Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Puglia - De hak van de Italiaanse laars

#PKG-IT-00-1

Duur : 8 dagen - 7 nachten

Bestemming : Italië

CTT Troef : Puglia is het ongekende Italië, maar net dat maakt deze reis zo bijzonder.

Beschikbaar doorheen het jaarPuglia is het ongekende Italië, maar net dat maakt deze reis zo bijzonder. De authentieke dorpjes liggen in een schilderachtige natuur, terwijl steden als Bari, Tarente en Lecce over een prachtig historisch erfgoed beschikt. De kust biedt niet alleen een uniek natuurschoon, maar de vele dorpjes zijn ook een lust voor het oog. Het groene binnenland wordt dan weer gekenmerkt door de iconische trulli. En de heerlijke gerechten van de Italiaanse keuken maken de reis compleet…

* Opmerking: Dit is een voorbeeldprogramma. Je kan jou hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag. Meer info via info@ctt.be.

 

 

01 Zaventem – Bari – Fasano

Vlucht van Zaventem naar Bari. Vanuit Bari brengt onze luxe touringcar ons naar ons verblijfshotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Fasano.


02 Grotten van Castellana – Alberobello – Martina Franca – Ostuni

We houden het vandaag behoorlijk rustig. Na het ontbijt rijden we naar de Grotten van Castellana voor een spectaculaire ondergrondse ontdekkingstocht. De ongekende regio nabij Castellana Grotte is een lappendeken van grotten, kloven en de daarbijhorende mythologische figuren. We gaan lunchen in de hoofdstad van Trulliland: Alberobello. Een trullo (meervoud trulli) is een bouwwerk met kegelvormig dak en vaak versierd met primitieve, christelijke of magische symbolen, en is typisch voor de streek tussen Bari, Brindisi en Tarente. Het hele centrum van Alberobello is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de middag verder naar Martina Franca, dat officieel omstreeks 1300 werd gesticht door Filippo D’Angio, prins van Tarente. We bezichtigen er het 17de-eeuwse Palazzo Ducale en de 4 overgebleven renaissance- en barokpoorten van de voormalige stadsomwalling. Vervolgens naar Ostuni, de stad die vanwege de witte kleur Città Bianca wordt genoemd. Op het hoogste punt in de stad staat de bruinkleurige kathedraal met de opmerkelijke majolica koepel. Je krijgt er een schitterend uitzicht over de stad en het aflopende land richting de helderblauwe Adriatische Zee. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Fasano.


03 Monopoli – Polignano a Mare – Conversano

Na het overheerlijke ontbijt trekken we naar het pittoreske vissersdorp Monopoli. De pastelkleurige huizen in het typische middeleeuwse stratenpatroon vormen een perfect decor voor een wandeling. We kuieren langsheen de Piazza Guiseppe Garibaldi met o.a. de Torre Civica, de Porto Antico (de oude haven), de kathedraal, het Palazzo Palmieri en de iconische vuurtoren. Voor de lunch rijden we naar Polignano a Mare. De Oude Grieken kenden deze plek al, al zijn de Griekse en Romeinse overblijfselen quasi zo goed als verdwenen. Het middeleeuwse dorp is wel nog grotendeels intact. De Chiesa Madre dateert bijv. uit 1295. Het stadje is opgebouwd tegen een steile rotswand boven de Grotto Palazzese, dat momenteel als hotel-restaurant wordt uitgebaat. We sluiten de dag af in Conversano, waar we de burcht van de Normandiërs, die op ruïnes van een 6de-eeuwse versterking werd gebouwd, kunnen bewonderen. Conversano was ooit ook de thuisbasis van het Monster van Apulië. Dat was de bijnaam van de abdis van het plaatselijke Benedictinessenklooster, die merkwaardige voorrechten verwierf. Zo mocht zij als vrouwelijke abdis een mijter dragen. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Fasano.


04 Matera – Altamura – Il Pulo

Vandaag bereiken we na een mooie tocht door het Italiaanse binnenland één van de hoogtepunten van onze reis: Matera. De hoofdstad van Basilicata is één van de boeiendste steden van de hele Meezogiorno. De beroemde Sassi – de opeengestapelde holwoningen die vroeger door de allerarmsten werden bewoond, maar nu vooral door kunstenaars gegeerd zijn – kunnen uiteraard niet ontbreken in ons programma. We worden er rondgeleid door een plaatselijke, gespecialiseerde gids. Na de lunch trekken we naar Altamura, gekend als de ‘Lionessa di Puglia’ (de leeuwin van Apulië). Het mooie historische centrum wordt gedomineerd door de prachtige kathedraal, die we uiteraard bezoeken. Voor we terug naar Fassano rijden, bezichtigen we nog even de vallei van Il Pulo. De vallei heeft een doorsnede van 500 m en een diepte van circa 75 m. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Fasano.


05 Brindisi – Lecce

Na het ontbijt begeven we ons naar Brindisi. Het hart van de oude stad is gelegen aan de Porto di Brindisi. De grootste natuurlijke haven ter wereld was al in de Romeinse tijd een strategisch heel belangrijke haven. De beroemde Romeinse dichter Vergilius overleed in Brindisi. Een wandeling langsheen de Colonne Terminali dellia Via Appia, de kathedraal (met een prachtige mozaïekvloer), het Zwabisch kasteel, Tempio di San Giovanni al Sepolcro en tal van andere bezienswaardigheden laat ons kennismaken met de stad. Na de lunch verder naar Lecce, de hoofdstad van Puglia. De stad wordt omwille van de talloze historische monumenten en rijke tradities ook wel eens het ‘Athene van Puglia’ genoemd. Vandaag wordt meestal verwezen naar Lecce als het ‘Firenze van het zuiden’. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Fasano.


06 Tarente

Vandaag brengen we een uitgebreid bezoek aan Tarente, één van de oudste handelssteden van Italië. De stad werd gesticht door de Grieken, die de plaats Taras noemden naar hun mythologische held. De Romeinen spraken dan weer over Tarentum. De Citta Vecchia – de Oude Stad – ligt op een eilandje en heeft 4 hoofdstraten. De rest van de straatjes zijn smal en kronkelen zodanig dat de vijandelijke legers de doorgang werden belemmerd. Tarente is één van de weinige grote steden aan de Ionische Zee in Puglia, maar heeft heel wat bezienswaardigheden: het kasteel van Aragon, de klokkentoren, het stadhuis, de kathedraal San Cataldo, de Santuario Madonna della Salute, de Grieks-Romeinse necropolis, … et cetera. Voor de lunch prijzen we de plaatselijke mosselen aan. De combinatie van het zoutgehalte in de zee en het zoete water uit de onderzeese bronnen van de rivier geven de mosselen een speciale smaak. Ze worden dan ook in alle mogelijke gerechten gebruikt! Avondmaal en overnachting in ons hotel te Fasano.


07 Castel del Monte – Barletta – Trani

We starten de dag na het ontbijt met een bezoek aan het Castel del Monte. Toen keizer Frederik II van Hohenstaufen dit kasteel in de buurt van Bari bouwde in de 13de eeuw, doordrenkte hij het met symboliek. Dit blijkt uit de locatie, de wiskundige en astronomische precisie van het ontwerp en de perfect regelmatige vorm. Het kasteel ligt 29 kilometer ten zuiden van Barletta in de gemeente Andria, op een rotspunt die het omliggende landschap domineert. Het kasteel is gebouwd in een regelmatige achthoek rond een binnenplaats, met in elke hoek een achthoekige toren. Het gebouw heeft een uniek middeleeuwse militaire architectuur en vormt een geslaagde combinatie van elementen uit de klassieke oudheid, de islamitische Oriënt en Noord-Europese cisterciënzer gotiek. Het kasteel staat al sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt ook afgebeeld op de Italiaanse eurocent. Voor de lunch rijden we naar Barletta, dat in de 12de en 13de eeuw meermaals als vertrekpunt voor de kruistochten diende. In de mooie stadskern staan tal van middeleeuwse gebouwen, maar het symbool van de stad is de Colussus, een Romeins standbeeld van een Byzantijnse keizer. We sluiten de dag af in de eeuwenoude stad Trani. We maken er een wandeling in het historische centrum en brengen een bezoek aan het imposante Castello Svevo. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Fasano.


08 Bari – Zaventem

Na het ontbijt laden we onze bagage opnieuw in en rijden we naar Bari. Voor we naar de luchthaven trekken, brengen we nog een bezoek aan de historische havenstad. De stad van Sinterklaas – Sint-Nicolaas, bisschop van Myra, ligt begraven in de San Nicola-basiliek – heeft een schat aan historische gebouwen, die elk op zich de moeite lonen voor een bezoek. Omdat de tijd voor ons beperkt is, houden we het bij een bezoek aan de indrukwekkende en rijk versierde San Nicola-basiliek en het Castello Normanno-Svevo. Na de lunch rijden we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.


 

 

PRIJS & INFO

Prijs per persoon:€ 1625.00 per persoon.

INBEGREPEN


 • Heen- en terugvlucht van Brussels International Airport (Zaventem) naar Bari
 • Transport met plaatselijke luxeautocar gedurende de gehele reis
 • 7 overnachtingen in een 4-sterrenhotel op basis van half pension
 • Alle lunches (m.u.v. dag 1)
 • Alle in het programma vermelde bezoeken
 • Nederlandstalige reisleider
 • Audioguides
 • Plaatselijke gidsen
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen, parkingkosten
 • Bijdrage garantiefonds
 • €5 non refundable dossierkost

UITSTAPPEN & TOEGANGSTICKETS


 • Grotten van Castellana
 • Kasteel van Conversano
 • Geleid bezoek Sassi di Matera
 • Kathedraal van Altamura
 • Castello Aragonese
 • Castel del Monte
 • Castello Svevo
 • San Nicola-basiliek
 • Castello Normanno-Svevo

NIET INBEGREPEN


 • Ontbijt en middagmaal op dag 1
 • Avondmaal op dag 8
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: 9% van de totale reissom

 

 

7 overnachtingen in een 4-sterrenhotel op basis van half pension.


Beschikbaar doorheen het jaar-

Geen resultaten
Bekijk PDF