Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Sologne - parel in de Loirevallei

#PKG-26

Duur : 4 dagen - 3 nachten

Bestemming : Frankrijk

CTT Troef : Harmonieuze cocktail van natuur, cultuur, wijn en gastronomie

voorjaar - zomer - najaar

2022

Vanaf

699.00€

 

Sologne - parel in de Loirevallei

 

De kastelen van de Loire en de Sologne zijn wereldwijd bekend, omdat ze tot de mooiste architectuur van Frankrijk behoren maar ook omdat ze een belangrijke rol gespeeld hebben in de geschiedenis. Het is een boeiend verhaal van intriges, samenzweringen met dramatische afloop en liefdesavonturen. Precies die combinatie van kunstschoon en bewogen historiek maakt de kastelen van de Loire zo aantrekkelijk. Voeg daarbij de schitterende omgeving, de uitgestrekte landgoederen, de kasteeltuinen, de vallei met wijngaarden en niet te vergeten de machtige rivier die door het koninklijke land stroomt. Deze  reis is een harmonieuze cocktail van natuur, cultuur, wijn en gastronomie.

 

Dag 1
België - Reims - Chilleurs-aux-Bois- Orléans

We vertrekken vroeg in de ochtend en rijden richting de Champagne. Nabij Reims stoppen we voor een ontbijt. We rijden verder richting Chilleurs-aux-Bois, aan de noordelijke grens van het bos van Orléans.  We stoppen voor een lichte lunch en bezoeken daarna het prachtige kasteel van Chamerolles. Dit kasteel werd tijdens de Renaissance gebouwd, door Lancelot I du Lac, kamerheer van Lodewijk XII. Tegenwoordig is het kasteel één van de zeldzame Franse musea met parfum als onderwerp. We wandelen door de fraaie interieurs in het thema van de geschiedenis van het parfum en de hygiëne. Na dit ‘geurige’ bezoek stappen we terug aan boord van onze autocar voor de rit naar Orléans. We checken in ons ****-hotel in voor avondmaal en overnachting.


Dag 2
Orléans - Vendôme - Orléans

Na het ontbijt verkennen we Orléans. In Orléans zijn thema’s als geschiedenis, Jeanne d’Arc en de rivier de Loire nooit veraf. We brengen een bezoek aan het centrum met het machtige Place du Martroi waar we een beeld zien van de maagd van Orléans, Jeanne d’Arc, verder langs het hotel Groslot naar de kathedraal St.-Croix. We genieten van ons middagmaal in het hart van de stad. Na de lunch rijden we naar het rustige, charmante Vendôme. We wandelen langs de historische vakwerkhuizen en bezichtigen de abbaye de la Trinité met de laatgotische voorgevel en romaanse klokkentoren.  We nemen wat vrije tijd voor het bekijken van de vele boetiekjes in de Rue du Change of wandelen tot aan het het boven de stad gelegen park van het feodaal kasteel Bourbon-Vendôme voor een schitterend uitzicht. Terugkeer naar Orléans voor het avondmaal en de overnachting.

 
Dag 3
Orléans - Blois - Cour-Chevery - Orléans
Vandaag staat een bezoek aan het Koninklijke Blois op het programma. We rijden tot aan het fraaie Château Royal de Blois waar we vanop het plein een adembenemend uitzicht op de Loire hebben. Tegenover de ingang van het kasteel, is het Maison de la Magie de Robert Houdini, de beroemde boeienkoning. Blois kun je het best ontdekken op een slentertocht door de stad. De leuke oude straatjes in de omgeving van het kasteel en nabij de Cathédrale Saint-Louis zijn meer dan de moeite waard. Na Blois gaan we bij Kuifje op de lunch in het het kasteel van Cheverny. Na de lunch bezoeken we dit classicistisch gebouw dat dateert uit de 17e eeuw. Het uitzonderljke interieur is schitterend en weelderig. Het kasteel van Cheverny is ook bijzonder omdat het een inspiratiebron was voor striptekenaar Hergé. Kasteel Molensloot en kapitein Haddock loeren om de hoek. Je kunt er een permanente tentoonstelling bezoeken onder het motto ‘de Geheimen van Molensloot’. Op de terugweg naar Orléans stoppen we in  Muides-sur-Loire aan het  Domaine  du Croc du Merle voor een bezoek en wijndegustatie. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 4
Orléans - Chartres - België

Op deze laatste dag op Frans grondgebied rijden we van Orléans naar Chartres. Chartres is de hoofdstad van het departement Eure-et-Loir. Het oude stadscentrum bestaat uit een bovenstad en een benedenstad. We bezoeken de Cathédrale Notre-Dame de Chartres in de bovenstad. Deze 12e eeuwse gotische kerk staat op een heuvel van waarop je een prachtig uitzicht hebt op de rest van de stad. In de imposante Kathedraal van Chartres staan heel wat kunstwerken. Op een mooi plein vlakbij vind je de markthal uit 1899. Op markdagen, woensdag en zaterdag, brengt de plaatselijke bevolking hier heerlijke streekproducten aan de man. We wandelen langs de oevers van de Eure in de benedenstaden je kunt er heerlijk wandelen door de straatjes en langs de rivierloop. Het is hier wat minder toeristisch en je kunt er dus echt genieten van de schoonheid van Chartres. We lunchen ein Chartres vooraleer we de terugtocht naar België aanvatten. 


Prijs per persoon: vanaf €699,00

Toeslag single: € 189,00 per persoon


Inbegrepen in de prijs:

 • Transport per luxe touringcar met ervaren chauffeur gedurende het volledige verblijf.
 • Nederlandstalige gids gedurende de volledige reis
 • 3 overnachtingen in hotel **** op basis van half pension
 • 4 middagmalen  (1 hoofdschotel + water en ¼ wijn) - (dag 3 in de Orangerie van het Kasteel van Cheverny)
 • Alle vermelde uitstappen en toegangstickets
 • Audioguidesysteem
 • verblijfbelasting, BTW en garantiefonds
   

Toegangstickets en uitstappen:

 • Kasteel van Chamerolles: ticket (parfum-wandeltocht)
 • Vendôme: abbaye de la Trinité
 • Kasteel van Chéverny
 • Muides-sur-Loire – wijngaard en degustatie (Domaine Du Croc du Merle
 • Chartres : kathedraal


Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige dranken bij de lunches en dranken bij de avondmalen
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 6% van de reissom met een minimum van €30,00

voorjaar - zomer - najaar-2022

Bekijk PDF
Logo IATA