-7-Futarasan Shrine