Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Valencia - zonovergoten stad aan de Spaanse Oostkust

#PKG-39

Duur : 5 dagen - 4 nachten

Bestemming : Spanje

CTT Troef : 5-daagse citytrip in Valencia

2022

April - mei - sept - okt

Vanaf

1299.00€

 

Valencia - zonovergoten stad aan de Spaanse Oostkust ...
 

València is uniek om ontelbare redenen! Een ideaal klimaat met 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde jaartemperatuur van bijna 18ºC. Een gastronomie om U tegen te zeggen: niet alleen alle mogelijke combinaties van rijst, maar ook traditionele stoofschotels met vis en zeevruchten, uitstekende wijnen en opzienbarende citrusvruchten. Feesten met in de hoofdrol muziek, buskruit, kleuren en vernuft: de Fallas zijn niet voor niets tot immaterieel erfgoed uitgeroepen.
 

Het historische stadscentrum is een kluwen van sympathieke, smalle straatjes: Romeinse, West-Gotische, Moorse en middeleeuwse invloeden zijn overal aanwezig. De architect Santiago Calatrava is één van de bekendste zonen van de stad, en heeft zijn stempel op het moderne Valencia gezet. De Jardín del Túria, de groene long, met de palmbomen, sinaasappelbomen, fonteinen, dennenbomen, aromatische planten, vijvers en rozentuinen geeft de stad en haar inwoners voldoende zuurstof.
 

Valenciana zijn terecht trots op hun stad!

Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.

 

Dag 1
Samenkomst op een centraal punt voor de transfer met de autocar naar Brussels Airport. Daar nemen we de vlucht met SN Brussels Airlines naar Alicante. In Alicante wacht de autocar ons op voor de rit naar Valencia. Maar eerst stoppen we bij de kleurrijke huisjes aan de kustlijn van Villajoyosa (50 km van Alicante LHT), voor een lichte lunch. In Valencia maken we een verkennende stadsrondrit vooraleer we naar ons  ****-hotel rijden voor de check-in en het avondmaal.

Dag 2
Na ons ontbijtbuffet beginnen we aan een tocht door de historische binnenstad. We wandelen onder leiding van onze gids langs de vele historische highlights. Levendige pleinen zoals Plaza de la Virgen, Plaza de la Reina en het Stadhuisplein. We doorkruisen de grootste overdekte markt van Europa, Mercado Central. We bezoeken het meer dan 100 jaar oude centraal station en de stierenvechtersarena. We brengen een bezoek aan de Kathedraal. We lopen door gezellige straatjes met authentieke restaurants en pittoreske tappasbarretjes. We lunchen in een typisch tapasrestaurant. Na de lunch leren we de andere buurten van stad kennen: El Carmen het bruisende hart voor street artists. De buurten ten zuiden van de stad: de Eixample wijk en het trendy Canovas. We eindigen op een terrasje met een drankje in de avondzon tussen de locals in de creatieve en multiculturele Ruzafa-wijk.

Dag 3
Deze ochtend bezoeken we Parque Natural de Albufera. L’Albufera, is een beschermd natuurgebied 20 km ten zuiden van Valencia. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 20.000 hectare en kent een enorme biodiversiteit. Zo komen er meer dan 250 soorten vogels voor. In het natuurreservaat ligt een groot zoetwatermeer dat door een lange duinenrij van de Middellandse Zee gescheiden wordt. Een groot gedeelte van de Spaanse rijst wordt hier geteeld. We wandelen door het park en doen een traditionele boottocht op het meer tussen de rijstvelden. Daarna proeven we de Valenciaanse Paella in El Palmar, één van de schattige dorpjes langs het meer. In de late namiddag keren we naar Valencia terug en rijden tot aan de Poblados Maritimos: het gebied ten noorden van de haven. Deze wijk bestaat uit de voormalige vissersdorpen Cabanyal, Canyamelar, Cap de França en Malvarossa. De buurtjes zijn hier en daar vervallen en hebben een rauw randje, maar omdat de wijk erg in opkomst is wordt er steeds meer opgeknapt. We sluiten deze dag af op een terrasje met uitzicht op zee. Avondmaal en overnachting.

Dag 4
Vandaag staat de ‘groene long’ van Valencia op het programma: de Jardines del Turia. Een groene zone van 9 km in de bedding van de drooggelegde Turia rivier. Hoogtepunten zijn La Casa de Agua (het waterhuis), Plaza Porticada en de Mirador (uitzichtspunt) en Río Chíno (chinese rivier). Aan weerszijden van de Jardines liggen de verschillende wijken en grote culturele instellingen van Valencia als het Palau de la Musica en Museo de Bellas Artes. We bezichtigen het Palau de la Musica van aan de binnenkant. Een aantal bekende bruggen in het park zijn de Puente Nueve de Octubre, Puente de la Exposición (beide ontworpen door Santiago Calatrava), Puente de las Flores, Puente del Mar en de Puente de Aragón. Na de lunch nemen we een middagje vrij om rustig rond te slenteren in het historische centrum of om de stad in ons op te nemen vanop een terrasje in één van de vele tijdens deze reis ontdekte wijken. Avondmaal en overnachting.

Dag 5   
Na het ontbijt checken we uit en maken ons klaar voor de rit naar Alicante. Onderweg stoppen we voor een bezoek aan het kuststadje Gandia. We gaan op ontdekkingstocht in Gandia-stad. We nemen een kijkje bij de bezienswaardigheden rond La Constitució: de Iglesia Santa Maria, het Convento Santa Clara. We brengen een bezoek aan het Palau Ducal, een paleis uit de 14e eeuw. Het is één van de belangrijkste gebouwen van de architectuur in Valencia en sinds 1964 cultureel erfgoed. Het was het huis van de hertog van Gandía. We lunchen in een restaurant nabij het havengebied. Genieten van het zicht op de kust van Gandia en de binnenvarende boten tijdens een wandeling langs de promenade naar de faro of vuurtoren. Daarna rijden we naar Alicante voor de vlucht naar Brussel. In Brussel wacht de autocar ons op voor de transfer naar ons centraal punt.


Prijs per persoon:

vanaf €1299,00 pp
Single supplement : € 199,00 per persoon


Inbegrepen in de prijs:

 • Transferts naar de luchthaven van Zaventem en terug
 • Vlucht  Brussel – Alicante, heen en terug, met Brussel Airlines in Economy classic
 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 4 overnachtingen in hotel**** op basis van half pension
 • 5 middagmalen (hoofdschotel, water en ¼ wijn)
 • Uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in programma: Boottocht op het meer van Albufera, Museo de Bellas Artes, Palau Ducal Gandia, Palau de la Musica, Kathedraal van Valencia
 • Audioguidesysteem
 • BTW, taksen en garantiefonds
   

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken bij de lunches
 • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- en annulatieverzekering: 7% van de reissom

 

Valencia:
4 overnachtingen in 4* hotel
 


2022-April - mei - sept - okt

Bekijk PDF
Logo IATA