Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Schotland - Land van contrasten

#PKG-GB-00-3

Duur : 9 dagen - 8 nachten

Bestemming : Groot-Brittanië

CTT Troef : Verken de mystiek van schotland tijdens een onvergetelijke groepsreis.

Beschikbaar doorheen het jaar



Schotland is één van de weinige landen in Europa die de toerist op zowat alle vlakken weet te bekoren: adembenemende natuur, historische gebouwen en een rijke traditie, gastronomie en natuurlijk ook de vele whiskydistilleerderijen. Wie naar Schotland trekt, wil er altijd terugkeren…

* Opmerking: Dit is een voorbeeldprogramma. Je kan jou hier niet individueel op inschrijven. Wij kunnen deze reis wel verwezenlijken bij een groepsaanvraag. Meer info via info@ctt.be.

 

 

01 Zaventem – Edinburgh

Vlucht van Zaventem naar Edinburgh. Aan de luchthaven van Edinburgh wacht onze autocar ons op voor de reis. Op weg naar het centrum van Edinburgh houden we halt aan Roslyn Chapel, een hoogtepunt van de Schotse gotiek en wereldberoemd geworden dankzij het verhaal van The Da Vinci Code. Verder naar Calton Hill voor een eerste unieke kijk op de Schotse hoofdstad Edinburgh. Bovenop de uitgedoofde vulkaanheuvel krijgen we niet alleen een mooi zicht op de Oude en Nieuwe Stad van Edinburgh, maar vinden we ook tal van monumenten en historische gebouwen. We begrijpen meteen waarop Edinburgh het Athene van het Noorden wordt genoemd. Avondmaal en overnachting in ons hotel in de Old Town van Edinburgh.


02 Edinburgh

Na het typische Schotse ontbijt gaan we te voet op verkenning doorheen het middeleeuwse hart van Edinburgh. We brengen een bezoek aan Edinburgh Castle, waar we o.a. de Schotse regalia kunnen bewonderen. Vervolgens lunchen we in een historische Schotse pub. Na de middag wandelen we de Royal Mile verder af tot aan het Palace of Holyroodhouse, de officiële verblijfplaats van het Britse vorstenhuis. We bezoeken het paleis met audiogidsen en kunnen er de officiële kamers te bezichtigen. Bij mooi weer is het ook heerlijk vertoeven in de koninklijke tuin. Avondmaal en overnachting in ons hotel in het centrum van de Old Town in Edinburgh.


03 Edinburgh

Na het ontbijt wandelen we doorheen de New Town, het deel van Edinburgh dat in Georgian style werd opgebouwd voor de gegoede burgerij uit de 19de eeuw. Na de verkwikkende ochtendwandeling rijden we naar de haven van Edinburgh: Leith. Daar brengen we een bezoek – met Nederlandstalige audiogidsen – aan het Royal Yacht Britannia, het voormalige exclusieve jacht van Queen Elizabeth II en Prince Philip. Het jacht werd uiteraard ook gebruikt voor de honeymoons van hun kinderen… Tenslotte rijden we naar de Royal Botanic Garden waar we de benen nog eens kunnen strekken te midden van prachtige bomen, bloemen en andere planten. Avondmaal en overnachting in ons hotel in de Old Town van Edinburgh.


04 Stirling – Perth

Na het ontbijt laden we onze bagage op de autocar en verlaten we de Schotse hoofdstad. Via de beroemde Forth Bridge – waarvan vooral de spoorbrug een staaltje van 19de-eeuws vakmanschap is – rijden we naar Dunfermline voor een bezoek aan de ruïnes van de historische abdij en de prachtige gotische kerk. Tijdens de middeleeuwen was Dunfermline Abbey de koninklijke begraafplaats: o.a. Robert the Bruce werd hier begraven. Vervolgens rijden we naar Stirling, de poort tot de Schotse Highlands. Lunch in Stirling. Na de middag brengen we een bezoek aan het National Wallace Monument, dat een schitterend uitzicht biedt op de omgeving. Via de Trossachs, een voorbode van de Highlands, rijden we naar Perth, naar eigen zeggen “the Perthect Centre of Scotland”. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Perth.


05 Culloden – Inverness

Vanuit Perth rijden we naar Glamis Castle, de geboorteplek van Elizabeth, de Queen Mum. Alleen al de oprijlaan van Glamis Castle rechtvaardigt een bezoek, maar het kasteel heeft een bewogen geschiedenis, die je tijdens een geleide rondleiding doorheen de diverse delen van het kasteel kunt ontdekken. Daarna rijden we naar Pitlochry, bekend voor de whiskystokerijen van Elradour en Blair Atholl, maar ook van de zalmladder. Lunch in Pitlochry. Na de middag houden we nog even halt bij Queen’s View voor een adembenemend zicht over Loch Tummel. Daarna rijden we naar de hoofdstad van de Highlands: Inverness. Voor we in Inverness op stap gaan, brengen we een bezoek aan het beruchte slagveld van Culloden Moor. De nederlaag van de Jacobieten zorgde voor een gigantisch litteken in de Schotse geschiedenis. Het verhaal van de vlucht van Bonnie Prince Charlie werd vereeuwigd in het lied “Skye Boat Song”, dat o.a. als themanummer voor de bekende TV-serie Outlander werd gebruikt. In Inverness maken we nog een korte wandeling vooraleer in te checken in ons hotel. Avondmaal en overnachting in Inverness.


06 Loch Ness – Skye – Portree

Vanuit Inverness rijden we naar het overbekende Loch Ness, waar we in de Loch Ness Centre op zoek gaan naar de waarheid achter Nessie, het beruchte monster van Loch Ness. Daarna rijden we verder via het indrukwekkende Glen Shiel naar Dornie voor een bezoek aan Eilean Donan Castle, het meest gefotografeerde kasteel van Schotland. De thuishaven van de clan McRae figureerde ook in heel wat bekende films: Highlander, Maid of Honor, The World Is Not Enough, … et cetera. Lunch ter plaatse. Daarna rijden we naar het eiland Skye, het eiland van de mist, maar met een prachtige natuur. Voor we in Portree, de hoofdstad van Skye, arriveren, verkennen we met de autocar het schiereiland Trotternish, bekend voor de prachtige natuur van de Cuillin Hills en de Quiraing. We bezichtigen enkele opmerkelijke natuurfenomenen zoals de Old Man of Storr, de waterval van Lealt, de Kilt Rock en de vermeende voetafdrukken van dinosaurussen. We brengen ook een bezoek aan het Skye Museum of Island Life, waar de typische Schotse black cottages nog te bewonderen zijn. Avondmaal en logies in het Cuillin Hills Hotel in Portree.


07 Glen Coe – Oban

We vertrekken vroeg in de morgen en rijden naar Armadale om er de ferry richting Mallaig te nemen. Via de Road to the Isles bereiken we Glenfinnan. We houden er even halt om het Glenfinnan Monument te bewonderen en ons de vergapen aan de Jacobite Steam Train op het Glenfinnan Viaduct. Via de ‘Trappen van Neptunus’, een systeem van opeenvolgende sluizen in Banavie, bereiken we Fort William, het mekka voor de wandelaars. Vooral de wandeling naar Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk (1344 m hoog) is populair. Lunch in Fort William. Na de middag rijden we door de bekendste vallei van Schotland: Glen Coe. We krijgen er het verhaal van de Glencoe Massacre en voorzien uiteraard enkele fotostops. Daarna checken we in Oban in ons hotel voor avondmaal en overnachting.


08 Mull – Iona – Staffa

Na het ontbijt rijden we richting de ferry voor de overtocht naar het eiland Mull. We rijden vervolgens van oost naar west op die eiland vol natuurpracht. Aan de westzijde van het eiland nemen we vervolgens opnieuw de ferry, ditmaal richting het eilandje Iona, de bakermat van het Schots-Keltisch christendom. We brengen een bezoek aan Iona Abbey. Lunch in Iona. Na de middag varen we met een typische boot richting het onbewoonde eilandje Staffa, waar we ons kunnen vergapen aan de basaltkolommen van o.a. Fingal’s Cave en de vele papegaaiduikers. Daarna terug naar Mull om met de autocar terug te rijden en via de ferry opnieuw in Oban te arriveren. Avondmaal en overnachting in Oban.


09 Falkirk – Zaventem

Vanuit Oban rijden we via Inveraray naar Luss, een pittoresk dorpje aan de oever van het grootste loch (qua oppervlakte) van Schotland: Loch Lomond. We voorzien er even tijd om de benen te strekken. Daarna rijden we verder naar Falkirk, waar we het innoverende Falkirk Wheel bezichtigen. De toch wel heel opmerkelijke scheepslift is een mooi voorbeeld van de inventiviteit van de Schotse ingenieurs. Lunch ter plaatse. Na de middag rijden we naar de luchthaven van Edinburgh. Vlucht van Edinburgh naar Zaventem.


 

 

PRIJS & INFO

Prijs per persoon:€ 2400.00 per persoon.

INBEGREPEN


 • Heen- en terugvlucht van Brussels International Airport (Zaventem) naar Edinburgh
 • Transport met plaatselijke luxeautocar gedurende de gehele reis
 • Ferry van Armadale naar Mallaig
 • Ferry van Oban naar Craignure (heen en terug)
 • Ferry van Fionnphort naar Iona
 • Boottocht naar Staffa
 • 8 overnachtingen in 4-sterrenhotels op basis van halfpension
 • Alle lunches (m.u.v. dag 1)
 • Alle in het programma vermelde bezoeken (zie oplijsting hieronder)
 • Nederlandstalige reisleider
 • Audioguides
 • Plaatselijke gidsen
 • Btw, verblijfsbelasting, baantaksen, parkingkosten en bijdrage garantiefonds
 • €5 non refundable dossierkost

UITSTAPPEN & TOEGANGSTICKETS


 • Roslyn Chapel
 • Edinburgh Castle
 • Palace of Holyroodhouse
 • Royal Yacht Britannia
 • Dunfermline Abbey
 • National Wallace Monument
 • Glamis Castle
 • Loch Ness Centre
 • Eilean Donan Castle
 • Skye Museum of Island Life
 • Inveraray Castle
 • Falkirk Wheel

NIET INBEGREPEN


 • Ontbijt en middagmaal op dag 1
 • Avondmaal op dag 8
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: 7% van de totale reissom

 

 

8 overnachtingen in 4-sterrenhotels op basis van halfpension.


Beschikbaar doorheen het jaar-

Geen resultaten
Bekijk PDF