Logo CTT


image
image
image
image
image
image

New York - "Hemel op aarde voor stadsmussen."

#PKG-NY2023-1

Duur : 5 dagen - 6 nachten

Bestemming : New York

CTT Troef : 5 dagen genieten van New York, een trotse gepassioneerde stad.

01/01/2023

31/12/2023


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

 

Een stad van superlatieven: de snelste taxi’s, de grootste pizza’s, het meeste aantal verschillende nationaliteiten. De smeltkroes van culturen bepaald grotendeels het stadsbeeld. Klassieke 19e- -eeuwse saloons, Joodse Deli’s en eethuisjes met gaslampen liggen broederlijk naast hippe lounges, chique cafés, prachtige boetieks en moderne hotels. Komt u er voor het eerst of voor de tiende keer, New York blijft boeien. Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island en The Bronx ze hebben allemaal de status van ‘The place to be’. Na uw bezoek komt u zeker en vast terug met een onvervalste ‘New York State of Mind’.*

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u interesse in dit programma? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.

 

 

 

 

 

* Opmerking: Dit programma is mogelijk van dinsdag tot en met zaterdag.

 

Dag 1 Brussel - New York

We vertrekken in de voormiddag met onze rechtstreekse SN-vlucht van Brussel naar New York waar we op de John F. Kennedy International Airport landen.  Een luxe autocar wacht ons aan de luchthaven op en brengt ons van Queens naar Manhattan. Vooraleer we in ons hotel opzoeken rijden we langs Brooklyn Bridge en verkennen een aantal ‘landmarks’ van Upper- en Lower- Manhattan. We checken in en gebruiken ons eerste avondmaal in een lokaal restaurant op wandelafstand van ons hotel.

 

 

Dag 2 Manhattan 

New York, en meer bepaald Manhattan is een stad om te wandelen. Onder leiding van een lokale gids ontdekken we de belangrijkste bezienswaardigheden. 5th Avenue met Rockefeller Center en Trump Tower. We werpen een blik in het iconische Grand Central met de opalen klok, het beeld van Mercurius en het sierlijke Tiffany-glazen uurwerk. We bewonderen de wolkenkrabbers in Art-Deco: de Chrysler Building en Empire State Building. Daar nemen we de lift naar verdieping 86 voor een kijkje vanop het Observatorium Deck. We nemen de metro naar Central Park West en gebruiken onze vrije lunch in de buurt. In de namiddag nemen we een kijkje in de ‘Met’. Een audioguide leidt ons langs de enorme collectie. Daarna genieten van wat vrije tijd in Central Park. ’s Avonds zakken we af naar China Town voor het diner.

 

 

Dag 3 Ellis Island

We worden begroet door een plaatselijke gids die ons vergezelt naar de ferry in Battery Park. De ferry brengt ons eerst naar het Vrijheidsbeeld, waar de gids ons een toelichting geeft over de geschiedenis, constructie en restauratie van dit wereldberoemde en vaak gekopieerde monument. Daarna brengt de boot ons naar Ellis Island. Via dit eiland kwamen tal van immigranten het land binnen. De schepen waarmee ze naar het eiland kwamen, liggen er nog steeds! Er wordt geschat dat de 12 miljoen immigranten de voorouders zijn van ongeveer de helft van de Amerikanen. In het museum komt u veel te weten over de geschiedenis van het eiland. Na de lunch zijn ‘Ground Zero’ en het ‘9/11 Tribute museum’ aan de beurt. Avondmaal in één van de vele restaurants in Greenwich Village, het actieterrein van de dames uit ‘Sex and the City’. Overnachting.

 

 

Dag 4 Harlem 

Vandaag neemt een gids u op sleeptouw door Harlem. Langs straten waar Ella Fitzgerald, Billie Holiday  en Duke Ellington de  Amerikaanse muziek op de wereldkaart plaatsten. Fidel Castro dook er een tijdlang onder maar werd uit zijn hotelkamer gezet omdat hij er kippen hield. De identiteit van deze buurt wordt volledig bepaald door de Afro-Amerikaanse cultuur. Na de lunch wacht ons een rustige namiddag vooraleer we in de vooravond de sfeer gaan opsnuiven van Times Square en Broadway.  We zoeken ons restaurant op voor een ‘pre-theatre’ -dinner en wonen daarna een musical bij. Overnachting.

 

 

Dag 5 New York - Brussel (+1)

Onze laatste dag brengen we volledig op eigen vleugels door. Zonnen in Central Park, shoppen, een extra museumbezoek of rustig op een terrasje de hartslag van de stad in je opnemen. U bent vrij totdat u op het afgesproken uur door de autocar wordt opgepikt voor de transfer naar de luchthaven. Avondvlucht naar Brussel. Aankomst de volgende morgen.

 

 

 

 

 

Prijs & info

Prijsklasse: €€€ (de prijs voor deze reis kan zich bevinden tussen €1.600 en €2.500 per persoon).

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be.

Zo kunnen wij u een gepaste prijs geven.

 

 

Inbegrepen

 • Vlucht Brussel-New York JFK, heen en terug, in Economy Classic  
 • Nederlandstalige begeleider gedurende het volledige verblijf
 • Transfer van en naar de luchthaven in New York
 • 4 overnachtingen in 4*-hotel op basis van kamer met ontbijt  
 • 4 avondmalen, drank niet inbegrepen
 • Uitstappen en toegangstickets zoals vermeld in programma
 • Btw, verblijfsbelasting, luchthaventaksen en garantiefonds

 

 

Uitstappen en toegangstickets

 • Metroticket – 7 dagen
 • Empire State Building – Observation Deck
 • Metropolitan Museum of Art 
 • Ground Zero
 • 9/11 Tribute Museum
 • Ferry Ticket, Ellis island + museum 
 • Ticket voor een musical
 • Plaatselijke gids in de voormiddag voor een rondleiding door Manhattan dag 2
 • Plaatselijke gids in de voormiddag voor de tocht naar Ellis Island en het vrijheidsbeeld dag 3
 • Plaatselijke gids in de voormiddag voor een wandeling door Harlem 

 

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen lunches
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur 
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 7% van de reissom
 • ESTA-visum

 

 

 

 

 

Hotel

Park Central Hotel New York 4*  (Of gelijkwaardig) *

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeldhotel. Indien het hotel niet beschikbaar is tijdens de door u gekozen reisperiode dan stellen wij een gelijkwaardig initiatief voor.


01/01/2023-31/12/2023

Bekijk PDF