Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Istrië - Het Toscane van Kroatië

#PKG-78

Duur : 8 dagen - 7 nachten

Bestemming : Kroatie

CTT Troef : Istrië, waar dromen werkelijkheid worden

09/09/2022

16/09/2022

Vanaf

1399.00€

 

Istrië, waar dromen werkelijkheid worden

GEGARANDEERDE AFREIS

Dit hartvormige schiereiland, omgeven door de heldere en blauwe wateren van de Adriatische Zee, is een beschutte tuin vol schoonheid die de poorten naar de zonnige en warme Middellandse Zee wijd open heeft staan. 
Istrië, waar dromen werkelijkheid worden. Multicultureel en gastvrij, brengt dit schiereiland op een klein gebied eenheid in grote verscheidenheid. Met zijn kristalheldere zee, schone kusten en havens, vrolijke vissersboten en verhitte stenen straatjes bezit dit land een ware mediterrane charme. Een betoverende stukje van onze aarde, met schilderachtige middeleeuwse stadjes en groene heuvels. Een oase van rust. Een charmant landschap dat onwillekeurig aan de mooiste delen van Toscane en de Provence denken.

 

Dag 1: Brussel - Ljubljana - Umag

We spreken af op de luchthaven van Brussel en lunchen in de business-lounge en gaan om 14u aan boord van het toestel richting Ljubljana. Daar worden we opgewacht door de autocar voor de transfer naar Hotel Umag Plava Laguna**** in het pittoreske havenstadje Umag. Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 2: Rovinj en de baai van Lim

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de meest charmante stad van Kroatië: Rovinj. Het lijkt alsof de unieke oude stadskern direct uit de zee oprijst. De glinsterende waterkant, de smalle geplaveide straatjes, de kleine piazza’s, pittoreske kunstgalerijen en kleurrijke huizen, creëren een bijzondere sfeer. We lunchen in een plaatselijk restaurant. In de namiddag doen we een cruise langs de baai van Lim, één van de mooiste natuurlijke rijkdommen van het schiereiland Istrië. De zoet-waterbronnen zorgen voor de groei van planten en dieren. Lim is ook gekend voor de vis- en oesterkwekerij. Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 3: Motovun en Truffel- ervaring

De tocht brengt ons naar het noordelijke deel van Istrië. We rijden tot aan de vestingstad Motovun. Het middeleeuwse Motovun kijkt uit over de vallei van de rivier Mirna. 
De bosrijke omgeving is werelberoemd voor de truffels en paddestoelen met sublieme smaak. Op de hellingen worden druiven geteeld voor de beroemde Istrische wijnen. Na de lunch bezoeken we de lokale truffelboerderij, waar we een demonstratie en uitleg krijgen over de truffeljacht en het inzetten van getrainde truffel-zoekhonden. Ons bezoek eindigt met een degustatie. Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 4: Pula en Brijuni Nationaal Park

Vandaag bezoeken we de meest zuidelijke stad van Istrië, Pula. In Puila treden we in de voetsporen van de Romeinen. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door het opmerkelijk goed bewaarde Romeinse amfitheater. Het theater doet nog steeds als locatie voor zomerconcerten en festivals. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Boog van Sergii of de zogenaamde Gouden Poort. Na de lunch gaan we naar het charmante vissersdorpje Fazana: vertrekplaats voor het bezoek aan het Brijuni Nationaal Park. Dit park is een voorbeeld van de harmonie tussen mens, dier en plant. Wegens het milde mediterrane klimaat is het niet alleen een aangenaam kuuroord maar ook een verzamelplaats van onschatbaar cultureel erfgoed zowel uit de Romeinse als uit de Byzantijnse periode. Vanaf 1947 verloor Brijuni het elan van modieuze badplaats door de komst van Josip Broz Tito. Het eiland werd hoofdkwartier voor diens politieke operaties. Terugkeer naar het hotel en avondmaal.

 

Dag 5: Opatija

We gaan op weg naar het gastvrije Opatija. Vanaf het begin van de 19e eeuw was deze stad een geliefd kuuroord voor de hogere klasse. De gebouwen, parken, monumenten en villa’s zijn stille getuigen van de rijke Habsburgse geschiedenis en cultuur. We genieten van een heerlijke lunch, bezoeken de Villa Angiolina met het prachtige park. Als afsluiter wandelen we langs de Lungomare. Terugkeer naar het hotel en avondmaal.

 

Dag 6: Groznjan en Kabola wijngaard

De producten van de Istrische wijnbouw hebben stilaan de rest van Europa veroverd. Diep in het groene Istrië op een heuveltop vinden we het stadje Groznjan. De heuvel biedt uitzicht over 
Istrische dorpen, de vallei van de rivier Mirna en de zee. Groznjan is de stad kunst en muziek. We gaan op verkenningstocht langs de Middeleeuwse straatjes en gebruiken de lunch in een plaatselijke taverne. Daarna rijden we door heuvelachtige streek met de terrasvormige olijf- en wijngaarden. We bezoeken één van de beste wijnhuizen van de streek: Kabola wijnen en olijfoliën zijn het resultaat van een eeuwenlange familietraditie. Sinds 2009 produceert de familie alle druiven op ecologische wijze. Op de schilderachtige heuvels Stancija en Kanedolo, in de buurt van het dorp Momjan diep in het groene Istrië in we genieten van een degustatie van wijnen van topkwaliteit in combinatie met Istrische delicatessen en extra-vergine olijfolie. Terugkeer naar het hotel en avondmaal.

 

Dag 7: Porec

Vandaag bezoeken we nog een mooie Istrische stad aan de westkust: Porec. Het schiereiland waarop de rijke oude stad zich ontwikkelde en bewaard is gebleven, is duizenden jaren bewoond geweest. We vinden er sporen van een rijke cultuur en tumultueuze geschiedenis. Het historische centrum, ooit omringd door muren en torens is nog steeds in prima staat. Binnen de voormalige stadsmuren vindt u het kathedraalcomplex van de Euphrasiana, het Huis van de Twee Heiligen en het Romaanse Huis. Euphrasiana is werelderfgoed van de UNESCO sinds 1997. Porec is vooral ook bekend voor de vele prachtige mozaïeken en magische zonsondergangen. We genieten van de lunch, nemen wat vrije tijd en gaan dan terug naar Umag. Diner in het hotel.

 

Dag 8: Ljubljana - Brussel

Na het ontbijt genieten we van wat vrije tijd in het hotel en vertrekken dan naar Llubjana. Onze vlucht naar Brussel vertrekt om 16u35. 

 

PRIJS & INFO

€ 1.399 per persoon 
Single supplement: € 189

 

Inbegrepen

 • Vluchten: Brussel – Ljubljana – Brussel – met SN in Economy Classic
 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledig verblijf
 • Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 7 nachten in hotel Umag**** op basis van half pension
 • Lunch in de business lounge op de luchthaven op dag 1
 • 6 middagmalen (hoofdschotel + water en ¼ wijn)
 • Uitstappen en ingangstickets zoals vermeld in programma
 • Audio- guidesysteem
 • Btw, verblijfsbelasting, huidige taksen en garantiefonds

 

Uitstappen en toegangstickets

 • LimFjord
 • Muren van Motuvan
 • Brijuni Nationaal Park
 • Pula Amfitheater
 • Lokale gids in Rovinj
 • Lokale gids in Motovun
 • Lokale gids in Pula
 • Lokale gids in Groznjan
 • Lokale gids in Porec
 • Lokale gids in Opattija
 • Degustatie truffels in combinatie van plaatselijke delicatessen op dag 3
 • Degustatie wijnen en olijven met plaatselijke delicatessen op dag 6

 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Lunch dag 8
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken tijdens de lunches
 • Fooien voor gids en chauffeur
 • Annulatie & bijstandsverzekering: 7% van de reissom

 

ALGEMENE VOORWAARDEN

 • Onze algemene voorwaarden zijn steeds van toepassing en worden oa. gepubliceerd op onze website www.ctt.be.
 • Prijzen werden berekend op basis van de huidige luchtvaarttarieven en huidige wisselkoers. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele koerswijzigingen, toeslagen van de leveranciers, mogelijke toeslagen voor fuel- of luchthaventaksverhoging .
 • De organisatoren behouden zich het recht toe het programma aan te passen aan plaatselijke omstandigheden.
 • Wij raden aan dat reizigers die minder mobiel zijn, zich laten vergezellen door een partner die indien nodig hulp kan aanbieden tijdens de uitstappen.

 

Hotel Umag Plava Laguna ****

Een schitterend viersterrenhotel op enkele stappen van het strand. Kortom, de perfecte rustplaats na uw dagelijkse uitstappen om Istrië te verkennen. Geniet van een luxe verblijf met uitgebreid 
ontbijtbuffet en top restaurant. In hun lounges en prachtige zwembaden kunt u volledig ontspannen.

Klik hier voor meer informatie. 


09/09/2022-16/09/2022

Bekijk PDF
Logo IATA