Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Sevilla - ‘Passioneel, Cultureel en Mysterieus’

#PKG-27

Duur : 5 dagen / 4 nachten

Bestemming : Spanje

CTT Troef : 5-daagse reis in Andalousië

2022

Maart - april - oktober - november

Vanaf

990.00€

Sevilla, een stad van indrukwekkende schoonheid, een smeltkroes van stijlen. De invloed van de Moorse en de Christelijke cultuur geven deze Andalusische parel een sprookjesachtige nonchalance. Weemoed en alegria op het ritme van de flamenco en de fiëstas. Genieten aan de oevers van de machtigen Quadalquivir!  


Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.

 

Dag 1
Brussel - Malaga - Sevilla

Om 9u30 stappen we aan boord van het SN-Brussels Airlines-toestel richting Malaga. We landen om 12u15 plaatselijke tijd. Vooraleer we naar onze eindbestemming rijden, stoppen we in de buurt van Aloizana, één van de witte dorpen, voor een lichte lunch. Daarna rijden we verder naar Sevilla waar we eerst naar ons hotel gebracht worden voor de check-in. In de vooravond maken we een oriëntatie-rondrit met de bus door de stad. We dineren in ons hotel.

Dag 2
Sevilla

Na het ontbijtbuffet vertrekken we voor een uitgebreid bezoek aan Sevilla. We brengen een bezoek aan het sprookjesachtige Alcázar, de Plaza de Toros, de kathedraal met Giraldotoren. We lunchen in de Barrio de Santa Cruz, de vroegere joodse wijk met de smalle straatjes, oude paleizen en de schitterende patio’s. In de late namiddag gaan we naar het Marqués del Contadero-dok voor een boottocht over de de Guadalquivir, de enige bevaarbare rivier van Spanje. ’s Avonds laten we ons verleiden door de rauwe emoties en betoverende choreografie van een traditionele flamencoshow met diner in het prestigieuze Tablao Flamenco El Arenal. We keren per autocar terug naar het hotel voor de overnachting..

Dag 3
Cordoba

Vandaag bezoeken we Cordoba, duizend jaar geleden was dat de grootste en machtigste stad van de wereld. We wandelen over de Puente Romano, een van oorsprong Romeinse brug die door de Moren in de achtste eeuw compleet vernieuwd werd, in Romeinse stijl, op basis van de ruïnes van de oude brug. We bezichtigen de Torre de la Calahorra, in de veertiende eeuw gebouwd om Córdoba te beschermen tegen vijandelijke troepen. We lopen door de steeg van de bloemen en komen aan de Casa Arabe voorbij. Na de lunch bezoeken we met een plaatselijke gids de absolute topattractie van Córdoba, de Mezquita. Op de terugweg naar Sevilla stoppen we voor een bezoek aan de Medina Azahara, een van de belangrijkste historische opgravingen in Spanje, met tal van restanten van de oude Moorse stad uit de 11e eeuw. Avondmaal in ons hotel en overnachting


Dag 4
Granada

Een bezoek aan Granada mag aan deze reis zeker niet ontbreken. We kunnen zonder enige overdrijving zeggen dat Granada dé hoofdstad van de Andalusische cultuur is. Het absolute hoogtepunt is een bezoek aan het Alhambra, een topstuk op de lijst van werelderfgoed van de Unesco. Maar ook de Kathedraal, het stadhuis en de Plaza de Bib-Rambla zijn het bekijken waard. We lunchen in de Albaicín-wijk, de mooie historische wijk van Granada. Daarna wandelen we kriskras door de smalle straatjes en langs de prachtige pleintjes. We klimmen naar de Mirador San Nicolás voor een adembenemend uitzicht op de bergtoppen van de Sierra Nevada, met een klein beetje geluk zijn deze nog besneeuwd. Vanavond nemen we ons diner in de stad voorafgegaan door een wijnproeverij in een typische vinoteca. Overnachting.

Dag 5   
Sevilla - Malaga - Brussel

Na het ontbijt rijden we naar Malaga voor een korte verkenning van het historische stadscentrum, gevolgd door een lunch. Transfer naar de luchthaven van Malaga voor de vlucht naar Brussel. We stappen om 15u30 aan boord en landen in Brussel om 18u20.


Prijs per persoon:

vanaf €990
Single supplement : €180,00 per persoon


Inbegrepen in de prijs:

 • Vluchten Brussel– Malaga – Brussel met SN-Brussels Airlines
 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 4 overnachtingen in ****Hotel in een 2-persoonskamer, op basis van kamer en ontbijt
 • 2 diners in uw overnachtingshotel
 • 1 diner in Tablao Flamenco El Arenal
 • 1 diner met wijndegustatie in een lokaal restaurant
 • 5 lichte lunches
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Audioguidesysteem
 • BTW, taksen en garantiefonds
   

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken bij de lunches
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: 7% van de reissom

 

Sevilla: 
2 overnachtingen in een 4* hotel


2022-Maart - april - oktober - november

Bekijk PDF
Logo IATA