Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Puglia: het ongekende Zuid-Italië

#PKG-52

Duur : 8 dagen - 7 nachten

Bestemming : Italie

CTT Troef : Puglia: het ongekende Zuid-Italië

Mei - juni - september -

oktober

Vanaf

1199.00€

 

Puglia - 'het ongekende Zuid-Italië'


Puglia, dit onbekend stukje in het diepe zuiden van Italië, waar de winden naar het Oosten geuren en de stadjes aan Noord-Afrika doen denken, waar de keuken overheerlijk Italiaans is en waar de mensen gastvrijer zijn dan ooit, wordt het Toscane van de toekomst genoemd. Lange tijd behoorde de regio tot de armste van Italië, tegenwoordig is het één van de regio’s waar er heel wat leeft en bloeit.

Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.


Dag 1
Brussel – Bari – Fasono

We komen samen op de luchthaven van Zaventem voor onze vlucht naar Bari, een havenstad aan de Adriatische Zee. Daar aangekomen wacht onze luxe touringcar ons op en rijden we naar ons verblijfshotel Sierra Silvana**** voor avondmaal en overnachting.


Dag 2
Fasano – Grotten van Castellana – Alberobello – Martina Franca – Fasano

Na het ontbijt trekken we eerst naar de grotten van Castellana, het minst gekende gebied van Italië. De touringcar leidt ons langs charmante plekken, grotten en kloven met mythologische en fabelachtige namen. Daarna richting Trulliland. Een trullo (meervoud trulli) is een bouwwerk dat typisch is voor de streek tussen de Zuid-Italiaanse steden Bari, Brindisi en Tarente. Kenmerkend voor de trullo is het kegelvormige dak, vaak versierd met primitieve, christelijke of magische symbolen. De meeste trulli staan in het Valle d’Itria. Alberobello is de onbetwiste trulihoofdstad en is dan ook opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de lunch rijden we naar Martina Franca. Dit stadje is ontstaan als herdersgemeenschap. Rond 1300 is de stad officieel gesticht door Filippo D’Angio, prins van Tarente. Hij heeft ook het wapen van de stad ontworpen. In het centrum, dat tot aan het eind van de 19e eeuw omringd werd door een stadsmuur met 24 torens, zijn de belangrijkste monumenten o.a. het 17de eeuwse Palazzo Ducale en de 4 overgebleven renaissance- en barokpoorten. Neem tijd voor een drankje met een portie capocollo (plaatselijke gerookte ham) op een van de vele terrasjes... Je zal er geen spijt van krijgen!  Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 3
Fasano – Monopoli – Polignano a Mare – Fasano

Vandaag starten we onze dag met een bezoek aan het pittoreske vissersstadje Monopoli. De witte straatjes van het stadje vormen een perfect decor voor een wandeling. Op elke straathoek zie je wel een mooi uithangbord, slapende katten en kleine Maria-altaartjes. Aan de Piazza Garibaldi staat het Palazzo Rendella, een oude marine kazerne. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de porto antico, de oude haven. We gebruiken de lunch in Polignano a Mare. Polignano a Mare is gebouwd op steile kliffen. De kust is hier erg ruig en telt vele grotten. Het belangrijkste plein is het Piazza dell’Orologio waar ook de belangrijkste Chiesa Madre uit 1295 staat. In de steile rotswand, waarboven de stad gebouwd is, ligt een grote grot, de Grotta Palazzese. Dit is tegenwoordig in gebruik als Hotel-Restaurant. Na een bezoek aan Polignano genieten we van wat vrije tijd alvorens terug te keren naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.


Dag 4
Fasano – Matera – Altamura – Fasano

Na ons ontbijt bezoeken we één van de hoogtepunten van deze reis. Matera, één van de boeiendste steden van de hele Mezzogiorno alsook de hoofdstad van Basilicata. Een bezoek waard zijn ook de beroemde Sassi (letterlijk stenen): de zeer interessante op elkaar gestapelde holwoningen die vroeger door de allerarmsten bewoond werden, maar nu vooral gegeerd zijn bij kunstenaars. We krijgen een rondleiding door een gespecialiseerde, plaatselijke gids. Na onze lunch begeven we ons naar Altamura. De stad wordt ook wel ‘Leonessa di Puglia’ genoemd, de leeuwin van Apulië. Het mooie historische centrum wordt gedomineerd door de prachtige kathedraal. Buiten de stad ligt il Pulo, een enorme vallei met een doorsnede van 500 m en 75 m diepte. Nadien keren we terug naar het hotel voor ons avondmaal en overnachting.

 

Dag 5   
Fasano – Brindisi – Fasano

Na ons ontbijt, begeven we ons naar het centrum van Brindisi. Het hart van de oude stad is gelegen in de Porto di Brindisi. We maken een wandeling doorheen het historisch centrum langs de Colonne Terminali della Via Appia, de kathedraal van Brindisi met zijn prachtige mozaiëkvloer, het Zwabisch kasteel, enz. We nemen onze lunch waarna we terug keren naar ons hotel. Hier kunnen we genieten van wat vrije tijd of is er mogelijkheid tot het verkennen van het stadje.  Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6
Fasano – Lecce – Ostuni – Fasano

Na het ontbijt bezoeken we Lecce, de hoofdstad van de provincie Apuglia, gelegen tussen de Adriatische en de Ionische zee. De stad met haar talloze historische monumenten is rijk aan tradities en werd vroeger ook wel ‘Athene van Puglia’ genoemd. Dankzij de Barok die overvloedig aanwezig is in Lecce, geniet de stad eveneens van de bijnaam ‘Florence van het zuiden’. We nemen onze lunch alvorens we verder rijden naar Ostuni. De bijnaam van de stad is Città Bianca vanwege de witte kleur. Op het hoogste punt van de stad staat de bruinkleurige kathedraal met zijn kleurige majolica koepel. Vanaf dit punt heeft men een grandioos uitzicht over het aflopende land en de helderblauwe Adriatische Zee. We sluiten onze dag af en begeven ons naar het hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 7
Fasano – Trani – Barletta – Castel del Monte – Fasano

Na ons ontbijt begeven we ons naar de eeuwenoude stad Trani. We bezichtigen zijn mooi historisch centrum op een unieke locatie en de imposante Castello Svevo. We lunchen in Trani waarna we verder rijden naar Barletta wat in de 12de en 13de eeuw het vertrekpunt was van de kruistochten naar het Oosten. In de mooie stadskern staan tal van middeleeuwse gebouwen. Het symbool van de stad stamt echter uit de Romeinse tijd: de Colossus. Het is meer dan 4,5m hoog en stelt een moeilijk te identificeren Byzantijnse keizer voor. Daarna rijden we naar Castel del Monte, het kasteel van Frederick II, een verbazingwekkend en uniek UNESCO monument. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.


Dag 8
Fasano – Bari – Brussel

We nemen ons ontbijt waarna we naar Bari, de hoofdstad van Puglia, trekken. We ontdekken de oude stad met haar smalle straatjes, de prachtige Romaanse kathedraal, de Sint-Nicolaasbasiliek en het kasteel. Na de lunch genieten we van wat vrije tijd in de stad vooraleer we naar de luchthaven rijden voor onze vlucht naar Brussel.


Prijs per persoon:
€ 1199,00
Single supplement : € 255,00 per persoon


Inbegrepen in de prijs:

 • Lijnvlucht met SN Brussels Airlines: Brussel - Bari - Brussel
 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • Nederlandstalige gids gedurende het volledig verblijf
 • 7 overnachtingen in Hotel Sierra Silvana 4* in Fasano op basis van halfpension
 • 7 middagmalen (hoofdschotel + water en 1/4 wijn)
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, haventaksen, luchthaventaksen en garantiefonds
   

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken bij de lunches
 • Lunch dag 1
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- en annulatieverzekering: 7% van de reissom

 

Hotel Sierra Silvana****
Hotel Sierra Silvana is een elegant 4-sterrenhotel, ideaal voor een rustig verblijf vol ontspanning, in Fasano. 


Mei - juni - september - -oktober

Bekijk PDF
Logo IATA