Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Griekenland - ‘Peloponnesos, de bakermat van onze beschaving’

#PKG-72

Duur : 8 dagen - 7 nachten

Bestemming : Griekenland

CTT Troef : 8-daagse trip doorheen Griekenland

29/09/2022

06/10/2022

Vanaf

1590.00€

 

8-daagse trip doorheen de bakermat van onze Westerse beschaving

 

Griekenland is de bakermat van onze Westerse beschaving. Tijdens deze reis maken we kennis met de vele aspecten van de rijke cultuur afwisselend met het schitterend landschap.  Athene is voor velen het symbool van al wat Griekenland groot maakt en mag zich één van de oudste steden ter wereld noemen. Het klassieke Griekenland heeft nog veel meer te bieden, Epidaurus, Mykene,.... Deze rondreis is een echte aanrader!


Dag 1  
Brussel - Athene

Afspraak in Brussel voor onze rechtstreekse vlucht naar Athene. Hier aangekomen worden we opgewacht door plaatselijke touringcar. We rijden eerst naar ons hotel voor de check-in en vertrekken daarna voor een wandeling in Plaka, de populairste wijk van Athene. We wandelen door de nauwe, meestal steil oplopende straatjes, waarbij de Akropolis steeds op de achtergrond te zien is. In Plaka ziet u niet alleen souvenir winkeltjes, restaurants en taverna’s, maar ook veel Byzantijnse kerkjes. We wandelen tot aan ‘Anafiotika’ het hoger gelegen gedeelte, vlak aan de voet van de Akropolis. Men zegt dat dit de oudste wijk is van het hedendaagse Athene. Na de wandeling keren we terug naar ons*** hotel voor het avondmaal en overnachting.. 


Dag 2 
Athene - Mykene - Tolo

We genieten van ons ontbijt een starten de dag met een vroege bezichtiging van het Akropolis. Daarna vertrekken we richting Mycene voor de lunch. Na de lunch verkennen we de burcht van Mycene. Mycene was één van de belangrijkste steden in de oudheid. De indrukwekkende koningsburcht werd enkel bewoond door de heersende klasse. Vooral de Leeuwenpoort, het oudste bekende monumentale beeldhouwwerk van Europa, is wereldberoemd. Ouder dan de burcht zelf zijn de zogenaamde schachtgraven waarin verscheidene dode leden van de koninklijke familie werden bijgezet. Na dit bezoek rijden we naar ons ****verblijfshotel in Tolo. Avondmaal en overnachting.


Dag 3 
Tolo - Arcadië – Dimitsána – Tolo

Na het ontbijt starten we onze rondrit over het ongerepte platteland van Arcadië, waar onze eerste halte de Lousioskloof is. Deze kloof is 5km lang en bijna 300m diep in het smalste en meest spectaculaire gedeelte. Op weg naar Dimitsána, gelegen op de plek van de antieke stad Teuthis, bezoeken we eerst het klooster Moni Kernitsas. Aangekomen in
Dimitsána nemen we onze lunch. Het moderne Dimitsána valt op door zijn schilderachtige steegjes met herenhuizen van wel vijf verdiepingen hoog. Terug naar Tolo voor het avondmaal en overnachting.


Dag  4
Tolo - Mystras - Tolo

Na het ontbijt rijden we naar Mystras, ook wel ‘Ghost City’ genoemd en het centrum van het Byzantijnse Peloponnesos. Onder Byzantijns bestuur breidde de stad zich snel uit. Van 1350 tot 1460 was het de residentie van de Byzantijnse stafhouder, steeds de zoon of broer van de regerende keizer. De despoten verfraaiden de stad met kerken, kloosters en paleizen. In de kerken kunnen we vele fresco’s bewonderen. Na het middagmaal rijden we terug naar Tolo. Avondmaal en overnachting in het hotel.


Dag  5
Tolo - Hydra - Spetses - Tolo

Na het ontbijt staat een dagje ‘Island Hopping’ op het programma. We vertrekken uit de haven van Tolo en varen naar het eiland Hydra, in de Egeïsche Zee. Het eiland is de laatste jaren uitgegroeid tot een kosmopolitisch en artistiek centrum. De 18de en 19de eeuwse herenhuizen getuigen van de vroegere rijkdom en grandeur. Ook de mooie kloosters en kerken vragen onze aandacht. Hier nemen we de lunch. Daarna terug de boot op en verder naar Spetses. Rondom de haven zijn vele kanonnen te zien. We maken een wandeling naar de vuurtoren, langs kiezelstranden, mooie huizen, gezellige haventjes en mooie pleintjes. We nemen de rest van de namiddag vrij. Tegen de avond varen we terug naar Tolo voor het avondmaal en overnachting.
 

Dag  6 
Tolo

Vandaag genieten we van een vrije dag en vrije lunch. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel in Tolo.


Dag  7
Tolo - Epidaurus - Nauplion - Tolo

Na ons ontbijt bezoeken we in de voormiddag het theater van Epidaurus, één van de best bewaarde theaters in Griekenland met een fantastische akoestiek. Het ligt als een reusachtige schelp tegen de flank van een heuvel en werd in de 4de eeuw voor Christus gebouwd. Verder naar Nauplion. De marmeren wegbedekking en de opvallende homogene architectuur maken van Nauplion veruit de elegantste stad van Griekenland. Het stadsbeeld wordt vooral beheerst door drie indrukwekkende vestingen. We maken een korte wandeling door de eerste hoofdstad van Griekenland langs het beeld van Kapodistrias, koning Otto I en de Leeuw van Bavaria. De bus brengt ons terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag  8
Tolo - Athene - België

Na ons ontbijt rijden we eerst langs het kanaal van Korinthië, aangelegd in het laatste decennium van de 19de eeuw, op de plaats waar de landengte het smalst is. Sindsdien is Peloponnesos geen schiereiland meer, maar een heus eiland. We lunchen in een hotel in de baai van Athene, vooraleer we naar de luchthaven rijden voor onze terugvlucht.

 

Prijs per persoon op basis van een 2-persoonskamer:
VANAF €1590.00 per persoon

Single toeslag:  € 249,00 per persoon

 

Deze prijs omvat:

 • Vluchten Brussel – Athene – Brussel met Brussels Airlines in Economy Classic
 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 1 overnachting in Athene in ****hotel op basis van half pension
 • 6 overnachtingen in **** hotel in Tolo op basis van half pension
 • 7 middagmalen (hoofdschotel + water en ¼ wijn)
 • Alle vermelde uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • Btw, verblijfsbelasting, huidige baantaksen en garantiefonds


Gidsen ter plaatse (inbegrepen):

 • Athene: Acropolis met plaatselijke gids
 • Mycene: burcht en schatgraven met plaatselijke gids
 • Dimitsana: Moni Kernitsas
 • Mystras met plaatselijke gids
 • Island Hopping met boot tussen Tolo en Hydra
 • Epidaurus met plaatselijke gids
   

Deze prijs omvat niet:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie & bijstandsverzekering: 7% van de reissom
 • Vrijblijvende fooien voor chauffeur en gids.
 • Lunch dag 1
 • Overige dranken bij de lunch en avondmaal

 

Hotels

Athene:
Breeze Boutique Hotel****

 

Tolo:
King Minos****

 


29/09/2022-06/10/2022

Geen resultaten
Bekijk PDF
Logo IATA