CTT-Groepsreizen-website-banner-spaans-baskenland.png

Spaans Baskenland

Een culinair-historisch paradijs

Beschikbaar doorheen het jaar

Spaans Baskenland

Een culinair-historisch paradijs

Beschikbaar doorheen het jaar

Groepsreis Spaans Baskenland: Bilbao, San Sebastian en culturele schatten

Verken het betoverende Spaans Baskenland tijdens deze onvergetelijke reis. Ontdek de bruisende stad Bilbao met zijn iconische Guggenheim Museum en historisch stadshart. Bezoek het pittoreske San Sebastian met zijn charmante oude binnenstad en adembenemende zeepromenade. Verken Guernica, het symbool van de Baskische samenleving, en geniet van de kleurrijke haven van Bermeo. Maak kennis met de rijke cultuur, prachtige landschappen en overheerlijke gastronomie van deze unieke regio. Een reis vol ontdekkingen en onvergetelijke momenten wacht op jou! 

* Opmerking: Dit is een voorbeeldprogramma. Je kan jou hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag. Meer info via info@ctt.be.

reisbeschrijving

Thema's
1
2
3
4

01 Brussel – Bilbao

In Zaventem stappen we aan boord van de rechtstreekse vlucht naar Bilbao. Na een 2-tal uurtjes landen we in ‘Euskadi’. Daar wacht een plaatselijke luxeautocar ons op voor de transfer naar het hotel in Bilbao. Nadat we ingecheckt zijn in ons verblijfshotel in Bilbao neemt je Nederlandstalige reisleider je mee op verkenning in het karakteristieke oude stadshart Casco Viejo. We wandelen door de ‘Siete Calle’, de 7 straten die de oorspronkelijke stad vormden, en brengen een bezoek aan de katholieke kathedraal van Santiago. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Bilbao.

02 Guggenheim Museum - boottocht

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de meest gekende bezienswaardigheid van de stad: het iconische Guggenheim Museum. Het indrukwekkende gebouw, van de beroemde architect Frank O. Gehry, stelt een hele mooie moderne kunstcollectie tentoon. Na ons museumbezoek volgt een gezellige wandeling aan de oevers van de Nervion. Voor de lunch trekken we naar de historische omgeving van het stadhuis. Na de middag stappen we aan boord van de hop-on-hop-off-boot voor een tochtje onder de beroemde zweefbrug Puente Colgante. Onderweg zien we de vissersdorpjes Getxo en Portugalete. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Bilbao.

03 San Sebastian

Vandaag bezoeken we die andere bekende badplaats van Spaans Baskenland: San Sebastian. We starten onze verkenning van San Sebastian in de ‘Parte Vieja’, de oude historische binnenstad aan de voet van de Monte Urgull. We bewonderen de genummerde balkons aan de Plaza de la Constitution, het plein waar vroeger de stierengevechten werden gehouden. We wandelen langs de barokke basiliek Santa Maria del Coro, de neogotische kathedraal del Buen Pastor en de Iglesia de San Vicente, de oudste van de vele kerken in San Sebastian. We komen ook voorbij aan de Ayuntamiento de San Sebastian, het stadhuis dat in 1887 als casino voor de rijke adel werd gebouwd, en aan het Palacio Municipal de Miramar, tot de jaren 1930 de zomerresidentie van het Spaanse hof. We gebruiken de lunch in een van de vele typische pintxos barretjes. Na de middag gaan we de berg op naar het 12 meter hoge Christusbeeld en de ruïnes van het Castillo de Santa Cruz de la Mota. We beëindigen de dag met een wandeling langs de mooie zeepromenade. Vervolgens rijden we terug naar Bilbao. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Bilbao.

04 Bilbao – Geurnica – Bermeo – Brussel

Na het ontbijt rijden we door een prachtig landschap naar het symbool van de Baskische samenleving: Guernica. Het stadje werd op 36 april 1937 – tijdens de bloedige Spaanse burgeroorlog – door de Duitse Luftwaffe gebombardeerd. Honderden burgers werden gedood. De gruwel van dit bombardement werd door niemand minder dan Pablo Picasso vereeuwigd. Het enorme schilderij is te bezichtigen in Museo Reina Sofia in Madrid, maar in Guernica vinden we een muurschildering van het tafereel. We brengen een bezoek aan het Museo de la Paz onder de deskundige begeleiding van een plaatselijke gids. Voor de lunch trekken we naar de kleurrijke haven van Bermeo, een vissersplaatsje dat tegen de flanken van kustheuvels werd gebouwd. Het dorp strekt zich als het ware als een amfitheater rondom de haven uit. Van de 11de tot de 15de eeuw was walvisvangst de belangrijkste bron van inkomsten – het nagebouwde walvisschip en het stadswapen herinneren aan deze glorierijke periode – maar op vandaag specialiseert de commerciële visserij zich op makreel. Onze lunch wordt het Baskisch alternatief voor paella: de marmitako, een visstoofpot met tonijn als hoofdingrediënt. De lokale drank is sagardao, een licht alcoholische appelcider die vanaf een meter hoog wordt ingeschonken. Na de middag rijden we nog even verder naar San Juan de Gaztelugatxe, een rotsachtig schiereilandje. Op de rots staat de San Juankerk, die je alleen maar kunt bereiken door eerst steil af te dalen naar de zee en vervolgens 241 trappen omhoog te klimmen. Het uitzicht vanaf de rots is prachtig: je kijkt terug op de afgelegde weg, de schuimkoppen van het tegen de rotsen klotsende water, uit de zee oprijzende kliffen en de grillige kuststrook langs de Golf van Biskaje. Liefhebbers van de serie Game of Thrones zullen de plek ongetwijfeld herkennen als Dragonstone. Vervolgens rijden we opnieuw naar de luchthaven van Bilbao voor onze terugvlucht naar Zaventem.

PRIJS & INFO

Wil je een prijsvoorstel op maat van jouw groep? Vraag dan deze reis aan!

INBEGREPEN
 • Heen- en terugvlucht van Brussels International Airport (Zaventem) naar Bilbao
 • Transport met plaatselijke luxeautocar gedurende de gehele reis
 • 3 overnachtingen in een 4-sterrenhotel op basis van halfpension
 • Alle in het programma vermelde bezoeken (± € 40 p.p. aan inkomgelden)
 • Nederlandstalige reisleider
 • Audioguides
 • Plaatselijke gidsen
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen, parkingkosten
 • Bijdrage garantiefonds
 • €5 non refundable dossierkost
UITSTAPPEN & TOEGANGSTICKETS
 • Bezoek Museo de la Paz onder met plaatselijke gids
 • Katholieke kathedraal van Santiago
 • Guggenheim Museum
 • Hop-on-hop-off-boottocht Bilboa

 

 

 

 

NIET INBEGREPEN
 • Ontbijt op dag 1
 • Alle lunches
 • Avondmaal op dag 4
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: 9% van de totale reissom

Foto's

Spaans-baskenland-vb-CTT-Groepsreizen foto's website-4
Spaans-baskenland-vb-CTT-Groepsreizen foto's website-2
Spaans-baskenland-vb-CTT-Groepsreizen foto's website-3
Spaans-baskenland-vb-CTT-Groepsreizen foto's website-6
Spaans-baskenland-vb-CTT-Groepsreizen foto's website-5
Spaans-baskenland-vb-CTT-Groepsreizen foto's website-1