Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Lyon - Avant, avant, Lion le melhor!

#PKG-69

Duur : 5 dagen - 4 nachten

Bestemming : Frankrijk

CTT Troef : 5 dagen genieten als God in Frankrijk.

22/08/2022

26/08/2022

Vanaf

1299.00€

 

Lyon

Lyon, tweeduizend jaar oud, voormalige hoofdstad van het Romeinse Gallië, is vandaag uitgegroeid tot één van de 
belangrijkste metropolen van Frankrijk. Hoofdstad van de Gastronomie, laboratorium van grootmeester Bocuse. Maar ook kweekvijver voor de vele, jonge, koks die fantastische creaties op een bord toveren op basis van dagverse streekproducten. Het centrum van deze stad, aan de samenloop van de Rhône en de Saone, staat op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Groene zones, smalle straatjes, ‘traboules’ en een schiereiland…. Cultuur en ‘street-art’, verleden en heden gaan hand in hand. Niet ver van Lyon, ligt een groene streek, wereldwijd bekend voor de wijngaard: de Beaujolais. Veel charmante plaatsjes met een prachtig erfgoed… Genieten als God in Frankrijk… 

 

Dag 1: Rijsel - Lyon

We stappen op bij het TGV-station in Rijsel. De trein brengt ons in 3 uur naar het station Lyon-Part-Dieu. Daar worden we opgewacht door de plaatselijke bus die ons over de Rhône, tot aan de Place Bellecourt brengt. We komen even op adem bij een kopje koffie in een typische Franse brasserie vooraleer we op ontdekkingstocht gaan in het prachtige oude stadscentrum. We wandelen langs het ruiterstandbeeld van Lodewijk de XIV, nemen de Bonaparte-brug over de Saône en stappen op het tandradtreintje richting Fouvière. Op het platform naast de Basiliek de Notre Dame de Fourvière genieten we van een prachtig uitzicht over de stad. Na ons bezoek aan deze 19e -eeuwse kerk,  gebruiken we de lunch bij ‘La Salle à Manger’. In de namiddag verkennen we de middeleeuwse straatjes van ‘Le Vieux-Lyon’ en ontdekken de geheimzinnige ‘traboules’. Daarna stappen we op de autocar voor de transfer naar ons 4*-hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 2: Lyon - Vienne - Lyon

Vandaag rijden we naar De kunst- en geschiedenisstad Vienne. We bezichtigen de imposante tempel van Augustus en Livius uit de 1e eeuw voor Christus, het ruime antieke theater, de tuin van Cybèle en de archeologische Gallo-romeinse ruïnes... Na de lunch dwalen we langs de steegjes en geklasseerde monumenten van de stad: het prachtige klooster getooid met gebeeldhouwde kapitelen, de romaans-gotische Sint-Mauricekathedraal, gebouwd in de 12e en de 16e eeuw, de 19e -eeuwse graanhal op het Miremont-plein. Op de terugweg maken we een ommetje naar de ‘Mont Pipet’ voor een prachtig uitzicht over de stad, de Rhône en de heuvels bedekt met wijnvelden. Diner in het hotel en overnachting. 

Optie: Optie voor uw avondmaal in het hotel op dag 2 van uw verblijf: dineren in één van de vijf brasseries van Paul Bocuse
(Le Nord, Le Sud, L’Est, L’Ouest en Argenson).
Toeslag per persoon: € 50

 

Dag 3: Lyon

Na het ontbijt brengt de autocar ons naar ‘Les Halles de Lyon - Paul Bocuse’ in de wijk Part-Dieu. Deze mythische overdekte levensmiddelenmarkt heeft een internationale reputatie. We nemen er een kijkje rond de kramen met groenten en fruit, gedroogd vlees, gevogelte, truffels, specerijen, bloemen en nog veel meer. Na deze culinaire verkenningstocht rijden we naar quai Claude Bernard en gaan aan boord van de Hermes voor een lunch-cruise. Onder het genot van een 3-gangen menu bewonderen we het panoramisch uitzicht op de architectuur van Lyon en de oevers van de Saone-vallei. We ervaren de sensatie van de doortocht door een sluis. De boot legt aan bij Neuville- sur- Saone, een charmante gemeente op 15 km van de stad. We strekken de benen met een wandeling door de stadskern vooraleer we naar Lyon terugvaren. Vrije avond. Overnachting.

 

Dag 4: Lyon - Oingt - Villefranche-sur-Saône - Salles-Arbuissonnas-en-Beaujolais - Domaine Paire - Lyon

Vandaag is de Beaujolaisstreek aan de beurt. We rijden naar Oingt één van de ‘plus beaux villages de France’, zo’n dertig kilometer van Lyon. We wandelen langs de goudkleurige gebouwen, slenteren langs de vele leuke kunstboetiekjes en klimmen naar het kerkje voor een uitzicht op de eeuwenoude wijngaarden. We zetten onze tocht verder naar de Beaujolais - hoofdstad Villefranche-sur-Saône waar we de lunch gebruiken. Hierna vertrekken we naar Salles-Arbuissonnas-en-Beaujolais voor een bezoek aan een uniek 10e -eeuwse romaanse klooster. Tot de 15e eeuw hadden Benedictijner monniken het rijk voor zich alleen. Daarna kregen ook ‘adelijke’ vrouwen toegang tot deze gemeenschap en algauw speelden ze er de eerste viool. Als orgelpunt van onze dag bezoeken we ‘Domaine Paire’. Op dit wijndomein wordt al vier eeuwen wijn gemaakt. De gezellige eigenaar leidt ons rond en vertelt vol trots over de wijntraditie en hoe hij het wijn maken van zijn vader en grootvader heeft geleerd. We degusteren 3 soorten. Terugrit naar het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 5: Lyon - Rijsel

Na het ontbijt checken we uit en vertrekken richting Place des Terraux. De monumentale fontein op dat plein werd gemaakt door Frédéric-Auguste Bartholdi, die ook het Vrijheidsbeeld in New York ontwierp. We bezichtigen het prachtige operagebouw. Daarna bezoeken we het museum van Schone kunsten, gevestigd in het voormalige Koninklijke Benedictijnenklooster ‘Dames de Saint-Pierre’. Een gespecialiseerde museumgids laat ons kennismaken met de meesterwerken van het museum. We lunchen in een typische ‘bouchon’ en genieten van wat vrije tijd in het oude stadscentrum. Om 16 u vertrekt de TGV richting Rijsel.

 

 

 

PRIJS & INFO

VANAF € 1.199 -  bij 35 betalende deelnemers.
VANAF € 1.249 -  bij 30 betalende deelnemers.
VANAF € 1.299 -  bij 25 betalende deelnemers.
VANAF € 1.369 -  bij 20 betalende deelnemers.
Single supplement - € 199 per persoon.

 

Inbegrepen

 • TGV- ticket in 2 klasse: Lille – Lyon - Lille
 • Nederlandstalige begeleider gedurende het volledige verblijf
 • Luxe-autocar ter plaatse gedurende uw volledig verblijf 
 • 4 overnachtingen in 4*-hotel 
 • 2 of 3 avondmalen (* zie optie dag 2)
 • 3 middagmalen (1 hoofdschotel + 1 consumptie)
 • 1 lunch in een typische Bouchon (hoofdschotel + 1 consumptie)
 • Lunch- cruise 
 • Uitstappen en toegangstickets zoals vermeld in programma
 • Audio-guide-systeem 
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen en garantiefonds

 

Uitstappen en toegangstickets

 • Tandradtreintje, heen en terug 
 • Kloostermuseum Salles-Arbuissonnas-en-Beaujolais
 • Bezoek en degustatie Domaine Paire
 • Rondleiding door plaatselijke gids in Musée des Beaux-Arts Lyon

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken tijdens de lunches
 • Fooien voor gids en chauffeur 
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 7% van de reissom
 • Toeslag optioneel  diner dag 2
 • Avondmaal dag 3
 • Drank tijdens de Lunchcruise

 

Best Western Crequi Lyon Part Dieu (of gelijkwaardig) 

Een comfortabel, rustig, recent gebouwd hotel met uitzicht op een prachtige tuin. Het is gelegen in het hart van het Lyon Part Dieu.

Klik hier voor meer informatie.


22/08/2022-26/08/2022

Bekijk PDF
Logo IATA