Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Cotswolds - Ruraal paradijs van Engeland

#PKG-GB-00-1

Duur : 5 dagen - 4 nachten

Bestemming : Groot-Brittanië

CTT Troef : Geen enkele streek in Engeland is zo typisch Engels als de Cotswolds.

Beschikbaar doorheen het jaarGeen enkele streek in Engeland is zo typisch Engels als de Cotswolds. De honingkleurige kalkstenen huizen contrasteren perfect met het groene glooiende landschap. Het grootste “Area of Outstanding Natural Beauty” van het Verenigd Koninkrijk biedt een typisch coulisselandschap en is daarmee het uithangbord van het pittoreske Engeland. De wolnijverheid zorgde voor welvaart in de Late Middeleeuwen, maar de Industriële Revolutie is helemaal aan het gebied voorbijgegaan, waardoor de regio vandaag heel wat toeristen aantrekt. Ontdek statige landhuizen van historische figuren zoals Henry VIII, Winston Churchill en William Shakespeare, geniet van prachtige tuinen en laat je onderdompelen in de typische Engelse flegmatiek.

* Opmerking: Dit is een voorbeeld programma. U kunt zich hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag. Meer informatie via info@ctt.be.

 

 

01 België - Calais - Dover - Woodstock - Witney

Vanuit Vlaanderen rijden we naar Calais voor de overtocht met de ferry (of met Le Shuttle via de Kanaaltunnel) naar Dover (Folkestone). Eenmaal op Britse bodem rijden we via de autosnelwegen naar Woodstock, een pittoresk dorpje in de buurt van Oxford. We houden even halt voor een lunch langs de M25, de grote ring rond Londen. In Woodstock brengen we een bezoek aan het imposante Blenheim Palace. Alleen al de schitterende landschapstuin maakt een bezoek de moeite waard, maar ook het interieur is adembenemend. De toevallige geboorteplek van Sir Winston Churchill, een ontwerp van de Engelse architect John Vanbrugh,  behoort tot de beste voorbeelden van Engelse barok. Het hele domein werd al in 1987 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarna rijden we naar het typische marktstadje Witney, Het buttercross – een wel heel speciale uitvoering van het traditionele marktkruis – is één van de bezienswaardigheden van het stadje, samen met de parochiekerk van de Maagd Maria en het stadhuis. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel in Witney.


02 Burford – Stow-on-the-Wold – Chipping Campden – Stratford-upon-Avon

Na het heerlijke Engelse ontbijt rijden we naar Burford, vaak de Poort naar de Cotswolds genoemd (vooral door de inwoners van Oxford en omgeving). Het stadje is in feite niets meer dan een brede High Street die vanop het plateau afdaalt naar de rivier Windrush. We houden er kort even halt om de fotografen de eerste kiekjes van de Cotswolds te laten nemen. Daarna verder naar Stow-on-the-Wold voor een korte wandeling. Voor de lunch rijden we naar Chipping Campden. De unieke markthal prijkt op zowat alle postkaarten en kalenders van de Cotswolds. Na de middag werken we onze opgedane calorieën weer af met een bezoek aan de prachtige tuinkamers van Hidcote Manor Gardens. De tuin werd ontworpen door de Amerikaanse tuinier Lawrence Johnston, die één van de typevoorbeelden van de Arts & Crafts-tuinen creëerde. Het creatieve gebruik van buxushagen, haagbeuk, taxus en ook stenen muren introduceerde de zogenaamde tuinkamers in de Engelse tuin. Daarna rijden we naar Stratford-upon-Avon, een marktstad aan de noordelijke rand van de Cotswolds. We bezoeken er het geboortehuis van de bekendste Engelse schrijver allertijden: William Shakespeare. We leren in het bezoekerscentrum veel over het leven van William Shakespeare, terwijl het zorgvuldig gerestaureerd geboortehuis een perfect voorbeeld is van een Elizabethaans handelshuis dat in vakwerk werd opgebouwd. We maken vervolgens ook een wandeling langsheen de belangrijkste gebouwen die met William Shakespeare zijn verbonden. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Witney.


03 Broadway – Winchcombe – Cheltenham – Bourton-on-the-Water

Vandaag starten we onze ontdekking van de Cotswolds met een wandeling in Broadway. De naam verklapt in feite al hoe het dorpje eruitziet. We houden eerst even halt aan de Broadway Tower en bezichtigen vervolgens het dorpje zelf. Heel wat kunstenaars gingen ons voor: William Morris, de vader van de Arts & Crafts, John Singer Sargent, Francis D. Millet, J.M. Barrie. Meubelontwerper Gordon Russell groeide op in Broadway. Zijn voormalige atelier is nu het Design Museum. Vervolgens rijden we naar Winchcombe voor een bezoek aan Sudeley Castle and Gardens. Het landhuis is nog steeds in privéhanden, maar een groot deel van het huis is te bezichtigen. In de kapel vind je trouwens het graf van Catherine Parr, de laatste echtgenote van koning Henry VIII. Ook de tuinen zijn een lust voor het oog. Voor de lunch rijden we naar Cheltenham, bekend als mekka voor de paardensport, maar ooit een bekend kuuroord. De chique Montpellierwijk getuigt nog steeds van dat glorierijk verleden. We maken een wandeling en voorzien wat vrije tijd in het verkeersvrije centrum met tal van shops. Op de terugweg naar Witney houden we nog even halt in het pittoreske Bourton-on-the-Water, dat het Venetië van de Cotswolds wordt genoemd. Overdag is het er vrij druk met toeristen, maar in de late namiddag zijn heel wat toeristen meestal alweer vertrokken. Ideaal om dan even door de straatjes van het dorp te kuieren. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Witney.


04 Bibury – Cirencester – Gloucester

Vandaag rijden we naar de havenstad Gloucester. Hoewel de stad helemaal niet aan de kust ligt, groeide Gloucester toch uit tot een belangrijke haven, dankzij het estuarium van de Severn en het Gloucester and Sharpness Canal. In de haven bevindt zich de meest landinwaarts gelegen reddingsboot van de Royal National Lifeboat Institution. We wandelen van de dokken naar het stadscentrum en brengen uiteraard een bezoek aan Gloucester Cathedral, één van de meest imposante kathedralen van Engeland. De kloostergang deed dienst als filmset voor Harry Potter… Lunch in Gloucester. Na de middag rijden we via Stroud en de Golden Valley naar Cirencester, ooit een belangrijke Romeinse stad. We brengen er een bezoek aan ‘The Mansion’, zoals de lokale inwoners het landhuis van Bathurst Estate noemen. Deze privéwoning wordt slechts beperkt opengesteld voor bezoekers, wat het bezoek uitermate uniek maakt. We eindigen onze ontdekkingstocht van de Cotswolds met een fotostop in Bibury, volgens William Morris het mooiste dorp van Engeland. Arlington Row is ongetwijfeld wel de meest gefotografeerde huizenrij in de Cotswolds. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Witney.


05 Oxford

Na het ontbijt laden we onze bagage in en rijden we huiswaarts. Maar we gaan niet naar huis zonder een bezoek aan de oudste universiteitsstad van het Verenigd Koninkrijk: Oxford. We maken een wandeling doorheen de stad in Inspector Morse en bezoeken één van de meest opmerkelijke colleges van de universiteit: Christ Church College. De kapel van dit unieke college is meteen ook de kathedraal van Oxford. Lunch in Oxford. Na de lunch rijden we naar Dover (of Folkestone) voor de overtocht naar Calais. Facultatief avondmaal aan boord van de ferry of in de terminal van Eurotunnel. Vanuit Calais rijden we via de autosnelwegen terug naar Vlaanderen.


 

 

PRIJS & INFO

Prijs per persoon:€ 1415.00 per persoon.

INBEGREPEN


 • Transport met plaatselijke luxeautocar gedurende de gehele reis
 • Overtocht met P&O Ferries
 • 4 overnachtingen in een 4-sterrenhotel op basis van half pension
 • Alle lunches
 • Alle in het programma vermelde bezoeken (zie oplijsting hieronder)
 • Nederlandstalige reisleider
 • Audioguides
 • Plaatselijke gidsen
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen, parkingkosten
 • Bijdrage garantiefonds
 • €5 non refundable dossierkost

UITSTAPPEN & TOEGANGSTICKETS


 • Blenheim Palace
 • Hidcote Manor Gardens
 • Shakespeare’s Birthplace
 • Broadway Tower
 • Sudeley Castle & Gardens
 • Gloucester Cathedral
 • Bathurst Estate, Cirencester
 • Christ Church College, Oxford

NIET INBEGREPEN


 • Ontbijt op dag 1
 • Avondmaal op dag 5
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: 6% van de totale reissom

 

 

4 overnachtingen in een 4-sterrenhotel te Witney.


Beschikbaar doorheen het jaar-

Geen resultaten
Bekijk PDF