Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Bordeaux - Havenstad met vele gezichten!

#PKG-FR2023-Bordeaux

Duur : 5 dagen - 4 nachten

Bestemming : Frankrijk

CTT Troef : 5 dagen genieten als God in Frankrijk.

01/01/2023

31/12/2023


.

Prijs 2023 op aanvraag

 

 

Bordeaux

In de loop der eeuwen heeft Bordeaux zich ontwikkeld tot een stad met internationale allure. In het historische 
stadscentrum staan prachtige bouwwerken uit de 18e eeuw. De rivieroever met de uitnodigende kades, de gezellige uitgaansgelegenheden, de studentenwijk St. Pierre, de wijken met bekende wijndepots… Alles nodigt uit tot een nadere kennismaking. De architectuur en de zichtbare aanwezigheid van kunst en cultuur wijzen op de welvaart die voorkomt uit de eeuwenlange export van overheerlijke kwaliteitswijnen. Bordeaux staat met recht en reden op de erfgoedlijst van de UNESCO. Maar ook de wijngaarden van de Médoc, de Dune du Pilat, het knusse Saint-Emilion, zijn bijzondere plekken die de hele Gironde-streek zo uniek maken.

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag vanaf 25 betalende deelnemers. Heeft u hier interesse in? Twijfel dan niet ons te contacteren via info@ctt.be.

 

 

 

Rijsel - Bordeaux

We stappen op bij het TGV-station in Rijsel voor onze rechtstreekse trein die ons in 5 uur naar Bordeaux Saint-Jean brengt. Daar worden we opgewacht door de plaatselijke autocar die ons naar de omgeving van de Place de la Bourse en het Place du Parlement brengt voor een lunch. Na de lunch worden we opgewacht door een plaatselijke gids voor een Unesco-wandeling door het historische centrum. Daarna stappen we op de autocar voor de transfer naar ons viersterrenhotel. Diner en overnachting.

 

 

Bordeaux - Saint-Emilion - Bordeaux

Vandaag gaan we op verkenning in de Gironde-streek. We rijden naar het knusse Saint-Emilion. We wandelen door het middeleeuwse centrum, ontdekken de Monolithische kerk die gebouwd is op en in een uitstekende rots. Vanop de toren krijgen we een prachtig uitzicht over de streek. We bezoeken de collegiale kerk, de kloostergang en de kloostertuin. We lunchen in het stadje en rijden daarna terug naar Bordeaux.  In de namiddag bezoeken we het indrukwekkende ‘La Cité du Vin’: het ‘Guggenheim’ van de Bordeaux. Met een audiogids gaan we op ontdekkingsreis door de wereld van wijnstokken en wijn doorheen de beschavingen. We luisteren naar verhalen over 
smaken. Het bezoek eindigt met een degustatie. Transfer naar het hotel. Diner en overnachting.

 

 

Bordeaux - Agassac - Margaux - Cussac-Fort-Médoc - Blaye - Bordeaux

Na het ontbijt rijden we door de Medoc. Onze eerste stop is het sprookjesachtige kasteel van Agassac. We bezoeken het kasteel en de wijngaarden. We krijgen de gelegenheid om de ‘Cru d’Exception’ te proeven. De  tocht gaat verder langs pittoreske  dorpjes en uitgestrekte wijngaarden. We nemen een kijkje in het dorpje Margaux vooraleer we naar het ‘Château Marquis de Terme’ gaan waar we lunchen met zicht op de wijngaarden. Na de lunch rijden we tot aan Cussac-Fort- Médoc. Het geklasseerde en goed bewaarde Fort Médoc kijkt uit over de rivier. Het maakt deel uit van het verdedigingsbolwerk dat op het einde van de 17e -eeuw gebouwd werd onder impuls van Vauban. Daarna nemen we de overzet naar Blaye voor een bezoek aan de citadel. Terugkeer naar Bordeaux voor avondmaal en overnachting.

 

 

Bordeaux - Arcachon - Bordeaux 

We vertrekken naar Arcachon, de chique badplaats aan het Bassin d’Arcachon. Rond 1860 was dit niet meer dan een vissersstadje. Met de aanleg van de spoorlijn kwamen de rijken er in de winter gezonde lucht opdoen. Zo ontstond er een winterstad (ville d’hiver) met mooie villa’s. We doen een stadswandeling in dit prestigieuze gedeelte. Daarna gaan we naar de ‘zomerstad’ voor de lunch. Na de lunch rijden we naar de haven van Larros, in de plaats Gujan-Mestras, voor een bezoek aan het oestermuseum. We ontdekken er de geschiedenis van de oester, de manieren van kweken en het vak van oesterkweker. Natuurlijk mag een degustatie ter plaatse, niet aan het programma 
ontbreken! Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

 

Bordeaux - Rijsel

Na het ontbijt checken we uit en nemen nog wat vrije tijd voor shopping in het stadscentrum. Daarna rijden we naar het station voor de rechtstreekse middagtrein naar Rijsel. 

 

 

 

 

Prijs & info

Indien u deze reis wenst aan te vragen voor een afreisperiode in 2023, gelieve dan contact op te nemen met ons team via info@ctt.be.

Zo kunnen wij u een gepaste prijs geven.

 

 

Inbegrepen

 • TGV- ticket in 2 klasse: Lille – Bordeaux - Lille
 • Nederlandstalige begeleider gedurende het volledige verblijf
 • Luxe-autocar ter plaatse gedurende uw volledig verblijf 
 • 4 overnachtingen in 4*-hotel op basis van half pension  
 • 3 middagmalen (1 hoofdschotel + 1 consumptie)
 • 1 Kasteel-lunch in Château Marquis de Terme     
 • Uitstappen en toegangstickets zoals in programma
 • Audio-guide-systeem 
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen en garantiefonds

 

 

Uitstappen en toegangstickets

 • Bordeaux – Unesco-wandeling met plaatselijke gids
 • Toegangsticket Monolitische kerk Saint- Emilion
 • Toegangsticket La Cité du Vin – Bordeaux
 • Bezoek aan kasteel en wijngaarden Kasteel van Agassac
 • Ticket voor bezoek aan de Citadel van Blaye
 • Ticket voor de overzetboot Fort Médoc-Blaye
 • Ticket met degustatie voor het oestermuseum in Gujan-Mestras

 

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken tijdens de lunches
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur 
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 7% van de reissom
 • Lunch dag 5

 

 

 

Hotel voorstel

Golden Tulip Bordeaux Euratlantique  (of gelijkwaardig) 

Een viersterrenhotel met ruim en modern ingerichte kamers. Klik hier voor meer informatie.

 

* Opmerking: Dit is een voorbeeldhotel. Indien het hotel niet beschikbaar is tijdens de door u gekozen reisperiode dan stellen wij een gelijkwaardig initiatief voor.

 


01/01/2023-31/12/2023

Bekijk PDF