Logo CTT


image
image
image
image
image
image

Donau Cruise - 13 dagen / 12 nachten - CroisiEurope - LAATSTE PLAATSEN

#PKG-54

Duur : 13 dagen / 12 nachten

Bestemming : Duitsland

CTT Troef : Donau Cruise - 13 dagen / 12 nachten - Croisieurope

18/05/2022

30/05/2022

Vanaf

2590.00€

 

Donau Cruise - met CroisiEurope - 18 tot 30 mei 2022


Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije en nagenieten bij een vleugje Frankrijk. Van de Romantische Rijn naar de mooie Blauwe Donau. Keizers en koningen gingen u voor op deze tocht door de poesta, langs kastelen en helemaal terug tot in het hart van Europa. Dit is reizen op zijn best. Een cruise op mensenmaat op één van de uitstekende schepen van CroisiEurope. Comfortabele kajuiten, met zorg bereide maaltijden, een exclusieve route..


Voor het volledig programma, klik op 'view PDF'.


Dag 1
BELGIË - BAD HOMBURG

De CTT-autocar komt u op het afgesproken tijdstip ophalen op 1 centraal opstapplaat (nader te bepalen) voor het begin van uw avontuur. We rijden via Aken en Keulen naar Köningswinter. Dit stadje in de deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt aan de voet van het Zevengebergte. We lunchen in een restaurant aan de Rijnpromenade - met een prachtig uitzicht op het scheepvaartverkeer, het gebergte en de beroemde Drachenfels, een dode vulkaan. Na het middagmaal rijden we verder naar Bad Homburg. Zoals veel steden in de Taunus is ook Bad Homburg al eeuwenlang een kuuroord. De stad heeft een romantische Altstadt en een voetgangerszone met veel winkels, restaurants en terrasjes. We maken een korte wandeling en checken in ons 4-sterrenhotel in. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 2
BAD HOMBURG - NUREMBERG -PASSAU

Na een stevig ontbijt vertrekken we richting Passau. Onderweg stoppen we in Nuremberg voor een kort bezoek aan de Felsengänge: de wijdvertakte historische rotskelders onder
de oude binnenstad waar eeuwenlang bier gebrouwen werd. We besluiten het bezoek in Hausbrauerei- altstadthof met een biertje en een authentieke ‘Nuremberger bratwurst’. In Passau schepen we in. We maken kennis met de bemanning en onze kajuit en brengen een gezellige avond aan boord door. De autocar volgt ons over land. Avondmaal en overnachting.

 

Dag 3
PASSAU - MELK - WENEN

Vandaag leggen we aan in de Wachau-vallei: het mooiste stukje vallei van de Oostenrijkse Donau. Onze autocar pikt ons op voor een bezoek aan de barokke abdij van Melk. De pracht en praal van dit Benedictijns klooster heeft de allure van een keizerlijk paleis. Vergeet zeker niet een kijkje te nemen in de tuinen met de oude lindebomen en het paviljoen. Tijdens de lunch varen we naar Dürnstein en zetten daarna onze tocht verder naar Wenen. De bus pikt ons op voor kennismakingsrit door Wenen. Avondmaal en overnachting.

Dag 4
WENEN - ESZTERGROM

Na ons ontbijt aan boord, vertrekken we voor een stadwandeling in Wenen: we wandelen langs de Hofburg, de Stephansdom, het Muzeumsquartier en drinken een koffie in een traditioneel ‘Wiener Kaffeehaus’. Na de lunch bezoeken we het kasteel van Schönbrunn. Keizer Leopold I liet dit eind 17e eeuw bouwen als jachtslot voor zijn zoon. Er zijn meer dan veertienhonderd kamers waarvan er veertig zijn opengesteld. Bekijk de Spiegelzaal waar Mozart al op 6-jarige leeftijd een pianoconcert gaf aan het hof. Werp een blik in de vertrekken van Keizerin Sisi en haar echtgenoot. Wandel door de tuinen met de sierlijke bloemenperken, waterpartijen en diverse standbeelden. Ook vind je hier een doolhof en de oudste dierentuin ter wereld. ’s Avonds varen we naar Esztergom. Avondmaal en overnachting.

Dag 5   
ESZTERGROM - BOEDAPEST

Onze gids neemt ons mee op een wandeling door Esztergom het “Rome van Hongarije”. Tot aan de inval van de Tataren in de 13e eeuw was Esztergom de residentie van de Hongaarse koningen. Gelegen op een heuvel torent de reusachtige kathedraal fier boven de Donau uit. De gelijkenis met de Sint-Pieter in Rome is treffend. Na de lunch varen we naar Boedapest. Onze autocar neemt ons mee op een kennismakingsrit door de Hongaarse hoofdstad. Avondmaal en overnachting.


Dag 6
BOEDAPEST

Vandaag nemen we de tijd om uitgebreid het mooie Boedapest te ontdekken. In de voormiddag verkennen we de binnenstad van Pest: de Sint-Stefanusbasiliek, de oude steegjes, het Szabadság tér (het Vrijheidsplein), en Kossuth Lajos ter met de indrukwekkende bezienswaardigheden rondom het vorstelijke Hongaarse parlementsgebouw. We eindigen bij het aangrijpende monument Schoenen op de Donaukade. In de namiddag doen we het Boeda gedeelte aan met het kasteel en het vissersbastion. Avondmaal en overnachting

Dag 7
BOEDAPEST - EGER - BOEDAPEST

Vandaag maken we een daguitstap naar Eger: een klein, slaperig stadje met een mooi centrum, veel barokke gebouwen en de burcht, waar ooit 2000 Hongaren, 80.000 Turken buiten de poorten wisten te houden. Ondanks de noordelijke ligging wordt er veel goede (met name rode-) wijn geproduceerd. We bezoeken een lokaal wijnhuis voor een degustatie en nemen na de lunch bij Macok rijden we naar Egerszalók één van de vele hot springs waar de baden zijn gevestigd onder een heuvel met prachtige zoutafzettingen. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 8
BOEDAPEST - BRATISLAVA

Na het ontbijt vertrekken we voor een laatste maal naar Boedapest. U krijgt de keuze uit een fascinerende wandeltocht rond de Hongaars-Joodse geschiedenis en erfgoed. U bezoekt de Dohany Street-synagoge, het Joods Museum, de Holocaust-begraafplaats en het Raoul Wallenberg Memorial Park. Ofwel bezoeken we het in Art Nouveau stijl gebouwde Gellért Spa. Met zijn glas-in-lood ramen en kleurrijke mozaïektegels is dit bad met recht het mooiste badhuis in Boedapest. Een fantastische combinatie tussen mooie architectuur en thermaal water. In de namiddag varen we naar Bratislava. Avondmaal en overnachting.

Dag 9
BRATISLAVA - WENEN

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije, maar lijkt meer op een middelgroot stadje. Het doet een beetje Oostenrijks aan: aan de ene kant heb gevels die je kent van de bergdorpjes, aan de andere kant de statige gebouwen zoals je ze ook in Wenen ziet. Uw gids neemt u mee voor een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. We lopen over de Hlavné námestie het centrale plein van Bratislava. We gaan binnen in het het 13-eeuwse Stará radnica (het oude stadhuis), vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht over de Slowaakse hoofdstad. Ook het paleis van de primaat en de blauwe St. Elizabeth Kerk ontbreken niet op het appel. In de namiddag verlaten we Slowakije en varen
terug naar Wenen. Avondmaal aan boord en overnachting.


Dag 10
WENEN

Wenen en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ga mee op een muzikale reis in het unieke museum van de klank: Haus of Musik - in het historische paleis van aartshertog Karl in het oude stadscentrum. Observeer de grote componisten, kijk over hun schouders mee terwijl ze werken, ga de confrontatie aan met de grootste musici van onze tijd, en kijk naar de muzikale toekomst van de computermuziek. In de namiddag kunt u dan genieten van de in de Mariahilferstraße, door de locals ook wel liefkozend ‘Mahü’ genoemd, of Kärntner Straße. De café’s zorgen ervoor dat je te midden van al dat shopping-geweld tevens kunt genieten van een goede kop koffie en natuurlijk ook van de typische Weense charme. ’s Avonds brengen wij de liefhebbers naar het Kursalon voor een Mozart&Strauss Concert. U vertrekt rond middernacht uit Wenen.

Dag 11
MELK - PASSAU

We varen het mooiste gedeelte van de Wachau op en komen aan in Melk. De autocar brengt ons naar het Kasteel van Artstetten Dit kasteel was in gebruik als zomerverblijf van de Oostenrijkse Habsburgers. Het museum is tegenwoordig deels gewijd aan Aartshertog Franz Ferdinand. Franz Ferdinand en zijn vrouw die op 28 juni 1914 doodgeschoten werden - en daarmee de Eerste Wereldoorlog ontketende - zijn hier in een crypte bijgezet. Deze laatste avond aan boord vieren we feest. De kapitein nodigt ons uit op een gala-avond.

Dag 12
PASSAU - STRAATSBURG
Na het ontbijt verlaten we het schip en stappen andermaal op onze vertrouwde CTT-autocar voor een rit naar Straatsburg. Onderweg lunchen we in de omgeving van Göppingen. Bij aankomst rijdt de autocar langs de belangrijkse gebouwen van het Europees Parlement. We checken in ons 4*hotel in. Avondmaal en overnachting.

DAG 13
STRAATSBURG - BELGIË

In de voormiddag pikt de plaatselijke gids u op aan uw hotel voor een wandeling door het historische centrum van Straatsburg. De wandeling eindigt bij een typisch Elzasser restaurant voor de lunch. Daarna rijden we naar België terug.


Prijs per persoon:
€ 2590,00
Single supplement : € 590,00 per persoon


Inbegrepen in de prijs:

 • Luxe touringcar ter plaatse gedurende het volledige verblijf
 • 1 overnachting in een 4*-hotel in Bad Homburg op basis van kamer en ontbijt
 • 10 overnachtingen aan boord van een cruiseschip van CroisiEurope, op basis van vol pension
 • Dranken aan boord
 • Animatie aan boord
 • 2x 3-gangen diner onderweg
 • 1 overnachting in een 4* hotel in Straatsburg op basis van kamer met ontbijt
 • 4 middagmalen (dag 1 – dag 7 en dag 12 en dag 13): met ¼ water en wijn
 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende de volledige reis
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Bijstand- en repatriëringsverzekering tijdens de cruise
 • Audioguidesysteem
 • BTW, haven- en verblijftaksen en garantiefonds
   

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Supplement Ticket Mozart & Straussconcert in Kursalon Wenen (dag 10) : € 63,00 per persoon
 • Dranken bij de avondmalen aan wal en overige dranken bij de lunchesVrijblijvende fooien voor gids en chauffeur
 • Dranken op de speciale kaarten aan boord
 • Fooien voor gids en chauffeur
 • Bijstands- en annulatieverzekering: 7% van de reissom


Hotels

1 overnachting in een 4*-hotel in Bad Homburg op basis van kamer en ontbijt

1 overnachting in een 4* hotel in Straatsburg op basis van kamer met ontbijt

 

Cruise

10 overnachtingen aan boord van een cruiseschip van CroisiEurope, op basis van vol pension 


Boot: MS France

Gedeeltelijk gerenoveerd in 2016, krijgt deze boot met zijn anijs en chocolade kleuren een klasse en vintage uitstraling. De patronen van het pied-de-poule-type herinneren aan de elegante outfits van vrouwen van de wereld in de jaren 60. De kajuiten tonen retrofoto’s van Parijse monumenten. Gemeenschappelijke ruimtes bevinden zich op het bovendek, de kajuiten zijn verdeeld over de twee dekken en hebben hoge ramen aan het hoofdeinde van het bed. Ontsapnnen kan op het zonnedek. Deze is voorzien van fauteuils en ligstoelen om heerlijk te ontspannen terwijl u geniet van een panoramisch uitzicht op de landschappen.

 

      


18/05/2022-30/05/2022

Bekijk PDF
Logo IATA