Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Griekenland - bakermat van onze beschaving

#PKG-50

Duur : 8 dagen - 7 nachten

Bestemming : Griekenland

CTT Troef : 8-daagse trip doorheen Griekenland

Mei t.e.m. oktober

2022

Vanaf

1399.00€

 

8-daagse trip doorheen de bakermat van onze Westerse beschaving

 

Griekenland is de bakermat van onze Westerse beschaving. Tijdens deze reis maken we kennis met de vele aspecten van de rijke cultuur afwisselend met het schitterend landschap.  Athene is voor velen het symbool van al wat Griekenland groot maakt en mag zich één van de oudste steden ter wereld noemen. Het klassieke Griekenland heeft nog veel meer te bieden, Epidaurus, Mykene,.... Deze rondreis is een echte aanrader!


Dag 1  
Brussel - Athene

Afspraak in Brussel voor onze rechtstreekse vlucht naar Athene. In Athene worden we opgewacht door een luxe touringcar die ons naar het centrum brengt. Athene, de grootste stad van Griekenland en met ruim 3 miljoen inwoners één van de grootste van Europa. Bijna 40% van de Grieken woont in Athene. De stad is rijk aan geschiedenis. We rijden eerst naar ons hotel voor de check-in en vertrekken daarna voor een wandeling in Plaka, de populairste wijk van Athene. We wandelen door de nauwe, meestal steil oplopende straatjes, waarbij de Akropolis steeds op de achtergrond te zien is. Plaka zie je niet alleen souvenirwinkeltjes, restaurants en taverna's, maar ook veel Byzantijnse kerkjes. We wandelen tot aan 'Anafiotika', het hoger gelegen gedeelte, vlak aan de voet van de Akropolis. Men zegt dat dit de oudste wijk is van het hedendaags Athene. Na de wandeling keren we terug naar ons hotel voor het avondmaal en overnachting. 


Dag 2 
Athene - Corinthië - Mykene - Tolo

Via het kanaal van Korinthe rijden we naar Mykene. We bezoeken de indrukwekkende koningsburcht die enkel bewoond werd door de heersende klasse. Vooral de Leeuwenpoort, het oudste bekende monumentale beeldhouwwerk van Europa, is hier wereldberoemd. Ouder dan de burcht zelf zijn de zogenaamde schachtgraven waarin verscheidene dode leden van de Koninklijke familie werden bijgezet.  Avondmaal en overnachting.


Dag 3 
Tolo - Epidaurus - Nauplion - Tolo

Na het ontbijt bezoeken we in de voormiddag het theater van Epidaurus, één van de best bewaarde theaters in Griekenland. Het ligt als een reusachtige schelp tegen de flank van een heuvel en werd in de 4de eeuw voor Christus gebouwd. De akoestiek is er fantastisch. Verder naar Nauplion. De marmeren wegbedekking en de opvallende homogene architectuur maken van Nauplion veruit de elegantste stad van Griekenland. Het stadsbeeld wordt vooral beheerst door drie indrukwekkende vestingen. We maken een korte wandeling door de eerste hoofdstad van Griekenland langs het beeld van Kapodistrias, koning Otto I en de Leeuw van Bavaria. De bus brengt ons terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.


Dag  4
Tolo - Hydra - Spetses - Tolo

Na het ontbijt vertrekken we voor een dagje ‘Island Hopping’. We vertrekken uit de haven van Tolo en varen naar het eiland Hydra, in de Egeïsche Zee. Het eiland is de laatste jaren uitgegroeid tot een kosmopolitisch en artistiek centrum. De 18de- en 19de-eeuwse herenhuizen getuigen van de vroegere rijkdom en grandeur. Ook de mooie kloosters en kerken vragen onze aandacht. Hier nemen we de lunch om daarna verder te varen naar Spetses. We wandelen langs kiezelstranden, mooie huizen, gezellige haventjes en mooie pleintjes. Tegen de avond varen we terug naar Tolo voor avondmaal en overnachting.


Dag  5
Tolo - Mystras - Olympia

Na het ontbijt rijden we naar Mystras, ook wel ‘Ghost City’ genoemd, en het centrum van het Byzantijnse Peloponnesos. Onder Byzantijns bestuur breidde de stad zich snel uit. Van 1350 tot 1460 was het de residentie van de Byzantijnse stadhouder, steeds de zoon of broer van de regerende keizer. De despoten verfraaiden de stad met kerken, kloosters en paleizen. In de kerken kunnen we de vele fresco’s bewonderen. Na het middagmaal rijden we naar Olympia. Hotel en overnachting.


Dag  6 
Olympia - Delphi

Na het ontbijt bezoeken we de antieke site van Olympia. We bezoeken de tempel van Zeus, ooit een van de rijkste Dorische bouwwerken en beroemd in de oudheid om het prachtig beeld van de oppergod van de hand van Phidias, één van de zeven wereldwonderen. Rijen zuilentrommels getuigen van de vergane glorie. Voor de tempel van Hera wordt nog steeds de olympische vlam ontstoken. Sportievelingen kunnen in het prytaneion, het bouleuterion en vooral in het gymnasion en stadion hun fantasie de vrije loop laten. We rijden langs de Golf van Korinthe en over de 2250 m lange hangbrug van Charias Trikoupis die Antirion met Rion linkt. Verder naar Delphi. Hotel en overnachting.


Dag  7
Delphi - Athene

’s Morgens, bezoek aan Delphi. De godsdienstige en geestelijke uitstraling die van deze oude orakelplaats uitging, reikte tot ver buiten de Helleense wereld. In een verbluffende omgeving klampt het heiligdom van Apollo zich vast aan de flanken van de Parnassos, wellicht een van de meest majestueuze bergen van Hellas. Geen wonder dat de oude Grieken dit oord beschouwden als het middelpunt, de navel (omphalos), van de wereld. Nu nog is de indruk die men van Delphi meedraagt, onuitwisbaar. In de 2de eeuw na Chr. spreekt Plinius van 3000 beelden; slechts enkele daarvan zijn overgebleven en werden ondergebracht in het plaatselijk museum, o.m. de beroemde bronzen Auriga (wagenmenner). Bezoek aan de archeologische site en het museum. Na de lunch rijden we terug naar Athene. In Athene nemen we het avondmaal in Plaka. Overnachting.


Dag  8
Athene - België

Na een vroeg ontbijt checken we uit en vertrekken we naar de Acropolisheuvel, we bezoeken de tempel van Nike, de godin van de overwinning, het dionyustheater, en natuurlijk het Parthenon, het hoogtepunt van de Atheense bouwkunst. De bus brengt ons daarna naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel. 


Deze prijs omvat:

 • Vluchten met SN Brussels Airlines: Brussel - Athene - Brussel
 • Luxe touringcar met ervaren chauffeur gedurende de hele reis.
 • Nederlandstalige begeleider gedurende het volledige verblijf
 • Lokale gids tijdens de bezoeken aan de opgravingen
 • 1 overnachting in Athene op basis van half pension
 • 3 overnachtingen in Tolo op basis van half pension
 • 1 overnachting in Olympia op basis van half pension
 • 1 overnachting in Athene op basis van half pension
 • 6 middaglunches (1 hoofdschotel +  water en wijn)
 • 1 avondmaal in Plaka Athene op de laatste avond
 • Alle vermelde uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • Btw, verblijfsbelasting, huidige baantaksen en garantiefonds


Gidsen ter plaatse (inbegrepen):

 • Dag 3: Epidaurus
 • Dag 5: Mystras: site en kerken
 • Dag 6: Olympia: bezoek aan de site en de temple van Zeus
 • Dag 7: Delphi: bezoek aan het museum en de site
 • Dag 8: Athene: bezoek aan het Acropolis
   

Deze prijs omvat niet:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie & bijstandsverzekering: 7% van de reissom
 • Vrijblijvende fooien voor chauffeur en gids.
 • Lunch dag 1 & 8
 • Overige dranken bij de lunch en avondmaal

 

Hotels
 

Athene:
Breeze Boutique Hotel****

 

Tolo:
King Minos****


Olympia:
Hotel Amalia****


Delphi:
Amalia Hotel Delphi****

 


Mei t.e.m. oktober-2022

Bekijk PDF
Logo IATA